.

Leestijd: 3 minuten

Woonstijlen en trends

De Ruijtermeubel

Dé woonwinkel op woonboulevard Cruquus

Tijdens de kille wintermaanden zijn we op zoek naar een echt warm interieur. Hoe lekker is het om gezellig en knus binnen te zitten met een goed boek, glas wijn of lekker uitgebreid voor de televisie? Wat zijn de trends voor een warme winter in je huis voor het jaar 2023? Wij nemen je mee.

Welke interieur kleuren in 2023?

Zoek jij inspiratie voor nieuwe winterse en warme kleuren voor je interieur? Het kan alle kanten op. Sommige woonmerken kiezen ervoor om erg opvallende kleurcombinaties te gebruiken. Andere merken, die meer zinspelen op duurzaamheid, kiezen juist voor minder gewaagde, maar wel tijdloze, kleuren. Waar ga jij voor in 2023? Doe gerust inspiratie op uit deze blog!

Rode kleuren in je interieur

De warme en kleurrijke rode tint werkt geweldig in combinatie met ingetogen tinten zoals wit, beige of crème. De kleur maakt ons alert en brengt de creatieve kant in ons naar boven. Perfect voor de winter als je veel binnen bent!

Rood geeft veel warmte aan je interieur.
Met de kleur rood creëer je een ook echte blikvangers.

Warme tinten gebaseerd op de natuur

Volgens de kleur experts van Flexa is de kleur van het jaar 2023Wild Wonder. Dit is een positieve, warme kleurentint, geïnspireerd op de natuur. Beeld je eens in dat het lekkere zonnetje hierop begint te schijnen. Het koude winterse gevoel ben je dan zo kwijt!

Warm interieur Flexa
Warme Flexa kleuren geven jouw winter veel warmte.

Trendy openhaardjes

Bij de winter hoort natuurlijk het knisperende houtvuur van de openhaard. In een eerdere blog van ons hebben we al verteld dat het niet altijd een echte haard hoeft te zijn! Wel creëer je dan een warm winter effect in huis.

Vazen mat porselein van HKLiving vier stuks met een openhaard
Je open haard hoeft niet eens aan te staan om warmte uit te stralen.
Zwevend meubel design van interstar met sfeerhaard elektrisch
Een open haard in combinatie met rood: warmer kan niet!

Neutrale meubelen en accessoires

Meubelen van neutrale stoffen verlenen zich uitstekend om gecombineerd te worden met warme kleuren. Deze warmte haal je op een natuurlijke wijze gemakkelijk in huis. Maar niet alleen meubelen kun je in een neutrale kleur kiezen, maar ook woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan mooie vazen, ornamenten en kussens (plaids). Het voordeel is dat ze goed gepaard gaan op bijvoorbeeld een grijze hoekbank of beige hoekbank, of gewoon leuk staan op een egaal tapijt of op een open kast. Waar je ook voor kiest, je weet zeker dat je kunt genieten van een warm interieur in 2023!

inspiratie bijzettafel dainty keramiek beige trendy tafelstjes byboo
In 2023 zijn natuurlijke en neutrale kleuren trendy.
inspiratie foto kandelaars decoratieset A
Met kaarsen als ornamenten maak je het helemaal af!

Gratis interieuradvies?

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Onze Pinterest, Facebook en Instagram staan vol met tips, ideeën en collectie waar je interieurhart sneller van gaat kloppen. Heb jij behoefte aan één op één inspiratie? Maak dan een afspraak voor interieuradvies en laat je inspireren.

Afbeeldingen: De Ruijtermeubel, The Real Styleguide (Conny Gruijters)