Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Welke vorm, welke maten en hoeveel eigenlijk? Dit zijn allemaal vragen die je kunt stellen, als je op zoek bent naar een nieuwe salontafel. Wil je een ronde, vierkante of toch een ovale? Ga je voor één tafel of vind je twee of drie bij elkaar leuker? En in het geval van het laatste; worden het dan dezelfde exemplaren in diverse maten of kies je voor totaal verschillende varianten? 
Een nieuwe salontafel kiezen…. Wat zijn er veel opties anno 2018 en wat kan en mag er veel gecombineerd worden! Toch maken die uitgebreide keuze en talloze mogelijkheden het soms moeilijk. Kun jij ook door de bomen het ‘salontafelbos’ niet meer zien? Lees lekker mee en laat je inspireren. 

Functionaliteit boven smaak 

Behalve smaak is functie een heel belangrijke factor. De functie van een salontafel is voor iedereen anders. Voor de een moet het bijvoorbeeld heel praktisch zijn zoals opbergruimte, een speelplek voor de kinderen of je moet eraan kunnen eten. Voor de ander hoeft het misschien niet functioneler te zijn, dan een plek om je glas of kopje koffie op neer te zetten. De functie die je aan de salontafel koppelt, is belangrijk voor jou en net zo persoonlijk als smaak. Aan de hand hiervan maak jij een selectie uit al die verschillende soorten salontafels of bijzettafels.

Rond en rond, groot of klein

Ze zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurs: de ronde salontafel. Functioneel als je voor een groot exemplaar gaat. Speels als je voor diverse kleine gaat. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een combinatie hiervan. Waarbij de grote ronde tafel dan de stabiele basis is, terwijl het kleinere exemplaar makkelijk naar die heerlijke fauteuil verplaatst kan worden, waar je vervolgens je drankje (of fles wijn) op kwijt kunt.

Speelse bijzettafels

Naast salontafels is dit tafeltje echt in opkomst. Een bijzettafel doet zijn naam eer aan: je zet hem er (vaak extra) bij. Het leuke aan deze tafeltjes is dat je ze tegenwoordig in allerlei verschillende maten, kleuren en materialen kunt combineren. Combineer bijvoorbeeld hout met staal, marmer of glas. Door contrasten in materialen en verschil in grootte en hoogtes krijg je een speels effect.

Groot, groter, Grootst

Het lijkt er soms even op of er niets anders meer bestaat dan ronde, en vooral meerdere, kleine salontafels. Dit is allesbehalve waar. Afhankelijk van je wensen en je interieur kan juist één groter exemplaar prachtig staan. Daar waar meerdere salontafels samen vooral voor een drukker geheel kunnen zorgen, geeft een groter exemplaar rust en een ruimtelijk effect in je interieur. Let altijd goed op de afmeting van je bank. Dit bepaalt namelijk de maat van je salontafel. Heb je een hoekbank? Zorg dat de tafel niet te groot is en je aan alle kanten nog makkelijk de zithoek in kan. Heb je in je interieur een gewone rechte bank? Hou er dan rekening mee, dat je salontafel niet te klein mag zijn. Doordat de tafel in deze situatie echt ‘los’ in de ruimte staat, kan het namelijk gebeuren dat hij in zijn omgeving verdwijnt wanneer je een te kleine afmeting gekozen hebt.

Uitgebreide collectie salontafels

Naast de hierboven getoonde favorieten bestaat de collectie van De Ruijtermeubel uit nog veel meer soorten en maten salontafels. Ben je benieuwd naar een van bovenstaande exemplaren of wil je zien wat er nog meer is? Kom dan eens een kijkje nemen in de showroom. Kijk, vergelijk en kies, want jouw ideale tafel staat er zeker tussen!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: De Ruijtermeubel

Ben je geïnspireerd door alles, wat in dit blog voorbijkwam, maar vind je het zelf moeilijk de balans in combinaties voor je interieur te vinden? Ik help je daar graag bij tijdens een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. Via de afspraakmodule van De Ruijtermeubel kun je zo’n adviesuurtje heel eenvoudig maken. Lees hier anders eerst eens, wat je van zo’n gesprek kunt verwachten.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.