Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Een uurtje interieuradvies bij mij aan tafel is vaak zo voorbij. Toch kan zo’n uur precies genoeg zijn om de perfecte basis te leggen voor een volledig nieuw interieur bij bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis inrichten. Zoals dus het geval was bij deze binnenkijker. Want wat begon met een uurtje vrijblijvend interieuradvies, werd al snel meer. Hoeveel meer advies ik heb gegeven en wat ik verder nog mocht betekenen voor deze klanten, lees en zie je hier. 

Het was eind april toen deze klanten voor het eerst bij mij aan tafel zaten. We startten het gesprek met eerst een vragenvuurtje van mijn kant. Wie had ik voor mij en waar wonen ze? Wat zijn hun interieurproblemen en -wensen? Maar vooral; waar kan ik mee helpen?! Juist bij die laatste vraag zag ik heel duidelijk, dat er genoeg te beslissen viel. 

Nieuwbouwhuis inrichten


Van advies tot resultaat; wat voorafging aan een nieuwbouwhuis inrichten

Sinds 2012 woont dit mooie gezin in een nieuwbouwwoning in Purmerend. Na een aantal maanden flink klussen was het resultaat precies zoals ze in gedachten hadden. Ze betrokken hun fijne stulpje met al hun huidige meubels en gingen eerst lekker van hun nieuwe woning genieten. Dit deden ze mede omdat de bestaande meubels nog in een prima staat waren. Maar deze keuze was ook gemaakt, omdat ze eigenlijk geen idee hadden, wat zij zouden willen qua kleuren, indeling en sfeer. Afgelopen voorjaar was het dus zo ver, het moment was daar om gedag te zeggen tegen hun (ondertussen 6 jaar oude) meubels en alle witte muren. Het werd tijd voor iets nieuws en samen met mij wilden ze hun nieuwbouwhuis inrichten. 
Qua meubels had het stel de keuze al laten vallen op een grote hoekbank en een eetkamer met eetbank, dus die hoefden wij alleen maar in de juiste maat in te tekenen. Over de kleuren hoefden ze ook niet lang na te denken. De groene tinten die momenteel veel in de interieurs te zien zijn, spreekt hun volledig aan. Dus door naar het volgende punt!


Een nieuwbouwhuis inrichten: goede voorbereiding is het halve werk

Voordat ze bij mij aan tafel zaten, hadden ze op het gebied van meubels dus al flink voorwerk gedaan. Heel fijn, want hoe meer klanten zelf al weten en willen, hoe beter ik ze kan helpen. De collectie van Henders & Hazel bood alles, waar zij naar op zoek waren. Van bank tot accessoires, alles moest bij elkaar passen en weloverwogen gekozen worden. Met de selectie die zij al hadden gemaakt gingen wij aan de slag en kwamen we meteen al tot mooie resultaten. Toen ik de vraag kreeg om ook voor die puntjes op de ‘i’ te zorgen, zei ik natuurlijk direct ja. Wat had ik daar weer zin in!

moodboard materialen van lisa


De finishing touch voor een nieuw interieur

Op het moment dat de meubels binnen waren, kreeg ik een seintje om bij de klanten te komen kijken en alles met ze bespreken. Snel daarna kon ik ze voorzien van een totaalplan voor hun nieuwe interieur. Styling, verlichting, alles kwam aan bod. 
En juist doordat ik ze in het uurtje bij mij aan tafel al heel goed leerde kennen en precies wist waar ze zo naar op zoek waren, kon ik een interieurplan met alle openstaande puntjes maken en zo hun nieuwbouwhuis inrichten op basis van hun persoonlijke wensen. Het budget dat ik meekreeg was duidelijk, ze hadden een vast bedrag in gedachten en meer was geen optie. Nou, ik kon ze meteen al geruststellen: meer was ook niet nodig. Dit was perfect! Door dit budget was het voor mij mogelijk om met bepaalde styling en verlichting de keuze te maken voor de exclusievere merken en modellen. Dit pakte enorm goed uit en de foto’s bewijzen dit. 

collage met interieur ontwerpen


Dankbaar voor het vertrouwen

Met gemiddeld zo’n 6 klanten per zaterdag zie ik aardig wat interieurs en daarbij de bewoners voorbijkomen. Ieder adviesuurtje is voor mij dan ook even uniek. En het maakt het voor nog leuker, als ik na het adviseren van de meubels de vraag krijg om ook te helpen met de styling. Wat ben ik dankbaar, dat ik ook bij deze klanten het vertrouwen kreeg om zo veel beslissingen te maken en van hun huis echt een warm thuis te maken. Ik wens dit mooie gezin dan ook heel veel woonplezier met hun nieuwe interieur toe!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: Henders & Hazel, interieurfoto’s en plattegrond door Lisa Voet