Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Dé maand voor de zomer is begonnen! Mei vind ik altijd een heerlijke maand, waarin ik goed mijn draai kan vinden. Alle bomen en planten zijn weer groen en de bloemen staan nog prachtig in bloei. Daar waar ik in april koos voor de botanische en groene sfeer, ligt de rubriek Musthaves van deze maand geheel in dezelfde natuurlijke lijn. Deze maand heb ik namelijk gekozen voor bloemen en vogels. Ben je benieuwd hoe deze onderwerpen stuk voor stuk onderdeel kunnen zijn van een prachtig en stijlvol geheel? Lees dan mee!

Overal bloemen

Een trend of niet, bloemen zijn hot. Je vindt ze overal: in de mode, de kunst en in de prachtigste en meest unieke prints. En ook in de interieurwereld kunnen we er echt niet meer omheen. Ik kan geen winkel of beurs bezoeken zonder dat ik enige vorm van deze prachtige exemplaren tegenkom. Voorbeelden hiervan zijn behang met levensgrote bloemen, bloemenprints op hout, borduursels op kussens en niet te vergeten de prachtige plukboeketten op tafel. Alsof ze zo van het veld komen!

Complementaire kleuren zorgen voor contrast

Kleuren bij elkaar zoeken die samen een geheel vormen, vinden velen best lastig. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. In veel gevallen kies ik voor kleuren die van dezelfde kleurfamilie zijn en ga dan voor gradaties donkerder of lichter dan de gekozen tint. In dit geval kies ik voor een gewaagdere keuze; namelijk complementaire kleuren. Dit houdt in dat je 2 kleuren kiest die lijnrecht tegenover elkaar in de kleurencirkel staan. Doordat ze zo ver van elkaar staan, zorgen ze voor een fantastisch contrast. In dit geval heb ik gekozen voor een oranje en blauw contrast. Naast oranje-blauw kan je natuurlijk ook andere complementaire keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan rood-groen of paars-geel. De kleurencirkel kan je nog veel meer verrassende combinaties geven. In één van mijn volgende blogs ga ik daar wat dieper op in.

Combinaties in balans

In de selectie die ik deze maand heb gemaakt, draait het allemaal om balans. Ik heb gekozen voor een uniek maar toch subtiel behang, luxe stoffen zoals velours en materialen als staal en glas. Alle materialen zijn verfijnd en subtiel, hierdoor matchen ze heel mooi met elkaar. 
Ondanks dat de combinatie van oranje en blauw een gewaagde kleurcombinatie is, vallen alle elementen helemaal op hun plek in de onderstaande samenstelling. Door het accent te leggen op een groot meubelstuk (in dit geval de fauteuil), maar ook op kleinere items zoals kussens en andere woonaccessoires hou je het geheel goed in balans. En ik had het al gezegd, maar een behang zoals deze brengt alle gebruikte kleuren samen en maakt het geheel echt af.

Ik wens je een fleurige en kleurrijke maand Mei toe!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet Beeldmateriaal: De Ruijtermeubel, Christian Fischerbacher, DutchDecor.nl, CocoMasion, Bert Plantagie, Zuiver

Ben je geïnspireerd door alles, wat in dit blog voorbijkwam, maar vind je het zelf moeilijk de balans in combinaties voor je interieur te vinden? Ik help je daar graag bij tijdens een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek. Via de afspraakmodule van De Ruijtermeubel kun je zo’n adviesuurtje heel eenvoudig maken. Lees hier anders eerst eens, wat je van zo’n gesprek kunt verwachten.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.