.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

In onze showroom hebben wij veel prachtige meubels van diverse leveranciers staan. Eén van mijn persoonlijke favorieten is toch het merk Studio Henk. Tijdloos, verfijnd en zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Designmeubels die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar daadwerkelijk functioneel zijn. Of je een ronde tafel, ovale vorm of juist voor de ‘Blob’ wilt gaan, de Studio Henk tafels hebben mijn hart veroverd!

De filosofie van Studio Henk

Designmeubels zijn er genoeg, maar lang niet alle ontwerpen zijn geschikt om te gebruiken in ons dagelijks leven. Denk aan oncomfortabele banken, wiebelige tafels of kasten waar je niets in op kunt bergen. Dat moest anders, vond Studio Henk. Alle meubels van Studio Henk zijn daarom gecreëerd met dezelfde filosofie: “het draait niet alleen om het maken van een mooi meubelstuk, maar ook om het creëren van producten die je elke dag met plezier kunt gebruiken”. Op de tekentafel werd de eerste eetkamertafel een feit en Studio Henk werd geboren. De meubels van Studio Henk zijn zelf samen te stellen. Je bent vrij om maten, afwerkingen, stoffen en kleuren te selecteren om zo jouw unieke meubelstuk te maken. Je creëert met eenvoud een designmeubel dat bij je past.

De Studio Henk tafels

Het is dus allemaal begonnen bij de tafels. In de loop der jaren is Studio Henk flink uitgebreid en bestaat de collectie niet meer alleen uit eetkamertafels. Ook bijzettafels, salontafels en zelfs de bureaus hebben een prominente plek gekregen in de collectie. Wist jij dat er sinds dit jaar ook een Studio Henk outdoor collectie is? Welk type tafel je ook kiest, personaliseer hem tot hij perfect in jouw interieur past. Zo kun je zelf de vorm van het tafelblad kiezen, de ideale afmeting selecteren, maar denk bijvoorbeeld ook aan verschillende onderstellen. Daarnaast is de afwerking van het blad (de randen) of de keuze voor het materiaal naar eigen smaak in te vullen. In onze showroom hebben wij een mooie selectie Studio Henk tafels staan. Toch meer informatie weten over andere tafels? Stel je vraag dan gerust aan een van onze verkoopadviseurs!

De outdoor collectie van Studio Henk
Sinds dit voorjaar heeft Studio Henk ook een outdoor collectie

Configureer jouw ideale tafel

Leuk al die opties, maar hoe weet je welke mogelijkheden er per eettafel zijn? Hoe komt deze tafel er dan uit te zien en, niet geheel onbelangrijk, wat gaat het kosten? De configurator op de website van Studio Henk geeft je alle antwoorden!

Ontwerp jouw eigen Studio Henk tafel
Stap voor stap configureer je jouw Studio Henk tafel

De eerste stap is om de vorm van het tafelblad te kiezen. Ovaal, plat ovaal, rond, rechthoekig of de prachtige blob-vorm? Een tafelblad heeft natuurlijk een paar sierlijke poten nodig. Dit is stap twee. Niet elke poot past onder elke vorm. Stap 1 bepaalt dan ook de selectie poten waar je uit kan kiezen. Bij stap 3 kies je jouw voorkeur voor de afwerking van het blad. Wil je een houten blad? Kies hier welke olie, beits of lak je voorkeur heeft. Wil je een eigentijdse afwerking, dan is HPL wellicht iets voor je. Dan blijven de randafwerking, (recht of verjongd), kleur van het onderstel en de afmeting van het tafelblad over. Nadat je al deze stappen doorlopen hebt, heb je echt jouw ideale Studio Henk tafel!

Dé Blob van Studio Henk

Het Blob tafelblad is ontzettend populair. De Blob is bekend door zijn unieke, organische en vooral asymmetrische vorm. Deze vorm past perfect in de Amoeba-collectie. In deze collectie staat niet alleen de vorm centraal, maar ook de keuze voor duurzame materialen. Het meubel is 100% recyclebaar en (bijna) 100% biologisch afbreekbaar! Met de Amoeba-collectie beweegt Studio Henk zich naar zachter minimalisme, waar ronde vormen en neutrale tinten nog meer centraal staan. Een duurzame collectie die geïnspireerd is door levend organisme en zich aanpast aan zijn constant veranderende omgeving. Amoebe betekent letterlijk ‘zonder vorm’:  ‘A’ is zonder, en ‘moebe’ is vorm. Dit zie je duidelijk terug in vloeiende randen en het ontbreken van de scherpe hoeken terug. Net als alle Studio Henk tafels, is ook dit tafelblad te configureren zodat deze tafel op elk denkbaar vlak past bij jou en jouw interieur. 

De Blob tafel
De Blob is te configureren met een onderstel naar wens

Een Studio Henk tafel bij jou thuis?

Ben jij net zo verliefd op de collectie van Studio Henk als ik? Kom zeker een kijkje nemen in onze showroom. Wij hebben een prachtige selectie meubels staan waar we alles over kunnen vertellen. Wil jij graag zo’n prachtig meubelstuk in huis, maar kun je nog wat hulp gebruiken bij het selecteren van de juiste afmeting, indeling of keuze in materiaal? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor interieuradvies en laat je inspireren. Zien we je snel?

Tekst: Lisa Voet
Afbeeldingen: Studio Henk

[wp_social_ninja id=”63858″ platform=”instagram” ]

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862