12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 6 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

nieuwe bank kopen

Een nieuwe bank kopen … Niet iets, wat u iedere maand, laat staan ieder jaar, doet. Wat is belangrijk? Waar moet u op letten? En wat zijn dingen, om rekening mee te houden bij de aanschaf van uw bank?
Hier wat handige tips, die deze keuze wellicht makkelijker maken:

Welke functie krijgt de nieuwe bank?

Deze vraag lijkt eenvoudig. Toch is het antwoord voor iedereen anders. Bent u een echte lounger en ligt u graag op uw bank? Vindt u het fijn op de bank te zitten, als u vrienden of familie ontvangt of de televisie aan heeft? Of heeft u (jonge) kinderen en wordt uw bank een plek om met de familie te zitten maar ook om te spelen en stoeien? Het is bij een nieuwe bank kopen goed te bedenken, wat voor rol de bank bij u in huis krijgt.

nieuwe bank kopen bij de ruijtermeubel foto

De afmeting van de bank

De juiste grootte van een bank bepalen, is essentieel! Let op, in een meubelzaak lijkt een bank altijd kleiner, dan wanneer deze werkelijk in uw woning staat. Het is daarom voordat u een nieuwe bank gaat kopen van belang, dat u de ruimte goed opmeet, waarin deze een plek moet krijgen. Het handigste is om een plattegrond van uw woonkamer te maken en de gekozen bank hierin te tekenen. Zo kunt u verschillende mogelijkheden, zoals een hoekbank of een 2- en 3-zitsbank met elkaar vergelijken. Denk ook eens aan een elementenbank, hierbij kunt u alle elementen zelf samenstellen en heeft u oneindige keuze qua indeling en positie.

In welke kleur gaat u de nieuwe bank kopen?

Omdat een bank lang mee gaat, is het van belang dat u een kleur uitzoekt die echt bij u past. Wilt u uw bank niet snel zat zijn, kies dan voor een mooie neutrale kleur en style hem met kussens en een mooi plaid in verschillende materialen en kleuren. In de woontrends van tegenwoordig zie je steeds meer bijzondere kleuren voorbijkomen. Kiest u daarvoor? Het enige wat u in dit geval nodig heeft, is een beetje lef. Maak van uw bank een prachtige eyecatcher!

nieuwe bank kopen met kleuren foto

Kies het materiaal

Laat u bij een nieuwe bank kopen goed informeren over de diverse materiaalmogelijkheden. Dit is niet alleen erg belangrijk qua uitstraling van de bank, maar ook wat betreft het onderhoud. Het ene materiaal vergt meer onderhoud dan de andere en hangt samen met de activiteiten op uw bank. Kunt u niet kiezen? De nieuwste trends bevatten prachtige banken, waarin meerdere materialen zijn gebruikt. Kiezen hoeft dus niet!

foto stof en leer bij bank kopen

Zoveel smaken, zoveel stijlen bij een nieuwe bank kopen

Anno 2019 is de keuze in soorten banken oneindig; ‘even’ een bank uitzoeken is het allang niet meer. Een handige tip is, het aanbod te filteren door middel van de gewenste stijl van de bank. U heeft geen idee welke woonstijl uw voorkeur heeft en welke bank daarbij past? Geen probleem! Probeer dan naar de details te kijken. Dit verklapt al vrij snel wat voor type bank het is en vooral, of dit uw smaak is. Per woonstijl zijn er banken die specifiek bij deze stijl passen, maar wees niet bang deze stijlen te combineren. Dit zorgt namelijk voor een verrassend en heel persoonlijk interieur.

Toch advies nodig bij een nieuwe bank kopen?

Heeft u na het lezen van deze tips toch nog behoefte aan advies, of kunt u hulp gebruiken met het intekenen van een bank in uw ruimte? Ik help u graag! Reserveer via De Ruijtermeubel een uur lang gratis professioneel interieuradvies van mij en ik help u bij uw zoektocht naar de perfecte bank

– Botanisch

Groen, groener, groenst. Bewust of onbewust zijn wij hier in het dagelijks leven allemaal mee bezig. Denk aan de natuur, biologisch eten en bijvoorbeeld groene stroom. Ook in de interieurwereld heeft groen een prominente plek gekregen. Planten zijn echte interieuritems geworden en botanische tuinen verplaatsen zich steeds vaker naar de woonkamer. Waar wij in het verleden less is more vonden, is er momenteel een overdaad aan groen te vinden.
Dit geldt niet alleen voor planten. Ook de verffabrikanten, meubels en accessoires spelen hier een grote rol bij. Met het gebruik van kalk (matte) verf, meubels in een combinatie van stoer leer en zachte stoffen, het gebruik van houttinten en accenten van riet of rotan voorzie je je woonkamer van DE perfecte combinatie als het gaat om deze stijl.

foto botanisch interieur banken

– STIJLVOL GEEL

Daar is ie weer: de kleur geel! Geen okergeel, geen mosterdgeel maar echt geel! Uiteraard zijn deze variaties van de kleur nog steeds goed, als deze trend je aanspreekt. En dat is ook juist het mooie van deze trend. Doordat de kleur geel zoveel nuances kent en zo aanwezig is, kan je de hoeveelheid en tint aanpassen naar je eigen voorkeur zonder dat het wegvalt. Zoek het in details als woonaccessoires en bloemen, als je het rustig wilt houden. Maar hou je van het betere werk? Ga voor een bank in het geel en kies de tint die bij jou past. Tijdens mijn beursdagen zag ik deze kleur verwerkt met donkergrijs, warm blauw en zelfs met paars. Juist door deze combinatie te maken, zorg je voor een evenwichtige en warme uitstraling.

foto stijlvol geel banken kopen

– MANNELIJKE EENVOUD

Geïnspireerd op de woonstijl It’s a man’s world van Eigen Huis & Interieur, kwam deze trend overal terug. Leesbare interieurs, eenvoudige vormen en architectonische lijnen, dat is waarin deze trend zich kenmerkt. De materiaalkeuze is misschien nog wel de belangrijkste factor, om deze trend succesvol te gebruiken. De pure en rauwe materialen, die men in de industriële woonstijl zag, kunnen hier nog steeds terugkomen. Echter is het van belang, deze aan te vullen met luxe materialen en details. Denk in dit geval aan velours, suède, strak stucwerk en vooral de combinatie kalkmat en hoogglans. Voor wat betreft meubels, zie je hier een heel duidelijk en vooral leesbaar verhaal. Geen overbodige bijzettafels of losse stoelen, maar denk in grote gebaren. In dit geval is er absoluut weer spraken van less is more. De kleuren, die je in deze woonstijl terug ziet, zijn warme bruin- en grijstinten in combinatie met donkere variaties van petrol, blauw en groen. 

foto banken mens world

– EEN “BLAUW – ROZE” KWESTIE

De combinatie van zacht blauw en pastel roze wordt vaak gelinkt aan “een jongen of een meisje”. Er wordt daarom ook vaak gekozen voor óf blauw óf roze. Toch zag ik deze kleuren veel als combinatie voorbijkomen en ik moet zeggen….I love it! Of je nou bij een nieuwe bank kopen gaat voor de pastelkleuren of liever de vergrijsde variant kiest, zorg altijd voor een evenwichtige combinatie van beide kleuren. Door dit te doen zorg je voor een uitgebalanceerd en speels geheel. Prachtig om gebruik te maken van natuurlijke materialen als wol, suède en bijvoorbeeld natuursteen. Wil je toch meer body geven aan deze ‘zoete’ combinatie? Ga voor een mooie grijs bij dit geheel. Niet qua kleur, maar zoek het vooral in materiaal. Grijze tegels of een grijze betonvloer geven deze woonstijl een stoer karakter. Vul de kamer aan met verse bloemen van het seizoen in dezelfde kleurstelling en… Voila! Want (net als mijn motto): “Als je niet kunt kiezen, ga je voor allebei!”

blauw roze tinten foto bij bank kopen

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.