12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Nu we met z’n allen meer thuis zijn, de vakanties massaal geannuleerd worden en de zon al flink zijn intrede heeft gedaan, is het toch tijd voor vakantie in eigen huis! Dit jaar zullen er meer gezinnen zijn die dit thuis zullen doorbrengen. Dat ultieme vakantiegevoel creëren, kan je gemakkelijk doen in en vanuit huis. Door deze tips in de praktijk toe te passen, krijg je binnen no time thuis vakantie vieren!

Het vakantiegevoel van Bali bij jou thuis

Denk je aan vakantie, dan denk je aan zon, zee en strand. Hoe lekker zou het zijn om dit sfeertje je woonkamer in te halen? Zoals een stukje Bali bij je in huis dus een vakantie in eigen huis. Om bij dit sfeertje te blijven, is er voor mij maar één persoon die dit, in mijn ogen het allerbeste kan. Dat is Shanti van CasaKrullebol. Warme tinten, natuurlijke materialen en rust is de perfecte combinatie als het gaat om het Bali sfeertje thuis. Neem gerust een kijkje in haar prachtige woonkamer. Hier krijg ik namelijk het ultieme vakantiegevoel van! Wil je meer van haar zien? Kijk dan op www.casakrullebol.nl. Hier laat ze de overige kamers zien en ook die zijn zeker de moeite waard.

Opgeruimd staat netjes – vakantie in eigen huis

Het is niet voor niets dat men zegt “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Om dat vakantiegevoel in eigen huis te creëren en vooral vast te houden, is het fijn als er geen onnodige rommel in huis is. Genoeg kastruimte is in dit geval dus een must. Mijn voorkeur gaat uit naar een exemplaar die voldoende lades en deurtjes heeft, zodat spullen uit het zicht opgeborgen kunnen worden. Vind je zo’n dichte variant te massief? Kies dan voor een open of deels open kast. Dit geeft lucht en maar ook de ruimte om spullen in op te bergen. Open (vakken)kasten zijn nog steeds erg geliefd. Bij de voorkeur voor zo’n kast geef ik de tip om gebruikt te maken van manden, kratten of andere mooie opbergers. Hierdoor kan je kleine spullen op te bergen zonder dat het rommelig oogt.

thuis vakantie vieren
Highboard Lerona is een goed voorbeeld van een functionele en tegelijkertijd elegante kast

Upgrade je tuin – thuis vakantie vieren

Een tip die misschien wat voor de hand ligt, maar heel goed werkt, is het upgraden van je tuin. Goede tuinmeubelen, comfortabele kussens en veel planten en bloemen vormen de basis van een fijne tuin. Voor het echte Ibiza gevoel voeg je extra accessoires toe, zoals een buiten vloerkleed, extra sierkussens en een plaid voor de frissere avonden. Zo heb je echt vakantie in eigen huis. Ook grote bamboe struiken, frisse witte potten en een privé zwembad (of de opblaasbare variant) mogen niet ontbreken. Om dit sfeertje goed te pakken, is het belangrijk dat je veel mixt in materialen, kleurnuances en in vormen. Hierdoor wordt je tuin een verlengstuk van je woonkamer en creëer je een fijn, warm en huiselijk gevoel.

vakantie in eigen huis
Veel verschillende materialen maken je tuin gezellig

Natuurlijke materialen

Voor dat echte ‘buitengevoel’ in je eigen woonkamer, is het fijn om elementen van de natuur toe te voegen aan je interieur. Planten, groot of klein, vormen hiervoor een mooie basis. Ga voor één groot exemplaar of meerdere kleine. Van planten heb je tenslotte nooit genoeg! Behalve dat frisse groen in huis, denk ik ook aan andere materialen. Linnen, jutte, riet, wit porselein en verse bloemen doen het in dit sfeertje ook goed. Deze materialen kunnen in de vorm van accessoires perfect met iedere woonstijl worden gecombineerd. Zo kan je echt thuis vakantie vieren!

thuis vakantie vieren
locatie Antwerpen

Meer inspiratie?

Wil jij meer inspiratie hebben als het gaat om woontrends, interieurtips en alles wat met interieur te maken heeft? Of wil je meubels om thuis vakantie te vieren? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Pinterest en neem een kijkje in de 12.000 m2 showroom in Woonboulevard Cruquius.

Tekst: Lisa Voet
Beeldmateriaal: CasaKrullenbol, Shutterstock, IN.HOUSE, HKLiving


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.