Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10592 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

interieurtips woonkamer met zwarte meubels
De kleur zwart klopt, maar dan de rest nog!

Heb je de afbeelding hierboven goed bekeken en valt je al iets op aan beide plaatjes? De kleur in beide kamers heeft als overeenkomst zwart. En toch klopt de sfeer niet. Dat komt door het gebruik van verschillende stijlen, zoals de landelijke kast, de traditionele verlichting, de minimalistische eettafel en stoelen in de ruimte links. Aan de rechterkant maken de Scandinavische eetset, de grote palm en de fauteuils niets tot een geheel. En de lampen hangen te hoog boven de tafel, waardoor zij geen connectie met de tafel maken. Interieurtips zijn dan vaak welkom.

Waar begin je met inrichten, wanneer je zoals in de woonprogramma’s op tv alles zou weghalen? Om je te helpen, zet ik hier wat stappen op een rijtje.

Als eerste: welke stijl kies je?!

Eén van mijn eerste interieurtips is: Begin met het kopen van een aantal tijdschriften, of kijk op Pinterest en maak moodboards. Zo ontdek je de overeenkomsten in de sferen die je uitzoekt voor het interieur. Deze overeenkomsten neem je vervolgens als uitgangspunt voor je te kiezen stijl.

interieurtips persoon collage aan het maken
Koop een aantal woonbladen en maak een collage.

Wat voor kleuren passen bij je gekozen stijl?

Gebruik je in je kleding veel kleur? Dan durf je zeker ook veel kleur in je interieur te gebruiken.
Ben je meer een ingetogen type en gebruik je basiskleuren met hier en daar een accent? Dan kun je dit ook als prima leidraad in de kleurkeuze voor je woning gebruiken.

Welke kleuren passen bij de door jou gekozen stijl? interieurtips
Welke kleuren passen bij de door jou gekozen stijl?

Gebruik de bank als uitgangspunt, of maak de gekozen vloer leidend.

Interieurtips Mooie warme kleur op de wand en sierkussens voor kleurherhaling.
Mooie warme kleur op de wand en sierkussens voor kleurherhaling.

De bovenstaande foto voelt goed; alles is in balans. De stijl van de bank is warm afgestijld. De kleuren van de kussens komen overeen of matchen goed met de kleur van de wand. Zo creëer je eenheid. Terwijl er toch verschillende kleuren en vormen worden gebruikt. De bank is kubistisch, de salontafel heeft een ronde vorm en het karpet geeft extra sfeer in het geheel. De wandaccessoire is hier rond van vorm, maar een ovale spiegel of een collage van schilderijen zou bij deze stijl ook niet misstaan. Een blank eiken frame en zwart eiken frame in verschillende afmetingen gaan goed samen. 

Het is een gegeven dat je interieur met je meegroeit, naarmate je ouder wordt en je jezelf doorontwikkelt. Daarom is het ook zo moeilijk, om beide in harmonie te brengen. 

Zorg dat je de juiste planten gebruikt, om buiten naar binnen te halen voor het complete plaatje.

Succes met het vinden van jouw persoonlijke stijl en kleuren!

interieurtips Zelfs de gekozen planten en bloemen hebben invloed op de sfeer.
Zelfs de gekozen planten en bloemen hebben invloed op de sfeer.

Bronnen
Tekst: Conny Gruijters, inkoper/styliste
Beeldmateriaal: By-Boo, Design on Stock, de Ruijtermeubel, Therealstyleguide