Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Het is alweer een aantal maanden geleden dat Flexa de ‘Kleur van het jaar 2018’ bekendmaakte. Nu 2018 al een paar weken op weg is, komt ook Histor met de bekendmaking van hun favoriete kleur van 2018. Vorig jaar was het de prachtige kleur Dorade en dit jaar is het….. Climax! Waarom ik zo blij word van deze kleur, lees je hier.

2017 was het jaar van kameleon Dorade

Dorade, wat is dat toch een mooie kleur! Ik kon dan ook niet wachten, om te horen welke kleuren de favorieten van 2018 zouden worden. Voor degenen die geen idee hebben over welke kleur dit gaat, lees even mee: Dorade is een ‘blauw-tint’, maar past zich als een ware kameleon aan zijn omgeving aan. Gebruik je hem met donkere, neutrale kleuren? Dan zal je Dorade als warm violet-grijs ervaren. In combinatie met wit en roze voelt Dorade als paars aan en met juist veel poederkleuren ontstaat een stijlvol en sereen kleurpalet. Histor noemt deze kleur eigentijds, bescheiden, speels, kalm, uniek en vooral elegant. En al deze eigenschappen heeft Dorade ook echt. Het is maar net, hoe jij hem wilt gebruiken.

Climax: de Histor winnaar van 2018

Climax is een diepgrijze kleur met een diepe en warme ondertoon. In deze kleur is zowel zwart als blauw verwerkt. Mede hierdoor krijgt hij de kracht, die hij uitstraalt. Ook deze Histor Kleur van het Jaar heeft vele gezichten. Want net zoals de winnaar van 2017 bevat ook Climax de kwaliteit om met zijn omgeving mee te kleuren. Combineer Climax met naturel tinten en hij krijgt de natuurlijke uitstraling van zwartleisteen. Wil je een dramatisch en sterk gevoel hebben? Combineer hem dan met een donker en vooral verzadigd palet. Climax haalt in ieder kleurpalet het sterkste van alle kleuren naar boven. Ondanks dat het een vrij donkere kleur is, is hij bescheiden en zacht. Hij kan daardoor perfect gecombineerd worden met veel kleuren.

histor kleur climax

4 Histor Kleurpaletten voor optimaal effect

Zoals eerder benoemd, is Climax een kleur die zich bij alle kleuren mooi kan aanpassen. Om de Kleur van het Jaar 2018 nog beter tot zijn recht te laten komen, heeft Histor vier kleurpaletten samengesteld. Alle vier de paletten zijn geïnspireerd op de tijd waarin wij nu leven. De afgelopen jaren is het positivisme in de maatschappij enorm toegenomen. De tijd van het grijze en grauwe (zowel in de maatschappij als in de interieurs) is voorbij. Tijd voor meer vertrouwen, positiviteit en meer kleur in je leven. Natuurlijk mag die kleur een mooie plek in je interieur krijgen. Welk palet past het beste bij jou?

Stilte:

Dit thema sluit aan bij de behoefte om je terug te kunnen trekken. Weg van alle dagelijkse drukte, de chaos en overprikkeling van alles om ons heen. Er is gekozen voor een zacht en bescheiden palet dat bestaat uit lichte natuurtinten en warme aardekleuren. Kleur van het Jaar Climax geeft het palet kracht en balans.

Droom:

In het palet dat aansluit bij ‘Droom’ staat de zoektocht naar het positieve centraal. Hier is uitgegaan van de dromer die in zijn fantasie een positievere, mooiere en kleurrijkere wereld creëert. Typerende en uitgesproken vormen en kleuren in combinatie met intense kleuren en speciale afwerkingen geven dit thema een eigen kracht en persoonlijkheid. Welke kleuren je daar ook zelf aan toevoegt, Climax zorgt voor een stevige basis in dit palet.

Essentie:

Een mix van kleuren en materialen die het gevoel geven van minimalisme en functionaliteit, maar toch een zekere luxe in zich hebben. Dat zie je heel duidelijk terug in dit palet. Natuurlijke materialen en kleuren wordt aangevuld met de krachtige rode kleur genaamd ‘Temperament’. De combinatie met Climax zorgt voor het juiste grafische contrast met al deze kleuren.

Lef:

Zelfverzekerd, krachtig en doortastend, dat typeert dit palet. Door de kracht in kleuren en materialen is er een duidelijk gevoel voor dramatiek en grootsheid zichtbaar en voelbaar. Dit palet bevat intense en verzadigde tinten, contrasterend of juist dichtbij elkaar. Maar altijd met een behoorlijke dosis glamour.

Wordt Histor Climax jouw favoriet?

Ondanks dat ik zelf een eigen smaak en stijl heb ontwikkeld, kijk ik toch ieder jaar weer uit naar deze momenten. De verkiezing van de Kleuren van het Jaar. Het is toch de onthulling van niet zomaar iets. Een groot team van bijzondere professionals kijkt naar trends en kiest bewust voor een kleur. Zo ook deze Kleur van het Jaar 2018. Ik moet zeggen dat ik bij het zien van de kleur direct blij werd. Wat mij namelijk meteen opviel ten opzicht van eerder gekozen kleuren: het is een donkere tint. Een tint waarvan ik merk dat men daar in de praktijk toch van terugschrikt, om in het interieur te gebruiken. En dat is zonde! Want juist met zo’n krachtige en donkere kleur kun je prachtige combinaties maken. Je maakt een interieur interessanter, spannender en krachtiger zonder dat je daarbij veel extra kleuren of accessoires nodig hebt.

Dus durf jij Climax, Kleur van het Jaar 2018, aan?

Bronnen: Histor, VtWonen, wonenonline 
Tekst: Interieurarchitect Lisa

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.


Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862