Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10569 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Terwijl wij nog hopen op een aantal heerlijke zomerse weken, is er op interieurgebied van alles voor de komende herfst en winter in voorbereiding. We bevinden ons nu toch echt in oktober. En dat betekent dé Oktober Woonmaand! Waarom is dit eigenlijk altijd in oktober, wat is er allemaal te doen en wat kunnen we verwachten? Ik vertel het je hier.

MAAND VOL INSPIRATIE

De ‘Woonmaand’ vindt al jaren in de maand oktober plaats. Maar waarom? Oktober is de eerste maand na de zomer, een maand waar we (vrijwel) allemaal weer even moeten schakelen. Want of het nou een warme zomer is geweest of niet, het zomerse buitenleven maakt onherroepelijk plaats voor de herfstachtige maanden binnen. Het is daarom niet gek om deze maand te gebruiken, om van je huis weer een warm en fijn thuis te maken. Kijk eens naar je interieur. Is het nog naar je wens en smaak? Voelt het nog steeds goed? Kleine aanpassingen met nieuwe accessoires, kaarsen, een heerlijk vloerkleed, wat nieuwe kussens en een warme plaid op de bank zijn zo gedaan. Maar je kunt het ook groter aanpakken. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of een volledig nieuwe indeling. Tijdens de Oktober Woonmaand is er overal genoeg inspiratie te vinden en niets is te gek!

NIEUWE TRENDS

Net als in de kledingbranche hebben ook de grote meubelmerken een nieuwe collectie te showen. Dit doen zij (bijna) allemaal rond de maand oktober. Je ziet in deze maand wat voor nieuwe ontwerpen/modellen, kleuren en materialen er komen. Je krijgt een kijkje in de trends van aankomend jaar. Dus heb je een favoriet woonmerk, ben je benieuwd wat dat merk met de collectie gaat doen en kan je niet wachten tot de nieuwste campagnebeelden verschijnen… Oktober is De maand! Dit zijn afbeeldingen van de meest recente collectie van Bert Plantagie. Zoals je ziet leggen grote merken niet alleen de focus op hun eigen producten of meubels, maar ze tonen een totaalplaatje. Er hangt zo’n fijne sfeer in al het beeldmateriaal, dat je alleen hieruit al veel inspiratie voor je eigen interieur kunt opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar de combinatie van kleuren en materialen. Hierin wordt al veel verklapt van wat er in de aankomende trends gaat gebeuren. Ook kijk ik altijd naar de manier waarop deze sfeerfoto’s zijn afgestyled. Door hier veel naar te kijken kun je patronen herkennen of nieuwe dingen ontdekken, maar vooral: geïnspireerd raken!

inspiratie oktober woonmaand

Voor een flinke dosis interieurinspiratie is oktober een perfecte maand. Maar het begint al eerder! Zowel in september, oktober als november zijn er veel inspirerende woonbeurzen te bezoeken. Wil je ideeën opdoen voor je eigen interieur? Hieronder deel ik graag mijn favoriete nationale en internationale woonbeurzen met je. 

De woonindustrie Najaars VAKbeurs, Nieuwegein: 1 t/m 4 september. Hier tonen vooraanstaande merken uit elk genre hun laatste collecties en noviteiten. Je vindt er niet alleen een zeer brede selectie interieurdesign, maar ontmoet meteen ook de makers zelf. Van lifestyle tot design, van comfort tot modern interieur. Deze vakbeurs is alleen op zondag 1 september door consumenten te bezoeken.
Maison & Object Paris, 6 t/m 10 september. Een echt toonaangevend woonevenement, waar duizenden merken van over de gehele wereld hun nieuwste collecties tonen en je de laatste trends op het gebied van interieurdesign en woondecoratie ontdekt.
VT Wonen & Designbeurs, RAI Amsterdam 1 t/m 6 oktober. Nog altijd de bekendste en grootste woonbeurs van Nederland. Met heel veel nieuws, trends en ideeën op het gebied van wonen, verbouwen en inrichten van de deelnemende woonmerken en binnenkijken in inspiratiehuizen van diverse bekende woonbladen.
Dutch Design week Eindhoven: 19 t/m 27 oktober Verspreid door de hele stad Eindhoven presenteert dit grootste designevenement van Noord-Europa werk en concepten van ruim 2600 designers, waarbij de nadruk ligt op ontwerpen voor de toekomst.
EXCELLENT woonbeurs, Ahoy Rotterdam: 28 november t/m 1 december Een exclusieve woon & lifestyle beurs, waar circa 200 (inter)nationale woonspecialisten prachtige interieurs en meubelen presenteren. Ideaal voor inspiratiezoekers van alle leeftijden, die willen genieten van luxe en vakmanschap.

de woon industrie logo
maison & objet paris logo
vt wonen & design beurs logo
dutch design week eindhoven logo
excellent logo

Ook in de showroom de nieuwste woontrends

Wil je geen woonbeurs bezoeken, maar wel graag veel wooninspiratie opdoen? Dan ga je natuurlijk naar De Ruijtermeubel in de Cruquius. De showroom van De Ruijtermeubel biedt maar liefst 12.000 m2 aan inspiratie, trends, ideeën en wooncollecties van de mooiste merken én is (ook in de Oktober Woonmaand) 7 dagen per week geopend. Ook daar kan je uitgebreid woonwinkelen en op je gemak de nieuwste woontrends bekijken. En in hun eigen lunchroom ontspannen genieten van een kopje koffie, thee of een heerlijke lunch. Bovendien heeft De Ruijtermeubel tijdens de Oktober Woonmaand steevast interessante aanbiedingen. Een bezoekje is dus altijd de moeite waard.

Ik wens je alvast een inspiratievolle Oktober Woonmaand toe!