12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 2 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Het is best moeilijk om uit te leggen wat kunst is. Het is een veelomvattend begrip en maakt deel uit van onze cultuur. De mens werkt met fantasie en is creatief bezig. De kunstenaars die objecten maken, laten zien wat hun belevingswereld is. Hoe weet je welke kunst past in jouw interieur? Kunst kiezen is zo makkelijk nog niet. Of toch wel?

Op dit moment is het gebruik van kunst in het interieur een hot item. Zo wordt er in de industriële woontrend gebruik gemaakt van de oude meesters op houten panelen, dit vanwege hun kleur, sfeer en uitstraling. Onderstaande foto is van een mooie print op hout, geschilderd door een oude meester, van Kek Amsterdam. Hedendaags, maar zeer geschikt in de Industriële woontrend. Kies jij voor deze kunst?

Print op hout, Golden Age Flowers, 2 is origineel geschilderd door Jan Davidsz.

XL-schilderijen

Ook de grote XL-schilderijen op plexiglas van Cobra Art zijn bij de Eric Kuster woontrend herkenbaar. Als je kiest voor deze kunst, dan kies je voor een echte eyecatcher in huis! De binnenhuisarchitect Eric Kuster gebruikt veel, soms niets verhullende foto’s, in zijn interieurs. Onderstaande foto van Cobra Art past zeer goed in de Eric Kuster woontrend.

Noir Gold van Cobra Art

Kunst kiezen? Kunst kan je ook lenen!

De perceptie dat kunst onbetaalbaar is, houdt men vaak tegen om te kiezen voor kunst in het interieur. Maar echte kunst kan ook in je bezit komen bij de Kunstuitleen. Het Kunstcentrum in Haarlem heeft eigentijdse kunst die je kan lenen. Voor een starttarief van € 9,- per maand heb je al een echt kunstwerk aan je wand. Veertig procent van het maandbedrag spaar je in een depot, wat je kan verzilveren wanneer je een foto of schilderij wilt kopen. Door de kleine oplage van deze kunststukken heb je je interieur niet alleen persoonlijk gemaakt, maar doe je ook een investering in onze cultuur.

Kies de juiste afbeelding

Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor de juiste kunst. Ondanks dat schilderijen, posters en deze plexiglazen foto’s heel persoonlijk zijn, is het wel belangrijk om ze in de juiste setting te plaatsen. Je zou wel een verrassingselement toe kunnen voegen. Bijvoorbeeld een hele moderne keuken met een oude meester aan de muur. Of, zoals de foto hieronder laat zien: een basic interieur met een schilderij in een totaal andere kleur.

Een afwijkende kleur in een neutrale setting

Tekst: Conny Gruijters
Afbeeldingen: Conny Gruijters, Kek Amsterdam en Cobra Art


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.