Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Samira Huibregtse

Met een goed gevoel voor taal en een groeiende interesse in interieur, schrijft Samira over alles wat ze ziet gebeuren in de wereld van wonen.

Een groen interieur kan twee dingen betekenen: duurzaam wonen of de groene kleur in huis. Beide zijn een trend op dit moment. In deze blog focus ik op de kleur groen in je interieur. Deze kleur is terug van weggeweest en dat is heel logisch. Groen is tijdloos, heeft een rustgevende werking en is makkelijk te gebruiken in je interieur. Wil je weten hoe jij groen in je interieur krijgt? Lees dan snel verder!

De werking van groen in het interieur

Met groen in je interieur kun je vaak beter ontspannen. Hierdoor is de kleur een perfecte tegenhanger van de snelle wereld waar wij in leven. Dat niet alleen. Groen maakt het interieur ook verfrissend. Bovendien is groen de perfecte kleur voor mensen die behoefte hebben aan een gevoel van evenwicht, balans en harmonie.

Met groen in je interieur creëer je een ontspannen sfeer

Hoe verwerk je groen in je interieur?

Groen is een veelzijdige kleur die je op veel verschillende manieren kwijt kan in het interieur. In de meubels of op de wand, groen in je interieur kan overal. Bovendien kun je de kleur ook combineren met veel andere kleuren. Wil je bijvoorbeeld voor een rustgevende en natuurlijke sfeer gaan? Dan kun je groen het best combineren met aardetinten zoals bruin, roze en terracotta. Ook zul je vaak natuurlijke materialen vinden in een groen interieur. Wil je liever voor de trend hotel chic gaan? Combineer groen dan met goud en geeltinten!

Groene bank: precies volgens de trend

Een simpele manier om groen in je interieur te krijgen, is door te kiezen voor een groene bank. De tijd dat men voor een bank in een veilige grijze, zwarte of beige kleur ging, is allang voorbij. Gekleurde banken zijn een must in het interieur. Een groene bank is een stuk minder overheersend dan een groene muur, maar je creëert er nog steeds die fijne sfeer mee. Om in de hotel chic trend te blijven, kun je kiezen voor een groene bank in een fluwelen stof. Dit is ontzettend trendy. Combineer hier nog een bijzettafel met gouden details bij en je weet zeker dat je goed zit!

Van fluweel tot leder, een groene bank kan in veel verschillende materialen!

Is een groene wand wat voor jou?

Je kunt ook voor groene muren kiezen. Hierbij hoef je niet per se alle muren groen te verven. 1 of 2 muren kan al genoeg zijn. Vind je een volledige muur in het groen heftig? Kies dan voor kleurvlakken. Zo kun je bijvoorbeeld een vlak om de deur heen schilderen, alleen plinten en kozijnen groen maken of alleen de onderkant van de wand groen te maken. Verwerk je groen in je interieur op deze manier, dan creëer je een speels effect. Wil je liever niet verven of behangen? Dan kun je groen op de muur ook krijgen door middel van groene wanddecoratie!

Een groene wand zorgt al snel voor een focuspunt in de ruimte

De afgelopen paar jaar krijgt de natuur steeds meer aandacht. We zijn bewuster van ons leven, we willen duurzamer zijn en zoeken vaker naar balans. Een groen interieur past hier perfect bij. Groen wordt vaak geassocieerd met de natuur. Het is namelijk de kleur van bomen en planten. Met groen in je interieur haal je dus eigenlijk de natuur naar binnen. De groene kleur staat ook voor leven, vernieuwing en energie. Verder wordt de kleur geassocieerd met groei, harmonie en frisheid. Allemaal punten die in het interieur graag terug mogen komen.

Groen en goud: een match made in heaven

Een andere woontrend is goud in het interieur. Deze kleur matcht perfect bij donkergroen. Dit zorgt voor een chic effect, maar het heeft tegelijkertijd ook een warme uitstraling. Groen en goud kunnen goed samen omdat deze kleuren met elkaar contrasteren. Groen is een natuurlijke kleur en goud is een kunstmatige kleur. Dit verschil maakt dat deze twee kleuren goed samengaan.

groen in je interieur met groen en goud
Richmond interiors

Groen in je interieur met planten

Een andere manier om groen in je interieur te krijgen, is door te werken met planten. Groot of klein, planten zijn altijd welkom in het interieur. Planten zijn namelijk een gezonde toevoeging. Ze zorgen bijvoorbeeld voor beter zuurstof in huis en geven een ontspannen sfeer. Heb je geen groene vingers? Dan kun je ook kiezen voor nepplanten. Deze doen weliswaar niks voor de zuurstof, maar zorgen wel voor de ontspannen en natuurlijke sfeer!

fauteuil monzone inspiratie deruijtermeubel cruquius
Planten zijn een makkelijke manier om meer groen in je interieur te krijgen

Ontwerp een groen interieur tijdens een interieuradvies

Wil jij ook groen in je interieur, maar weet je nog niet zo goed hoe? Plan dan een interieuradvies in. Samen met een deskundige interieuradviseur kijk jij dan hoe je groen bij jou thuis kan verwerken! Ook een bezoekje aan onze showroom zorgt voor de nodige inspiratie. Kom je binnenkort langs?

Tekst: Samira Huibregtse
Afbeeldingen: Eleonora, IN.HOUSE, Leolux, Richmond Interiors, Urban Cotton

Error in de.ruijtermeubel account. API error: Any of the pages_read_engagement, pages_manage_metadata, pages_read_user_content, pages_manage_ads, pages_show_list or pages_messaging permission(s) must be granted before impersonating a user's page.