Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10592 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Oktober Woonmaand ligt alweer achter ons. Wat ging deze maand toch snel voorbij en wat gebeurden er weer leuke dingen omtrent interieur. Van nationale en internationale beurzen tot workshops en speciale inspiratiedagen. Hoog tijd om terug te kijken op de nieuwe trends, kleuren en najaarssferen. Er is één grote trend die op iedere beurs en elke presentatie zichtbaar was: de drang naar luxe en klassiek. Nu hoor ik je denken: worden de interieurs allemaal weer klassiek? Nee, dat absoluut niet! Hoe deze trend in onze woonkamers zijn intreden dan wel gaat doen, lees je hier.

Terugkeer klassieke elementen in een snelle wereld

Deze woontrends zijn ontstaan vanuit een tegenbeweging van de maatschappij, waar wij in leven. Alles is en gaat hard. Er zijn veel koude materialen, die wij de hele dag aanraken. Denk daarbij aan het glas van onze mobiele telefoons, tablets en computers. Bovendien gaat alles in een moordend tempo langs ons heen en wij moeten dit constant maar bijhouden. In de interieurwereld zie je dat, juist met de wintermaanden voor de deur, de tijd ook komt om meer aan onszelf te denken. Het is hoog tijd een warm huis te creëren waar je je kunt terugtrekken, je thuis kunt voelen en vooral kunt ontspannen in alle luxe en warmte om je heen. De knipoog naar het klassieke zit dan vooral in de mix aan materialen en in de details. Het gebruik van barokachtige vormen, sierlijsten, gouden accessoires en nog veel meer. Het gaat vooral om de manier van combineren, of dit gemixt is met een moderne stijl of juist met andere klassieke elementen, maakt niet uit. Alles kan!

woontrends tegenbeweging
gemixte stijlen trends
klassieke woontrends gemixt

Vleugje klassiek: woontrends krijgen blijvend karakter

Net zoals bij iedere woonstijl zijn bepaalde kleuren of materialen belangrijk. In dit geval gaat het echt om een trend, waar de meeste merken en grote namen in de interieurwereld al aardig op inspelen. Het vleugje klassiek zit hem dan ook vaak in de gebruikte materialen. Denk aan marmer en keramiek, luxe stoffen zoals velours en zijde. En vooral rijke prints aan de muur, gouden details en veel ronde vormen. Al deze dingen zijn al volop te zien in de interieurwereld, maar ook in de showroom van De Ruijtermeubel. En het goede nieuws: al dit moois zie ik niet snel meer uit de interieurwereld verdwijnen.

vleugje klassiek woontrends bij deruijtermeubel
woontrends tafels de Ruijtermeubel
trendkleur roze de Ruijtermeubel

Duidelijke woontrends voor het nieuwe seizoen

Na het bezichtigen van vele interieurbeurzen in Nederland en zelfs in Parijs, zag ik duidelijke kleuren en stijlen die aankomend seizoen hun intreden gaan doen. Hieronder kun je kennismaken met een aantal van deze mooie sferen en stijlen die ik heb gespot.

  • Roze, het antwoord op alles:

Een kleur die op iedere beurs weer terugkwam. Roze, oudroze of nude tinten. Hoe je ze ook noemt en met welke andere kleuren je ze ook combineert, dit is echt dé nieuwste trend. Op de beurzen zag ik ze veelal in een klassieke setting, gecombineerd met gouden accessoires en veel velours en hoogglans meubels. Toch kan deze kleur in vrijwel ieder interieur. Hoe? Dat lees je in een van mijn volgende blogs! 

roze trend
roze poefjes
poedertinten woonbeurzen bij de ruijtermeubel
tapijt in poedertinten roze trend
  • Color blocking:

Deze term heeft geen uitleg meer nodig, denk ik. Want waar ik het constant heb over vergrijsde tinten of zachte poedertinten, gaat deze trend een compleet andere kant op. Wat is het heftig, hè? Om deze woontrends in je interieur te durven toepassen, moet je over een flinke dosis lef beschikken. Maar behalve dat, is het vooral belangrijk het accent op de juiste muren, meubels of accessoires te leggen. Ook daarover vertel ik in een volgende blog meer.

paradijselijk rood woonkamer tint beurzen
paradijselijk geel trend woonbeurzen
paradijselijk groene stoel tinten trends deruijtermeubel
paars deruijtermeubel woonkamer trend woonbeurzen
  • Paradijselijke prints

Dat de prints zelf nog steeds blijven, hoefde ik niet te vertellen. Toch is er wel een duidelijke verandering. ‘Botanische print’ aan de kant, want de paradijsvogels, bijzondere bladeren en alles wat betreft fantasie en natuur nemen deze trend volledig over. Uiteraard in combinatie met de allernieuwste kleuren. Ik ben fan! En jij?

gespot botanische print
gespot fantasie print
gespot fantasie botanisch deruijtermeubel prints
gespot botanische trends deruijtermeubel

Dit en nog veel meer moois

Behalve de hierboven benoemde woontrends zag ik afgelopen maand nog veel meer moois voorbijkomen. Teveel om op te noemen, laat staan om te verwerken in een blogpost als deze. Mocht je denken: waar is al het blauw, okergeel of groen van afgelopen seizoen heen? Geen zorgen, deze kleuren zie je nog steeds. Vaak gecombineerd met het klassieke van de eerder genoemde invloeden, zodat het resultaat net weer meer van nu wordt. Ben jij benieuwd naar meer diepgang per trend? Hou dan mijn blog in de gaten! Want binnenkort ga ik uitgebreider in op de opvallendste trends en leg ik uit, hoe je deze bij jou thuis kunt toepassen.

Tekst en beeldmateriaal (fotografie beursbezoeken): Interieur Architect Lisa Voet