Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10592 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Nog een paar weken te gaan en het jaar 2018 zit er alweer op. Nu wij midden in december zitten, is natuurlijk de prangende vraag: “Heb jij je kerstboom en decoratie al in huis?”. De meeste mensen zullen op deze vraag volmondig ‘Ja!’ antwoorden. Toch zijn er hier en daar nog enkele nee’s. Of je nou alle lichtjes en kerstversiering al hebt opgehangen of er nog niet helemaal uit bent, hoe je je huis in kerstsfeer gaat onderdompelen; hier lees je dé trends die jouw kerst helemaal van nu maken.

Kamerplant als kerstboom kersttrends
Inspiratie kerst aan de muur kersttrends
kerstboom print
Kerstboom sneeuw

“Oh Dennenboom?”

Denk je aan kerst, dan denk je automatisch ook aan een kerstboom vol met lichtjes en kerstdecoratie. Ik ben dan ook van mening dat in ieder huis een kerstboom moet staan. Moet het een traditionele (kunst of echte) boom zijn? Nee, dat hoeft van mij niet. Wat je kerst anno 2018 nog sterker ziet, dan alle andere jaren is de alternatieve ‘boom’. Denk bijvoorbeeld aan een kamerplantversie van de dennenboom. Welke ik hiervoor geschikt vind, is met stip op één de Kamerden (de Araucaria Heterophylla). In een groot of kleiner formaat, in beide gevallen is deze prachtig als kerstboom op te tuigen. Eén van de mooiste kersttrends. En het mooie is, dat deze Den ook na alle feestdagen en zonder versiering nog een fantastisch mooie kamerplant is.

Kerstboom aan de muur

Als jouw liefde voor een traditionele boom groot is, maar je deze helaas niet in je woonkamer kwijt kunt, is een hangend exemplaar tegen de muur wellicht een idee. Een canvas poster met een afbeelding van een kerstboom is misschien niet het meest traditioneel, maar geeft toch ook echt een heel warm effect in huis. Helemaal als hij qua formaat lekker groot is.  Een andere optie is natuurlijk de houten variant, hangend aan de muur of als staande variant is hij perfect. In sommige gevallen kun je hem nog mooi versieren met decoratie en verlichting. Toch heeft hij vaak niet heel veel nodig. De houten kerstboom is al mooi van zichzelf.

Tijdloze kleuren en combinaties kersttrends

De tijden dat de combinatie van rode, groene en gouden kerstdecoratie het standaard kleurenpalet gekoppeld aan kerst was, zijn al lang voorbij. Vorig jaar schreef ik een blog over het perfect matchen van diverse kleurencombinaties kerstdecoratie in je interieur. De traditionele kleuren rood, groen en wit kwamen voorbij, maar ook de andere tinten die hieronder te zien zijn. Al deze kleuren en materialen passen perfect in de kersttrends van dit jaar. De vorige blog met de kersttrends van 2017 kan je nog eens teruglezen.

foto bloemenvaas
foto kerstboom
foto kleurenpalet kersttrends 2018
foto kerstboom
foto kleurenpalet kerst blauw bruin
foto gedekte tafel kerst blauw goud
kleurenpalet kersttrends roze zilver goud
kerstboom foto accessoires

Bont geheel als de kersttrends van 2018

Dé trend voor kerst 2018 in de interieurwereld is je boom volhangen met de meest kleurrijke, fantasierijke en vooral meest gekke items. In de blog van vorig jaar sprak ik veelal over zachte en rustige kleuren. Ook dat kan uiteraard nog steeds. Maar dit jaar mogen deze worden gemixt met gekke soorten kerstballen (lees hierover gerust verder) of gecombineerd met hardere kleuren. Mag het dit jaar voor jou wel iets meer pit hebben? Haal dan je hart maar op, want de term ‘regenboog’ kwam maar wat vaak voorbij. Van grote bomen tot de kleine kerststukken, het kan allemaal!

Kerst impressie

Fout = Goud; snoep in je kerstboom

December is altijd een maand waarin veel genoten en gegeten wordt. Op de kerstdagen zelf is vooral dat laatste vaak het geval. Eten, dat is deze decembermaand toch altijd volop aanwezig. Dit jaar is al dat eten echter niet uitsluitend voor de kerstdagen en je bord, maar ook je boom is letterlijk om op te eten. Wat dacht je van lolly’s, zuurstokken, ijsjes, spekjes en donuts als de kersttrends van 2018? Oké, je hoeft er natuurlijk geen echt eten in te hangen, want Vondels Amsterdam heeft prachtige kerstdecoratie ontworpen die jouw boom uniek maken. Voor dit Nederlandse merk (want de naam zegt het al) bedenken 2 dames sinds 2015 bijzondere glazen kerstornamenten, die jouw huis laten stralen en deze kerstdagen net die extra sparkle geven. Dit merk maakt kerstversiering met een combinatie van Kerstmis, design, fun en fashion. Juist door deze combinatie hebben zij de meest grappige, kitscherige en leukste hangers voor in de kerstboom. Eén van de leukste kersttrends van 2018.

Kersttrends: Zoeter dan zoet

Kerst snoep

In een traditioneel jasje

Driving home for christmas foto kersttrensds

Vrolijke beestenboel

kersttrends beestenboel foto
Dieren kerstballen

Persoonlijk en smaakvol

‘Over smaak valt niet te twisten’, dat is één ding wat zeker is. Dit geldt natuurlijk helemaal waar het de keuzes voor je kerstdecoratie betreft. Of je het geheel nou rustig houdt of het juist helemaal anders wilt, het kan dit jaar allemaal. Om alvast in de kerstsfeer te komen is een bezoekje aan De Ruijtermeubel geen slecht idee. Want tussen de vele kerstbomen, verspreid door de gehele showroom kom je niet alleen helemaal in de kerstsfeer, maar je kunt ook alvast inspiratie opdoen voor het nieuwe jaar wat betreft mooie nieuwe meubels, kersttrends en kleuren. Als de kerstboom weer de deur uit is…

Fijne Feestdagen!

Tekst: Interieurarchitect Lisa
Beeldmateriaal: Intratuin, HK-living, Vondels Amsterdam