Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Niet omdat het nu een trend is, maar ik hou van eetkamerbanken! Nooit meer allemaal dezelfde losse stoelen aan een tafel, maar lekker knus met z’n allen doorschuiven. Met een bank maak je van je eethoek een fijn gedeelte in je kamer, waarbij niet alleen eten of borrelen maar zelfs werken een nieuwe dimensie krijgt.

Bank vs stoelen

Een eetkamerbank staat dus niet alleen heel mooi in elk interieur, hij is ook erg praktisch. Het grootste voordeel van deze bank ten opzichte van stoelen vind ik toch wel, dat je aan één kant van de tafel minder ruimte nodig hebt in je interieur. Voor losse stoelen heb je namelijk minimaal een meter nodig, om van en naar de tafel te kunnen schuiven. Met een vast element als de eetkamerbank beperk je deze ruimte tot zo’n 60 centimeter. Deze besparing van 40 centimeter lijkt misschien niet veel, maar kan qua ruimtelijkheid en praktisch gezien wel degelijk een verschil maken. En zeg nou eerlijk: ‘wij Nederlanders’ vinden het over het algemeen maar wat fijn als iets niet alleen mooi, maar ook praktisch is.

Handig en gezellig

Bij een 4-persoonseethoek is een bank erg sfeervol en handig. Je kunt heel eenvoudig aan beide kanten in- en uitschuiven. Dit geldt ook voor een 6-persoonzithoek. Hier vervangt de bank aan een zijde 3 stoelen. Bestaat jullie gezin uit 5 personen? Dan is deze bank een perfecte aanwinst in jullie eetkamer. Normaal gesproken zou er altijd één persoon aan de kop van de tafel moeten plaatsnemen of deze persoon kijkt tegen de lege zesde stoel aan. Met het gebruik van een bank kan je 3 om 2 aan tafel zitten. Door deze indeling is je eethoek veel compacter en het is natuurlijk een stuk gezelliger.

Plaatsing van je eetkamerbank

In de meest praktische opstelling zet je de eetkamerbank dus strak tegen de muur. Zo hou je ruimte over voor de doorloop achter je eettafel of voor overige meubels.
Maar ook als je genoeg ruimte in je interieur hebt, is een eetkamerbank nog steeds een goede optie. Een bank is namelijk één object en geeft ten opzichte van twee of drie losse stoelen een strakker en/of rustiger, maar toch speels beeld. Of hij dan tegen de muur of juist van de muur af staat, maakt hierbij niet uit.

Maak je persoonlijke keuze

Heb je eenmaal de keuze voor een eetkamerbank gemaakt, dan komt de volgende vraag vanzelf: “Welke gaat het worden?” Ondanks een uitgebreid assortiment hoeft dit echt niet moeilijk te zijn. Kijk vooral naar wat jij mooi vindt en wat past bij je smaak en interieur. Ga erop zitten, ervaar hoe deze bank aanvoelt en kijk dan naar de mogelijkheden qua grootte en de materiaalkeuze. Doordat een bank een vervanging is van twee of drie stoelen naast elkaar, kan je er makkelijk voor kiezen, deze qua kleur of stofkeuze af te laten wijken van de stoelen die je aan de andere van de tafel hebt staan. Dit geldt natuurlijk ook voor het type eetkamerbank. Ben je ook toe aan nieuwe eetkamerstoelen? Kijk dan eens naar een bank en stoelen van dezelfde serie. Mijn tip: speel in dat geval met kleur en materiaal. Zo houdt je het geheel interessant genoeg. Een belangrijk puntje om niet te vergeten: controleer of hij daadwerkelijk onder de tafel past. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar met eetkamerstoelen is het al vervelend als ze net te laag of te hoog ten opzichte van de tafel zijn. Laat staan als dit met een bank het geval is.

Ga het ervaren

Ben je na het lezen van alle voordelen van een eetkamerbank benieuwd geworden naar deze mooie banken? In de showroom van De Ruijtermeubel zijn onder andere de bovenstaande banken door de gehele winkel te vinden. Neem er gewoon lekker op plaats, kijk hoe het voelt en vergelijk ook verschillende banken voor een goed beeld.
Uiteraard zijn alle eetkamerbanken in diverse uitvoeringen, kleuren en afmetingen te bestellen. Voor vragen over deze eetkamerbanken kun je terecht bij de verkoopadviseurs. Zij helpen je graag verder!

Tekst: Interieurarchitect Lisa 
Beeldmateriaal: De Ruijtermeubel, Bert Plantagie, Interieurtekeningen Lisa

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.