.

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Dat onze showroom groot is, hoef ik niet meer uit te leggen. Via de trap in ons restaurant kom je op de eerste etage waar de afdeling Henders en Hazel zich bevindt. Eigentijdse, moderne en vooral prachtige meubels. Een afdeling van 12000 m2 die je niet ongemerkt aan je voorbij mag laten gaan. Des te meer reden om deze week dit merk in het zonnetje te zetten.

Al 17 jaar ‘Bijzonder in wonen’

Met ruim 52 verkooppunten in Nederland en totaal 300 verkooppunten in heel Europa kun je wel zeggen dat Henders en Hazel gegroeid is tot een volledig woonmerk. Een merk waar iedereen zich thuis kan voelen en waar ‘Bijzonder in wonen’ het motto is. Eigentijds, gevarieerd en toegankelijk, dat is waar ik direct aan moet denken bij de collectie van Henders en Hazel. Tijdloos design in combinatie met functionaliteit met pure materiaalsoorten als basis. De stoere en natuurlijke look & feel valt direct op als het gaat om de meubels van Henders en Hazel. Of het onbehandeld eiken is of handmatig verouderd, elk meubel heeft zijn eigen karakter.

Henders en Hazel blog eettafel en eetstoelen

4 woonstijlen in één merk

Houd jij je het liefst vast aan één woonstijl of mix jij er graag op los? Of je liever één meubel wilt aanschaffen of dat een compleet woonprogramma je voorkeur heeft, bij Henders en Hazel kun je voor alles terecht. De vier woonstijlen waar Henders en Hazel bekent om staat zijn; modern, industrieel, landelijk en natuurlijk. Binnen deze stijlen zijn er diverse woonprogramma’s waar je keuze hebt in verschillende meubels in dezelfde stijl, kleur en uitstraling. Ideaal als je moeite hebt met het combineren van verschillende woonstijlen, kleuren en houtsoorten of als je graag rust in huis wilt.

Henders en Hazel blog cubo
Landelijk toch modern. Dit dressoir Cubo is in vele interieurs een goede keuze.

Woonprogramma met mogelijkheden

Wil je een grote buffetkast voor al je servies of heb je niet veel ruimte en gaat je voorkeur voor een smalle bergkast? In vrijwel alle woonprogramma’s zijn meubels in verschillende groottes verkrijgbaar. Je zit dus nooit vast aan maar één afmeting die moet passen in jouw interieur. Neem bijvoorbeeld woonprogramma ‘Tokyo’, een eigentijdse serie met een combinatie van massief en fineer hout. Het stoere metalen profiel geeft ieder meubel zijn unieke karakter. Tokyo is bij lange na niet het grootste woonprogramma, toch licht ik dit programma graag toe. Kijk bijvoorbeeld op het product overzicht hieronder. Zo heeft Tokyo alleen al drie verschillende formaten dressoirs, 3 tv-meubelen (lowboards zoals zij dit noemen), 2 type salontafels, een eettafel (in 4 afmetingen!), een bartafel (in twee afmetingen), en maar liefst 4 type kasten. Als je in zo’n groot aanbod jouw ideale meubel niet kunt vinden, kan dat nergens! Heb jij online een mooi woonprogramma gezien wat je aanspreekt? Scrol dan naar beneden en klik bij de algemene informatie op ‘Product overzicht’ om alle mogelijkheden te zien. In de showroom zijn er zoveel mogelijk meubelen per woonprogramma zichtbaar.

Banken van Henders en Hazel

Behalve de woonprogramma’s met kasten en tafels kan je bij Henders en Hazel voor veel meer terecht. Loop maar eens door de grote afdeling en je waant je direct in de wereld van Henders & Hazel. De uitgebreide collectie banken is bijvoorbeeld niet te missen. Per stijlkamer vind je wel een andere bank. Of het de opstelling is, de bekleding, stijl of zitcomfort, er is altijd wel een bank die bij je past. Ik geef altijd het advies; “laat je niet beïnvloeden door de uitvoering van de bank zoals deze op toonzaal staat. Dit is slechts één mogelijkheid van de bank in kwestie”. Per bank zijn er vele modules koppelbaar en creëer je zowel in opstelling, afmeting en niet te vergeten in kleur en bekleding echt je perfecte bank. Online is er een configurator beschikbaar waarin je direct jouw favoriete bank kunt samenstellen. Kies je favoriete bank, de modules om tot de beste opstelling te komen en selecteer de stof of leer naar wens. Let wel op, dit is een impressie, ook de prijzen kunnen i.v.m. prijsverhogingen of acties niet leidend zijn. Om echt een goed beeld te krijgen van de bank adviseer ik altijd een kijkje te komen nemen in onze showroom en een verkoper mee te laten kijken.

Henders en Hazel blog seattle
Seattle is een goed voorbeeld van een comfortabel en mooi tegelijk.

Het Henders en Hazel gevoel doortrekken

Behalve kasten, tafels en banken biedt Henders en Hazel je meer, veel meer. Als eerst natuurlijk een flinke dosis aan wooninspiratie. Kleuren en materialen worden keer op keer op een verfijnde wijze gecombineerd tot het echte Henders en Hazel gevoel. Iedere stijlkamer is dan ook met zorg ingericht en alles wat je ziet kan ook bij jou thuis staan. Woonaccessoires, wanddecoratie, verlichting en ook de vloerkleden zijn aan te schaffen. Zo kan je dat sfeertje dus letterlijk mee naar huis nemen om je ook daar thuis te voelen. Heerlijk toch?

Henders en Hazel blog timeless copper
Dit sfeertje in jouw woonkamer, bij Henders en Hazel kan het!

Interieuradvies nodig?

Wil je meer weten of geïnspireerd raken door de grote collectie? Ik nodig je van harte uit om een kijkje te nemen op de afdeling Henders en Hazel. Ook als je wel wat hulp kunt gebruiken ben bij ons natuurlijk welkom. Plan gerust een afspraak voor interieuradvies bij één van onze adviseurs en zij kijken met je mee naar de mogelijkheden binnen de collectie.

Henders en Hazel blog interieuradvies
Bij De Ruijtermeubel is een afspraak voor interieuradvies op afspraak altijd mogelijk.

3D advies op afspraak

Ben jij al verliefd geworden op de collectie van Henders en Hazel en weet je welke meubels je in je kamer wilt maar twijfel je? Staat het wel mooi in mijn woonkamer, passen ze wel bij elkaar of sluiten ze wel aan bij je bestaande inrichting? Plan dan een 3D afspraak en laat jouw selectie Henders en Hazel meubels intekenen in jouw woonkamer. Wil je meer weten over de voorbereiding en kosten van een 3D advies? Bekijk hier alle informatie.

Henders en Hazel blog woonkamer advies
3D ontwerp
Henders en Hazel blog woonkamer
Van 3D ontwerp naar resultaat. Met een duidelijke voorkeur voor meubels geeft een 3D advies een goede impressie.

Zien wij je snel?
Liefs, Lisa

Bronnen: Foto’s Henders & Hazel

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862