12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Tijdens het geven van interieuradvies gebruik ik ze vaak, de losse zit fauteuil. Een woonkamer hoeft namelijk niet meer te bestaan uit twee losse banken of een grote hoekbank. Uitgesproken of rustig, een groot exemplaar of twee kleintjes, een fauteuil past in ieder interieur!

Uitbreiden van je zithoek met een zit fauteuils

Rond, vierkant, groot of klein, er is altijd een fauteuil die in jouw interieur past. Afhankelijk van de grootte van de zithoek, kies ik vaak voor een zit fauteuil als extra zitplaats. Ik vind het namelijk fijn als de zithoek niet alleen uit één bank bestaat. Een extra stoeltje zorgt voor meer knusheid. Je maakt je zithoek groter en creëert op een eenvoudige wijze een extra zit plek. Of het gaat om een zithoek bestaand uit een hoekbank of uit een vaste bank, een extra fauteuiltje kan altijd. Heb jij in huis een hoekje waar je graag zit? Dit kan bijvoorbeeld bij de openhaard zijn, dat ene fijne plekje bij het raam of in de erker. Zet hier een fijne fauteuil (of twee) neer, vloerkleed eronder en je hebt ineens een extra zithoek in je woning! Kijk maar naar de onderstaande plattegronden.

Vorm en formaat van een zit fauteuil

Bij het kiezen van een zit fauteuil is het altijd belangrijk dat zo’n fijn stoeltje lekker zit. Dit klinkt heel logisch, maar zo vanzelfsprekend is dit niet altijd. Een fauteuil zit voor iedereen anders. Ga je voor een stevige zit of mag het wat zachter? Dan is er ook nog de keuze of je voor een exemplaar gaat met een actieve of luie zit. Dit wil zeggen dat je houding in sommige fauteuils wat rechter (actief) is, terwijl je in andere modellen juist meer onderuit (lui) kan zitten. Afhankelijk van deze voorkeur kun je kiezen uit diverse modellen.

zit fauteuils
Met zo veel opties is het goed om naar vorm en zitcomfort te kijken

Design laten spreken met een zit fauteuils

Soms maakt het helemaal niet hoe een fauteuil zit. Als je er verliefd op bent, wil je namelijk niets anders dan dit stoeltje mee naar huis nemen en er de hele dag naar kijken en in zitten. Dit is iets wat ik volledig begrijp. Er bestaan namelijk prachtige zit fauteuils die niet alleen mooi zijn, maar ook nog lekker zitten! Industrieel, design of echt Scandinavisch, mijn interieurhart gaat sneller slaan van een toffe zit fauteuil in huis.

Kleurrijke eyecatcher

Ben je niet van een uitgesproken design maar zou je toch iets bijzonders willen qua kleur? Denk dan een aan een fauteuil in een lekker kleurtje. Dit kan de kleur zijn die je in de muur of accessoires terug laat komen. Maar het kan ook een hele nieuwe kleur zijn. Heb jij veel groen in huis? Ga dan bijvoorbeeld voor een spannender geheel en kies voor een andere kleur dan groen. Cognac, okergeel en oudroze zijn prachtige kleuren die zowel in stof als in leer erg fijn matchen.

Kom proefzitten

Van alle bovenstaande voorbeelden zijn exemplaren te vinden in de showroom van De Ruijtermeubel. Zit de fauteuil van je dromen nog niet in deze blog? Zowel op de website als op Pinterest vind je veel inspiratie om alvast vooronderzoek te doen. Ben je toe aan het echte werk? Kom dan zeker naar de showroom om je te laten inspireren en te verrassen door de vele zit fauteuils die hier te vinden zijn.

zit fauteuil
Een extra hoekje creëren bij zo’n uitzicht is altijd een goed idee

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beelden: Plattegronden Lisa Voet, Bodilson, ByBoo, Moome


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.