Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10614 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Behangtrends 2019 voor alle woonruimtes
Het tijdperk dat behang voornamelijk iets was voor in slaapkamers, is al lang voorbij. Toch merk ik tijdens mijn adviezen aan klanten, dat de link met behang in de woonkamer nog niet direct wordt gelegd. Zonde eigenlijk, want behang is dé sfeermaker in je interieur. Bekijk deze voorbeelden maar eens. Wedden, dat je geen saaie witte muren meer wilt?

De verschillende soorten behang en het gemak van vliesbehang

Papierbehang was van oudsher hét behang, waarmee je je muren kon bekleden. Het was toen een kwestie van de banen op maat afsnijden, behang inlijmen, wachten en behangen. Bubbels konden ontstaan en zouden wegtrekken tijdens het drogen van het behang. Al die toestanden (de meeste dan) zijn voorbij met de uitvinding van vliesbehang. Echt perfect voor mensen met twee linkerhanden of als je niet van al dat gedoe houdt. Bij vliesbehang kun je namelijk eenvoudigweg de muur insmeren met lijm en de banen tegen de muur plakken. Ook bestaat er fotobehang, de kwaliteit van dit behang is ook sterk. Tijdens het kiezen van dit type behang zijn er al afmetingen zichtbaar van hoe hoog en breed deze print is. Fotobehang wordt al in aangegeven banen geleverd. Het aanhouden van de juiste volgorde is essentieel om de print daadwerkelijk volgens het voorbeeld op de wand te krijgen.

De traditionele manier: banen inlijmen
Muren inlijmen werkt gemakkelijker

Patroonbehang van verspringend tot rechte aanzet

Prints of patronen in behangen zijn echt niet meer weg te denken. Of ze nou een groot of klein dessin hebben, het aanhouden van het bestaande patroon in een behang is erg belangrijk. Een patroon in een behang kun je ontdekken door het behang uit te rollen en een opvallend detail in een behang te zien. Zak naar beneden tot je weer ditzelfde detail ontdekt. Het aantal centimeters tussen deze 2 details is dan de grootte van je patroon. Afhankelijk van je patroon, verspringend of gelijk, moet je hiermee rekening houden bij het snijden van je banen. Tips hierover zijn veelal online te vinden. Belangrijk is, dat je bij aanschaf van het aantal rollen behang rekening houdt met deze patroonhoogte. Want je wilt natuurlijk voorkomen dat je te weinig rollen hebt gekocht.

Rechte aanzet (Arte, Insolence)
Verspringend patroon (Arte – Cantala)

Behanginspiratie voor iedere smaak en elke ruimte

Een patroon van formaat of een verfijnde print, in zachte tinten of juist in rijke en opvallende kleuren? De grote hoeveelheden behangmerken spelen met de behangtrends van 2019 in op iedere wens. Want of je nu iets onopvallends of juist iets unieks en uitgesprokens op je muur wilt, voor iedereen en in iedere ruimte is er een perfect behang te vinden. Ik inspireer jullie graag met diverse behangprints in verschillende categorieën.

Geometrisch geheel in de behangtrends van 2019

Een heerlijke trend zijn de tijdloze, grafische vormen die een terugkerend spektakel op je wand vormen. Wat is er veel keuze te vinden in deze categorie! Van effen kleuren tot combinaties met marmerlook. In iedere prijsklasse en voor ieder gewenst effect is er een behang in deze reeks te vinden.

Hooked on Walls – Paper craft
Arte – Insolence
Arte – Focus
Kek Amsterdam – Marble mosaic

Botanische sfeer in je interieur

Als echte exemplaren of als prints, planten doen het overal goed! Kledingstukken, kussens en zelfs complete wanden met botanische prints; het kan allemaal. Deze trend gaat alweer even mee. Maar wat zijn ze leuk, hè?! Van fotoprint tot schilderachtige taferelen; in de botanische sfeer is er keuze genoeg!

BN Wallcoverings – Avantgardening

Kek Amsterdam – Botanische prints

Bijzondere materialen: bamboe- of leerbehang op je muur

Het ‘behang van nu’ is allang niet meer uitsluitend gemaakt van papier- of vliesbehang. Denk bijvoorbeeld aan materialen als stof, hout, bamboe of leer. Allemaal even bijzonder en allemaal hebben ze een totaal verschillend effect op een ruimte. Ben je benieuwd naar dit soort structuren? Loop dan even bij een speciaalzaak binnen en voel deze behangsoorten zelf eens. Onderstaande inspiratiebeelden zijn natuurlijk prachtig, maar dat echte gevoel krijg je toch past als je het echt voelt.

Stof incl borduursels – Arte Takara
3d behang – Arte Enigma
Houten fineer – Arte Timber

Oude meesters op behang gevangen

Ze duiken overal op, de klassieke beelden van onze oude meesters. Van het Melkmeisje op een moderne vaas tot een ‘echte’ Van Gogh in een modern jasje als schilderij. Over Van Gogh gesproken: de ontwerpers van BN Wallcovering lieten zich met een tweede lijn behang door hem inspireren, wat resulteerde in een nog rijkere collectie dan de eerste Van Gogh behangcollectie van dit merk. Bekende en onbekende werken van deze schilder zijn in een nieuw jasje gestoken en vormen een prachtig collectie. Kek Amsterdam heeft iets vergelijkbaars gedaan. Werken die juist nu enorm populair zijn, hebben zij in een kwalitatief hoogwaardig behang ontwikkeld. Een complete wand met jouw favoriete oude meester en zelfs behangcirkels zijn de nieuwste behangtrends van 2019.

BN Wallcovering – Van Gogh
Kek Amsterdam – Museum pieces

Bananenbehang: vreemd of even wennen?

Als allerlaatste sluit ik af met behang wat wij in de interieurwereld ook als nieuwe behangtrend van 2019 gaan zien. Of je het mooi vindt, is natuurlijk de vraag en heel persoonlijk. Ik heb zelf in sommige gevallen ook mijn vraagtekens. Wat wel duidelijk is en waar ik wel van hou, is dat het allemaal niet meer zo braafjes hoeft. Gekke kleuren, strepen en maffe symbooltjes Zou jij eraan kunnen wennen?

Arte – Trail
Arte – Flavor Paper

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: Arte, Hooked on Walls, BN Wallcovering, Kek Amsterdam