12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Is een kleurloos interieur in het echt wel kleurloos?

Wanneer je thuis bent dan wens je rust! Iets wat in deze tijd met Corona absoluut welkom is. De daagse hectiek van alle maatregelen, het noodzakelijk thuiswerken of juist aan het werk en homescholing zorgen bij iedereen voor onrust. Elke dag worden we er mee geconfronteerd, op het nieuws, in de winkels, maar ook gewoon op straat. Gelukkig kan je met de huidige trend nude of natural een oase van rust creëren in je huis.

Een wit interieur zorgt voor rust

Nude is wit

Zoals de foto hierboven laat zien, is wit een perfecte basis. Door deze basis aan te vullen met groene planten en metalen details creëer je rust. Tevens zorgt het weglaten van kleur juist er voor dat de prikkels van overdag langzaam verdwijnen.

De rust die de collectie van Studio Henk uitstraalt.

Eenvoud & rust

Rust bereik je ook door meubelen te combineren die eenvoud uitstralen. Studio Henk maakt prachtige designmeubelen. Daarnaast is het ook nog eens een prachtig Nederlands product. De meubelen zijn gemaakt van naturel eikenhout en in basic kleurige stoffen gecombineerd met een zwart metalen framewerk. De basic accessoires zoals bijvoorbeeld de stenen vazen in deze ruimte zorgen voor een natuurlijk evenwicht.

Modulair wandkast Studio Henk.

De juiste energie creëren

Er zijn bij het gebruik van wit in je interieur wel een paar valkuilen. Teveel wit heeft namelijk geen effect als je rust wilt uitstralen. Het roept dan eerder een gevoel van leegte op. Hierdoor verblijf je daarom niet graag lang in deze ruimte. Toegepaste wit nuances in verschillende materialen en helderheden geven de ruimte de juiste energie terug. Voeg hierbij accenten toe zoals zwart metaal, blank hout en bananenblad. Groene planten of gedroogde bloempluimen in aardewerk vazen werken ruimte verhogend en geven je de rust van de natuur.

Groene thee met Jasmijn voor rust.

Een geslaagde combinatie van rust

Geniet van een lekker kopje rustgevende thee. Wees niet te streng voor jezelf. Kijk om je heen in je woning en bedenk wat het evenwicht verstoort. Gooi eens wat vaker en wat meer weg. Of koop natuurlijk minder prullaria, ga voor een paar mooie items. Je kunt beter wat langer doorsparen om een duurzaam product te kopen, die tijdloos is en mooi van eenvoud.

Daarnaast helpt mediteren je ook om tot rust te komen. Het brengt je namelijk meer in balans, geeft je inzichten en brengt je gedachtes op orde. Je zult zien dat als je alles bij elkaar optelt dit een geslaagde combinatie is. Samen creëren we een oase van rust in deze hectische tijd. Wij gaan voor nude, jij ook?

Namasté

Hier vind je de app van Rituals. Deze app wilde ik graag met jullie delen, deze meditatieoefeningen kunnen voor meer ontspanning zorgen.

Tekst: Conny Gruijters
Afbeelding: DTP interiors, Studio Henk en Pixabay


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.