Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Als trouwe volger van De Ruijtermeubel heb je ze waarschijnlijk al gezien: de wandkleden van Urban Cotton. Groot, klein, stoer of stijlvol, wandkleden zijn hot en prachtig in ieder interieur. Wil je meer weten over deze Urban Cotton wandkleden en de mogelijkheden? Lees dan zeker verder.

Over Urban Cotton

Urban Cotton is veel meer dan alleen wandkleden. Met een assortiment bestaande uit schilderijen, foto’s en multi-mediawerken is Urban Cotton een echt platform voor creatief talent, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam-Noord. De collectie is divers en varieert in vorm van samenwerking met de artiest. Dit geldt ook voor materiaalgebruik en oplage. Al het werk wat bij Urban Cotton te koop is, is ontworpen door creatief talent uit het netwerk van Urban Cotton. Doordat deze talenten de artistieke vrijheid krijgen, kan ieder verhaal achter ieder kunstwerk vast worden gelegd. Ieder design is uniek. Ieder design is als het ware een handtekening van de ontwerper zelf. Het mooie aan de nauwe samenwerking met de kunstenaars is dat er een vast percentage van de verkochte werken aan de kunstenaars zelf uitgekeerd wordt.

Met zo’n video heeft een merk als Urban Cotton geen introductie meer nodig

Unieke katoenen Urban Cotton Wandkleden

De Urban Cotton wandkleden zijn vervaardigd uit 100% biologisch katoen. Met deze eyecatcher maak je je interieur écht persoonlijk. Doordat de collectie bestaat uit uiteenlopende stijlen, is er voor ieder interieur een passend wandkleed. Van landelijk, industrieel of zelfs bohemien, een wandkleed van Urban Cotton kan altijd. Urban Cotton Atelier is de online shop waar alle kunstwerken en foto’s worden aangeboden. De werken zijn verkrijgbaar in de maten S (110x80cm), M (145x110cm) en L (190x145cm). Ieder werk komt met een Certificaat van Echtheid. Dit certificaat staat voor kwaliteit en garandeert dat er niet meer edities zijn ontwikkeld dan aangegeven.

Ophangsysteem voor een wandkleed met karakter

Het leuke aan een Urban Cotton wandkleed is de keuze in het ophangsysteem. Met zo’n grote collectie aan designs is het perfecte doek vinden wat jou symboliseert niet lastig. De manier van ophangen zorgt voor nog een extra dimensie. Bij de keuzes voor een ophangsysteem kun je kiezen uit een roede of een frame. Bij het kiezen voor een roede is er nog een keuzemogelijkheid. Ga je voor een haak (Hooked) waar de stang in komt te hangen of ga je voor Curve. Hierdoor wordt het een recht en strak systeem. Hangend aan een stang krijgt een wanddoek een nonchalante uitstraling en zorgt het voor een eigenwijze uitstraling. Strak in een frame geeft een wanddoek een uniek, modern en krachtig effect.

Urban Cotton x De Ruijtermeubel

De diverse kleden zijn in verschillende formaten en ophangsystemen te zien in de gehele showroom van De Ruijtermeubel, maar Urban Cotton heeft ook een speciaal plekje gekregen. In dit fijne hoekje kun je alle designs terugvinden en vind je meer informatie over ieder ontwerp. Erg leuk als je op zoek bent naar iets bijzonders, maar nog niet precies weet wat. De Ruijtermeubel is hiermee een officieel verkooppunt!

urban cotton wandkleden
Een hoekje als deze is niet te missen

Meer inspiratie?

Ben ook jij verliefd geworden op deze Urban Cotton wandkleden of zou je hier meer over willen weten? Kom dan naar de showroom van De Ruijtermeubel en vraag naar alle mogelijkheden. Op zoek naar veel meer meubelinspiratie? Check dan alle sociale media van De Ruijtermeubel en laat je inspireren.

urban cotton wandkleden

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Bron: Urban Cotton
Beeld: Urban Cotton, foto’s showroom door Lisa VoetLisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.