12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 5 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Wanden voorzien van karakter, dat is wat ik zie bij grote verf- en behangmerken. Dat de consument daar klaar voor is, wordt steeds duidelijker. Men wil zich omringen met warme tinten en bijzondere prints, zoals Arte Monsoon.  Dit merk heeft ook zijn nieuwste collectie behang gepresenteerd, wat ik graag met jullie wil delen.

Oosters tintje 

Het is een kwestie van smaak, maar dat oosterse gevoel spreekt mij enorm aan. Daarbij maakt het niet uit of het de combinatie is van kleuren, het materiaalgebruik of de combinatie hiervan. Met maar liefst zeven nieuwe collectieboeken voorzien van meerdere verschillende dessins per boek licht ik mijn favoriete behang uit.

Selva – Monsoon in een nieuw jasje

Het collectieboek ‘Monsoon’ is al jaren een hit. Arte heeft twee van deze bestsellers samen met een aantal nieuwe dessins verwerkt tot een nieuw collectieboek genaamd ‘Selva’. Dit boek staat vol met tropische dessins van natuurlijke materialen, warmte tinten en ruwe reliëfstructuren.

Musa – Banenplant op hoog niveau

Dit is een oude bekende uit het de ‘Monsoon’ collectie. Het dessin van ‘Musa’ ademt de tropische natuur. Deze muurbekleding is door de luxe afwerking metaalglas een tijdloze klassieker.

Panda – Uniek vlechtwerk

Dit prachtige vlechtwerk in tegelvom is geïnspireerd op de tropische plant pandan. Door de natuurlijke look & feel zijn de strakke lijnen minder abstract.

Itaya –Tijdloze palmen

Dit behang is geïnspireerd op de Itayapalm uit het Amazonegebied en kan, afhankelijk van de kleurkeuze, met veel of weinig contrast verkrijgbaar. Itaya is ook een bekende uit het eerdere Monsoon collectieboek en is bovendien leverbaar in vijf verschillende tinten.

Kami – Elegant behang vol verfijning

Kami is een typisch voorbeeld van een elegantie, balans en verfijning. Met aan de ene kant een kleurpalet helder en explosief en aan de andere kant zachte en subtiele aardetinten.

Koi is een weerspiegeling van het bovenaanzicht van een Japanse vijver. De diepte van deze tekening laat je verdwalen in het leven boven en onder water. ‘Koi’ is uitgevoerd in textiel met een zijdelook en is in drie kleurstellingen leverbaar.

Zoals de naam al zegt, is ‘Origami’ een imitatie van gevouwen papier. Maar het lijkt ook op de rimpeling van bewegend water. De plooien zorgen voor veel reliëf en geven karakter aan een wand. Door de regelmaat in de plooien brengt deze muurbekleding rust op een groter oppervlak. ‘Origami’ is bovendien in tien toonaangevende tinten verkrijgbaar.

Les Cuirs – Unieke lederen patronen

Met drie dessins is dit behang van echt leder een aanwinst. Door het creëren van verschillende patronen met daarbij meerdere mogelijkheden in kleuren worden deze lederen wanden heuse eyecatchers en echte kunstobjecten. Leer is een natuurlijk en duurzaam product. Bovendien is elke huid anders, wat Les Cuirs zo uniek en uitzonderlijk maakt.

Het behang van Moooi: Tokyo Blue

Een eerdere samenwerking met het designmerk Moooi liet al een collectie zien waar menig interieurhart van op hol sloeg. Moooi komt nu met een tweede mooie collectie! Deze vijf prachtige soorten muurbekleding bestaan uit verschillende technieken, zoals denim en inlegwerk. Tokyo Blue komt daarnaast overeen met de veelzijdige natuur en oude cultuur van Japan.

‘Indigo Macaque’ is vervaardigd uit denim en voorzien van gekleurd borduurwerk. Het patroon toont een scène van Indigo Macaque-families die aan het baden zijn in de warmwaterbronnen aan de voet van de Japanse bergen.

Ook dit keer beschikt de collectie weer over een prachtige 3D-muurbekleding. ‘Shoji Blossom’ bestaat uit symbolische kersenbloesems en rechte lijnen dat doet denken aan de Japanse shojischermen.

‘Lucky O’s’ lijkt op rollende golven in de oceaan. Dit klassieke Seigaihapatroon stelt geluk, kracht en veerkracht voor. Het behang is bovendien in vier verschillende kleurstellingen verkrijgbaar.

Gedrukt op zachte en fluweelachtige stof schildert een weelderig bos dat vol met leven en beweging zit. Voorzien van denimtexturen en tussen de overvloed aan exotische bloemen vind je ‘Indigo Macaques’, die in traditionele kimono’s gekleed zijn.

Welk behang past bij mij?

De bovenstaande beelden geven al een aardige beeld van deze collectie. Ben je net als ik ook zo enthousiast, maar heb je nog vragen over hoe je dit kan combineren met je favoriete meubels? Meld je dan aan voor een interieuradvies. Samen kunnen we dan kijken hoe dit behang, van bijvoorbeeld van Arte, past bij jou in huis!

Bron: Arte International, aangevuld door Interieurarchitect Lisa
Beeldmateriaal: Arte International


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.