.

Leestijd: 4 minuten

Binnenkijkers Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Bij het inrichten van een woning komt een hoop kijken. Voor welke indeling kies je? Welke grootte krijgen de meubels? En dan hebben we het nog niet eens over de kleuren van de meubels en/of muren gehad. Met zo veel vragen kan een uur interieuradvies heel fijn zijn. Maar eerlijk, hoeveel kun je in een uurtje interieuradvies kwijt? Nou, heel veel! Lees mee voor een binnenkijker waar ik begon met een uur interieuradvies. Het resultaat deel ik graag met jullie!

Starten met interieuradvies aan de tekentafel

Het was juni 2020. Mijn dag stond vol met afspraken en ik had zin om veel mensen blij te maken met interieuradvies. Die dag schoof ook een fijn stel uit Aalsmeer aan. Ze hadden hun droomwoning laten bouwen en voelden zich hier (bijna) helemaal thuis. Het waren vooral de laatste paar puntjes in de woonkamer waar nog wat extra aandacht naartoe moest. Terwijl ze mij foto’s lieten zien, voelde ik de sfeer: het verfijnde, het huiselijke maar ook zeker de ruimte die de woning heeft.

Door te starten met een plattegrond krijg je een goed inzicht in de grootte van meubels

Een nieuwe bank

Met zo’n goede basis, was ik vooral erg benieuwd naar de “problemen” die zij opgelost wilde hebben in hun interieur. Al snel begreep ik dat de bank die zij onlangs gekocht hadden, een miskoop was geweest. De kwaliteit was niet wat ze verwacht hadden, bij de kleur- en stofkeuze hadden ze hun twijfels en ook de opstelling/grootte kon beter. Tijd om te gaan shoppen. Voordat ze bij mij aan tafel schoven voor interieuradvies, hadden ze al een rondje winkel gedaan om inspiratie op te doen. Ze vonden de House of Dutchz 106 de perfecte bank: modern, luchtig op zijn pootje en ook zeker comfortabel. Aan de hand van de afmetingen van hun interieur, ging ik de plattegrond tekenen. Zo kwamen wij op diverse indelingen, waarvan een L-opstelling met een losse hocker voor hen ideaal was: solide, groot en flexibel genoeg om de hocker er wel of niet bij te schuiven.

interieuradvies - house of dutchz 106
Stoer door de stevige armleuning en luchtig door het hoge pootje, dat is de Dutchz 106

Puntjes op de i

Naast de bank, was er ook behoefte aan meer nieuwe meubels. Neem de salontafel. Deze was door emotionele waarde nooit vervangen. “Hij heeft zo veel meegemaakt, de kinderen hebben eraan leren lopen. We zouden het eigenlijk zonde vinden hem weg te doen”. Toch beseften ze dat deze combinatie van de nieuwe bank en de huidige salontafel niet de mooiste combinatie zou zijn. Tijd voor iets luchtigs! Behalve de salontafel, wilden de klanten uit Aalsmeer ook een grote kast in de zitkamer. Verder keken we tijdens het interieuradvies naar wat extra styling om het hoekje met de fauteuil wat gezelliger te maken. Al snel waren we er over uit welke meubels er moesten komen. Waar het stel echt hulp bij nodig had, was het gebruik van de materialen en kleuren.

Materialen en kleuren selecteren

“De losse meubels selecteren is voor ons niet moeilijk, maar hoe wordt het een geheel?” Dat is een vraag die ik vaker hoor tijdens een interieuradvies. Laat ik ook hier nou goed mee kunnen helpen. Het stel koos voor een blauwe bank. Dat was iets wat ze zeker wisten. Door te kiezen voor stof op zo’n groot exemplaar en een leersoort in de eetkamerstoelen te gebruiken, ontstaat er een fijne mix. De nieuwe salontafels werden hout. Doordat er een vloerkleed tussen de houten vloer en de tafels komt, voorkom je dat het hout met hout gaat botsen. Een donkere houten kast voor extra body maakt de zitkamer helemaal af.

interieuradvies - verschillende stalen
Door materialen bij elkaar te leggen, krijg je een goed beeld van het geheel

Resultaat van interieuradvies

Precies een jaar later kreeg ik het seintje. De bewoners hadden (met hier en daar extra hulp van mij) alle plannen stap voor stap uitgevoerd en nu waren ze klaar. Natuurlijk ging ik een kijkje nemen om te zien hoe mooi het resultaat van het interieuradvies was geworden!

Tekst: Lisa Voet
Beeldmateriaal: House of Dutchz, plattegrond, materialen en resultaat foto’s door Lisa.


Lisa Voet

InterieurarchitectInterieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.