12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Uitgesproken, opvallend en creatief, dat is de kleur oranje. Op het eerste gezicht niet een kleur waar veel mensen in het interieur voor kiezen. Toch is het een hele fijne kleur die je met gemak kunt toevoegen aan je woonstijl. Of je nou gaat voor een wand in dit kekke kleurtje, een meubel of juist voor woonaccessoires; oranje kan altijd!

Oranje interieur combineren!

Soms heb je combinaties die erg toegankelijk zijn voor ieder interieur. Dit is met oranje ook het geval. Heb je vrij veel wit in huis en voeg je hier als kleur oranje toe, dan wordt het geheel erg hard. Combineer je oranje met een andere kleur, als accent of als hoofdkleur, dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande combinaties van oranje. Hierbij is het belangrijk om altijd zo veel mogelijk dezelfde warmtetonen in de twee kleuren te houden. Een warme oranje matcht bijvoorbeeld goed met een warme blauw. De verdeling van de kleuren (als sfeer of als accent) kan je zelf bepalen. Hoe je dit ook doet, met deze combinaties kan het niet fout gaan!

Oranje wanden of printjes

Behang, of beter gezegd “wanddecoratie”, is in iedere woning een must. Van industrieel tot design, ieder huis verdient een fijn printje op de muur. Behang is trouwens niet alleen heel leuk. Het vormt ook een mooi contrast met gladde gestucte muren. Of je nou gaat voor een eyecatcher van een fotowand boordevol oranje of kiest voor een rustig patroon met een vleugje oranje; de keuze voor behang is altijd een goed idee!

Je meubelstuk als eyecatcher

Een uitgesproken design is niet de enige manier waardoor een meubel een eyecatcher wordt in je interieur. Zo kun je ook bewust voor iets anders kiezen dan de standaard grijze of groene meubels. Ga eens voor oranje! Natuurlijk adviseer ik niet al je meubels in deze toffe kleur te doen, maar een oranje bank of fauteuil in deze kleur kan zeker!

De keuze voor een oranje bank geeft stof tot nadenken

Als je voor een oranje meubelstuk gaat, is er vaak nog veel mogelijk wat betreft stoffen. Wil je een stof die echt knalt, dan is oranje velours een prachtige optie. Wil je meer weten over velours in je interieur? Lees dan deze blog!

Ieder merk heeft tal van opties als het gaat om mogelijkheden in materialen. Laat je daarom goed informeren bij het selecteren van de juiste stof. Ook al vind je misschien niet veel oranje meubels in de showroom van De Ruijtermeubel, er is veel meer mogelijk dan je zou denken.

Ieder merk heeft zijn eigen stoffencollectie. Deze stoffen van Bert Plantagie zijn prachtig en verfijnd.
Oranje afgedekt leer, of cognac rancho leer, genoeg opties om mee te combineren

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: Verf kleuren – Little Greene, Behang – Arte, BN Walls, Cole & Son, Stoffen – Bert Plantagie


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.