.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie Binnenkijkers

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Geen enkel interieur is hetzelfde en zo is dat ook met interieuradviezen. Ieder uur mag ik weer andere woningen indelen, met andere kleuren aan de slag gaan en andere wensen realiseren. Gezinnen of alleenstaand, starter of voor de laatste keer een verhuizing, tijdens een interieuradvies kom ik het allemaal tegen. In september 2019 kreeg ik een jong gezin aan tafel. Zij wilden van hun nieuwbouwhuis een thuis gaan maken. In deze blog laat ik jou zien hoe ik hen daarbij geholpen heb!

Interieuradvies in de winkel

Het was september 2019 toen deze klant voor het eerst bij mij aan tafel kwam. Het viel mij direct op dat het hier ging om een jong, fris en energiek stel. Bovendien was er een baby op komst. De vraag om interieuradvies was groot en ze konden wel wat hulp gebruiken. Het stel was ingeloot voor een nieuwbouwwoning in Hillegom en daar waren ze ontzettend blij mee.  Toch zag ik stress en onrust bij hen. “We willen het huiselijk en warm maken, maar hoe doe je dat bij een nieuwbouwhuis?” Daar wist ik wel het antwoord op en we gingen direct aan de slag.

interieuradvies begint met een plattegrond
  Een interieuradvies start met een goede plattegrond

Eerst de indeling bepalen

Voordat ik start met ontwerpen, vind ik het altijd belangrijk te weten of er meubels zijn waar ik rekening mee moet houden. Soms zijn er meubels die nog goed genoeg zijn voor een tweede ronde en soms zijn er meubels van emotionele waarde. Hoe dan ook, in alle gevallen is het belangrijk hier tijdens een interieuradvies rekening mee te houden. Dit stel had geen grote meubels waar rekening mee moest worden gehouden. Wel hadden ze een aantal wensen. Zo moest de zilverkleurige vloerlamp mee (emotionele waarde), moest er ruimte zijn voor een gitaar en moest er plek genoeg zijn voor kinderspeelgoed. Met de afmetingen van de woning en meubels gingen wij schuiven. Zo kwamen we al snel op een indeling waar zij zich direct fijn bij voelde: ruimtelijk, lucht en rust.

Kleur in een interieuradvies

Nu de indeling besloten was, werd het tijd voor kleur. Ik was benieuwd naar waar de kleur moest komen; in de meubels, op de muur, bij allebei of juist bij beide niet? Zelf houd ik van kleur op muren én in meubels, maar dat adviseer ik tijdens een interieuradvies natuurlijk alleen als de bewoners dat zelf ook zien zitten. Zij wonen tenslotte in de woning en het interieur moet bij hun passen. Gelukkig hadden het stel en ik hier een match en gingen we voor zowel kleur op de wanden als de meubels. Toen we keken naar kleuren en ik een aantal combinaties voorstelde, zag ik hun ogen stralen: blauw en roze it is!

Fris blauw en oudroze vormen een solide basis

Kleur op de muur

Het frisse vergrijsde blauw zorgde voor een solide basis en allerlei tinten roze verzachten het geheel. Het stel was zelf erg fan van de bekende ‘Jan Davidsz – bloemen’. Dit sprak ze ontzettend aan en wilde dit heel graag ergens terug laten komen. Witte wanten was geen optie, dus daarom stelde ik voor een behangcirkel op de wand te plaatsen. De wand waar de bank komt te staan wilde ik tijdens het interieuradvies ook aanpakken. Dit moest niet “gewoon” blauw worden. Ik wilde een nisje creëren door de wanden en een stuk van het plafond mee te nemen in de kleur. De zithoek wordt hierdoor ook knusser.

Meubels kiezen

Op het wensenlijstje van dit stel stonden nog een bank, een hanglamp boven de eettafel en nieuwe eetkamerstoelen. De eettafel, tv-meubel een salontafel waren al aangeschaft hadden. Eenmaal de kleurenpallet gekozen te hebben, gingen we opzoek naar de juiste bank en stoelen. Een goed zitcomfort was erg belangrijk, maar natuurlijk moest het ook mooi zijn. Rank, luchtig en modern, dat was een eis. De nieuwe en oude meubels moesten samen met de kleur op de wanden zorgen voor een geheel. Daar ging ik tijdens het interieuradvies voor zorgen.

Het resultaat van een interieuradvies

Het stel had al snel besloten welke materialen en kleuren er voor de meubels gekozen moest worden. Nu was het alleen nog maar wachten tot alles binnen zou komen en ze hun nieuwe interieur eindelijk konden voelen. Toen de meubels bezorgd waren en de laatste styling stond, voelde het precies hoe ze gehoopt het. “Warm, fijn en echt ons. We zijn verliefd!”.

In de stijl van

Ben jij net als de bewoners van het interieuradvies ook zo verliefd geworden op dit interieur? Neem dan een kijkje bij onderstaande producten bij. Wie weet heb jij dan in een handomdraai ook jouw interieur helemaal vernieuwd tot een fijn en warm thuis.


Lisa Voet

InterieurarchitectInterieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.