fbpx
12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Categorieën

Filters

Prijs

tot

Woonstijlen

Merken

Merken


Kies de juiste eetstoel

Eetkamerstoelen zijn een belangrijke toevoeging in je interieur. Ze geven een mooie sfeer aan je eethoek en kunnen jouw eettafel de aandacht geven die het verdient. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor eetstoel je wilt. Zo moet je een keuze maken in de woonstijl, het materiaal van de bekleding en wat voor soort onderstel je graag ziet.

Welke woonstijl

Allereerst is het belangrijk om te weten in wat voor woonstijl je eethoek is of wordt. Mooie eetstoelen vind je overal, maar welke past bij jou thuis? Heb je liever design eetstoelen, die net even anders zijn dan anders, of ga je voor een eetkamerstoel van hout, perfect voor in een Scandinavisch interieur? Denk hier goed over na, want wanneer je eenmaal een richting van woonstijl gekozen hebt, heb je een betere houvast bij de andere keuzes.

Het materiaal van jouw eetstoel

Ook de keuze van materiaal is belangrijk. Natuurlijk hangt dit samen met de woonstijl, de eettafel en je persoonlijke voorkeuren. Een leren eetkamerstoel is bijvoorbeeld perfect voor in een industrieel interieur, terwijl een stoffen eetstoel misschien beter tot zijn recht komt in een modern interieur. En dan heb je ook nog microleder. Dit is een stof die een bovenlaag heeft van microvezel en een onderlaag van ledervezel. Wanneer je een materiaalsoort gekozen hebt, dan moet je nog een kleur kiezen. Deze keuze kun je baseren op je persoonlijke smaak, in combinatie met de gekozen woonstijl.

Kies het juiste onderstel

Ook qua onderstel zijn er talloze opties. Zo kun je kiezen voor houten poten, aluminium poten en metalen poten. Ook de vorm van de poten kan per eetkamerstoel verschillen en sommige eetkamerstoelen hebben zelfs een heel kunstwerk als onderstel. Daarnaast zijn er ook nog opties voor wieltjes onder je eetstoel. Hiermee voorkom je krassen op je vloer.

Maak het af met woonaccessoires

Brengt jouw favoriete eetkamerstoel nog niet genoeg sfeer in huis of wil je nog wat extra’s in je eethoek? Dan kun je ervoor kiezen om nog wat woonaccessoires op de eettafel te zetten. Een paar mooie kaarsen of een interessante vaas kan de eethoek al helemaal afmaken. Match de woonaccessoires met de eetstoelen om je interieur helemaal af te maken!

Vind je favoriete eetstoel in onze showroom

Er is dus best veel om over na te denken wanneer je een eetkamerstoel aan wilt schaffen. Dit kan soms lastig zijn en daarom nodigen we je graag uit bij ons in de showroom. Hier kun je al onze eetkamerstoel vinden en kun je de mooie eetstoelen uitproberen. Mocht je nog vragen hebben over hoe je de eetkamerstoel het beste kunt plaatsen in je huidige interieur, dan staan onze verkopers klaar om je te helpen. Ook kun je een interieuradvies inplannen, om alle tips en trucs te krijgen over jouw eethoek. Bovendien kun je bij ons in de showroom inspiratie opdoen op het gebied van wonen, kleuren en trends.