.
pagina foto onderhoudsgids

Het onderhouden van meubelen kan er voor zorgen dat de meubelen langer meegaan en er dus ook langer mooi uitzien. Door de vele materiaalsoorten kan het soms lastig zijn om erachter te komen welk materiaal, welk onderhoud nodig heeft. Daarom hebben wij een onderhoudsboek meubelen geschreven. Hierin staan diverse materialen beschreven, hun eigenschappen en welk onderhoud je het beste kunt toepassen.

Er zijn natuurlijk ook algemene tips die je kunt volgen om je nieuwe meubels in goede staat te houden:

  • Reinig je meubels regelmatig: Stof, vuil en vlekken kunnen zich op je meubels opbouwen en schade veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je jouw meubels regelmatig schoonmaakt om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte doek en vermijd agressieve reinigingsmiddelen die je meubels kunnen beschadigen.
  • Bescherm je meubels tegen zonlicht: Zonlicht kan schade veroorzaken aan je meubels door verkleuring of uitdroging van het materiaal. Plaats je meubels daarom niet in de buurt van direct zonlicht en gebruik gordijnen of jaloezieën om te voorkomen dat de zon de hele dag op je meubels schijnt.
  • Gebruik bescherming voor je meubels: Het gebruik van beschermers zoals placemats, onderzetters en tafelkleden kunnen je meubel beschermen tegen krassen, vlekken en andere schades.
  • Regelmatig onderhoud: Afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen, is regelmatig onderhoud van belang. Dit kan betekenen dat je jouw nieuwe meubel af en toe moet behandelen met olie, was of een andere beschermende coating om jouw meubelen in goede staat te houden.

Bekijk het onderhoudsboek voor specifieke instructies voor het onderhoud van jouw meubelen. Uiteraard wordt dit door onze interieurexperts ook bij aankoop verteld.

Onderhoudsboek meubelen:

Bekijk de PDF hier

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862