.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Een modulaire bank of elementenbank, ze zijn helemaal van nu. Met een bank als deze zorg je voor een dosis flexibiliteit en speelsheid in huis. Waarom zou je voor een elementenbank kiezen? Wat is het verschil en waarom zie je deze banken steeds vaker? Ik zet alle voordelen op een rijtje.

Flexibele elementenbank

De naam zegt het eigenlijk al, het is een bank welke bestaat uit verschillende elementen. Is dat niet altijd zo? Ja, dit is bij vrijwel iedere bank in onze showroom het geval, echter is een bank als deze toch anders. Alle elementen zijn opzichzelfstaande delen en kunnen gemakkelijk los in de ruimte gezet worden. Dit is een groot verschil met de ‘normale’ banken omdat deze niet altijd door gestoffeerd zijn. Ook kan de valling van het zitvlak per onderdeel anders zijn waardoor het lijkt alsof de bank qua zithoogte verloopt. De modules van een elementenbank geven je de mogelijkheid om van je hoekbank toch 2 (of meer) banken te maken. Dit is bijvoorbeeld handig als je gaat verhuizen, je graag wil blijven veranderen met de opstelling van je bank of als de functie van je bank wisselt. Schuif de banken los en klik ze in een andere opstelling aan elkaar en voor je het weet heb je een ander interieur!

20-07-2022 Blog foto's elementenbank marcina 1
20-07-2022 Blog foto's elementenbank marcina 2
20-07-2022 Blog foto's elementenbank marcina 3
Drie keer dezelfde bank, toch drie verschillende opstellingen.

Het verschil tussen een modulaire-, en elementenbank

Tot zover is het misschien duidelijk, maar tot nu toe gebruik ik zowel de term ‘modulair’ als ‘elementen’ als het gaat om deze bank. Wat is eigenlijk het verschil? Niets! Het klinkt misschien heel kort door de bocht, maar eigenlijk verschillen ze niets van elkaar. Modulair betekent dat verschillende modules (ook wel elementen) vervangbaar en naar wens te plaatsen zijn. Precies datgeen waar deze bank voor staat.

20-07-2022 Blog foto's elementenbank dutchz 104
Een element in een andere bekleding verklapt bij deze grijze hoekbank dat dit een elementenbank is.

Stoffen en kleuren combineren bij een elementenbank

Dat is voor mij als ontwerper toch het allerleukste aan deze bank. Behalve dat je dus kunt blijven spelen met de indeling, kun je ook spelen met de bekleding van deze elementenbank. Je bent dit natuurlijk niet verplicht maar een beetje karakter kan een bank als deze wel hebben. Soms kan één element in een andere bekleding al net dat beetje extra geven. Mix licht en donkere kleuren, geweven stoffen met bijvoorbeeld velours of leder voor een speels effect. Niet zo’n fan van grote contrasten? Ga dan bijvoorbeeld voor een ton-sur-ton uitstraling door scharkeringen in tonen te zoeken. Een tint lichter of juist donkerdere in dezelfde stof (of juist iets verschillende stoffen) werkt namelijk al heel mooi.

20-07-2022-Blog-fotos-elementenbank-dublin-hendersenhazel
Bank Dublin uit de collectie van Henders en Hazel heeft een mooie mix van bekleding.

Waar herken je een elementenbank aan?

Met zo’n grote hoeveelheid banken op onze website en in onze showroom is het soms moeilijk te zien of het een elementenbank is of niet. Waar moet je op letten en hoe weet je of de bank van je dromen een modulaire bank is? Een tip van mij; let op hoe hij gepresenteerd wordt, zowel online als offline. Een elementenbank komt zo mooi tot zijn recht met speelsheid in bekleding maar ook de geschakelde elementen zijn vaak duidelijk zichtbaar. Een tafeltje of poefje tussen de banken, een los element aan de andere kant van de opstelling. Allemaal signalen dat dit zo maar eens de elementenbank is waar jij naar op zoek bent. En twijfel je toch? Vraag altijd één van onze verkoopadviseurs voor hulp.

Mijn vijf favoriete elementenbanken van dit moment.

Hulp nodig bij het kiezen van een modulaire bank?

Natuurlijk super als jij na het lezen van deze informatie ook verliefd geworden bent op een elementenbank. Maar kun je toch iets extra hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste (hoeveelheid) elementen of heb je graag tips wat betreft de bekleding, plan dan vrijblijvend jouw interieuradviesafspraak hier. Wie weet help ik, of mijn collega’s jou met het samenstellen van jouw ideale elementenbank.

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862