.

In de crisisjaren na de Tweede Wereldoorlog moest IJmuiden voor een groot deel opnieuw worden opgebouwd. Onze oprichter Jan de Ruijter zag daarin mogelijkheden voor zijn meubelzaak. Nieuwe woningen betekende tenslotte nieuwe meubels en toevallig had hij juist een geweldig winkelpand op het oog, om zijn zaak in 1957 te starten. Na de sceptische bankmedewerkers met de woorden ‘Wacht maar, ik ken de mensen en de mensen kennen mij. Het komt goed.’ te hebben overtuigd van zijn plan, kreeg hij groen licht om zijn meubelzaak te vestigen.

Kopen op afbetaling
Het idee van Jan was namelijk, om klanten de mogelijkheid te bieden zijn meubels op afbetaling te kopen. En dat bleek een gouden greep. De klanten kwamen uit alle windstreken naar zijn winkel en waren blij, dat ze voor een klein bedrag per maand hun gezin toch een gezellige inrichting konden bieden.

Verhuizing naar Haarlemmermeer
Het ging De Ruijtermeubel voor de wind. Met mooie verkoopacties en altijd weer iets nieuws en opvallends, groeide ons bedrijf in IJmuiden gestaag. Maar toen meubelboulevard Beverwijk als sterke concurrent werd gebouwd, besloot Jan de Ruijter op zoek te gaan naar een andere locatie voor zijn woonwinkel. Inmiddels was er in de Haarlemmermeerpolder begonnen met de grote woningbouwprojecten. Duizenden woningen zouden er verrijzen, daar was IJmuiden een kleintje bij. Na veel wikken en wegen en beraad met zijn vrouw, besloot Jan zijn pijlen voor een nieuwe showroom op de Cruquius te richten. Die kwam er in 1979 en ook daar wist De Ruijtermeubel zich te onderscheiden met allerlei acties. Maar vooral ook door nieuwe collecties aan te kopen en mee te gaan met de tijdsgeest. De winkel van De Ruijter moest altijd anders dan anders zijn en de collecties verrassend én voordelig.

Grote naamsbekendheid
Inmiddels is vader Jan de Ruijter een warme herinnering. Zijn zoons Jan Jr. en Frans hebben die visie met kennis en liefde daarna doorgezet. Dat deden zij met hulp van andere familieleden en geweldige staf medewerk(st)ers. In 2018 kwamen de zoons in contact met een ander groot familiebedrijf, Leski Meubelen BV. Na veel goede gesprekken met elkaar, zagen de beide zoons dat Leski Meubelen hun visie, passie en kennis voor meubelen deelde. Hierdoor hebben zij met veel vertrouwen hun familiebedrijf per 1 januari 2019 overgedragen aan het familiebedrijf Leski Meubelen BV. De twee nieuwe directeuren, de heer W. de Jong en de heer R. Ramsbrock zorgen samen met de geweldige staf medewerk(st)ers, die vaak al vele jaren bij De Ruijtermeubel werkzaam zijn, dat de Ruijtermeubel de meubelzaak blijft op het gebied van wonen & design. De meubelzaak in de Cruquius doet het met ruim 10.000 meter showroom, een dito magazijn en vier vrachtwagens, die dagelijks de bestelling naar de klanten brengen, meer dan goed en heeft in de regio een naamsbekendheid van bijna 100%.

Het kleine dorpje van weleer werd dankzij het initiatief en de enorme inzet van Jan de Ruijter Sr. de woonboulevard, die het nu is: Woonboulevard Cruquius. Een kleine man bracht een groot idee tot leven!