Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

FLEXA ‘KLEUR VAN HET JAAR 2019’ IS VERRASSEND EN UNIEK

Al sinds een maand stond hij met uitroeptekens in mijn agenda: 4 september 2018. Dé dag dat Flexa de ‘Kleur van het Jaar 2019’ bekend zou maken. Ieder jaar ben ik heel enthousiast over hun kleurkeuze en de gedachtes erachter, maar vooral ook de kleurpaletten die zij met deze tint samenstellen. Zo ook dit jaar weer: Spiced Honey, want dat is ‘hem’ voor 2019 geworden. Wat een onverwachte maar vooral unieke kleur! Lees mee om te weten te komen waarom juist deze kleur is gekozen, maar vooral, hoe je hem het beste in je interieur kunt combineren.

De deskundige keuze

Net als ieder jaar brengt Flexa ColorLab internationale experts en trendwatchers bij elkaar in het Global Aesthetci Center. In dit centrum wordt gekeken naar alle trends die zich wereldwijd afspelen. Topdesigners worden in de gaten gehouden, er wordt gekeken naar wat er in de rest van de branche gebeurt en niet onbelangrijk, er wordt gekeken naar de huidige maatschappij. Wat gebeurt er en vooral, waar is behoefte aan? Dit jaar is het de 16e keer dat de Flexa ColourFuteresTM plaatsvindt. Hét wereldwijde trendonderzoek waarop de ‘Kleur van het Jaar’ wordt gebaseerd.

Het thema voor 2019 is ‘Let the light in’

Heftige ontwikkelingen wereldwijd hebben het afgelopen jaar velen geraakt, genoeg om de wereld buiten te willen sluiten. In 2019 ‘’gooien we de ramen weer open’’ en treden we de wereld opnieuw vol energie tegemoet. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab, licht toe hoe zich dat vertaalt naar het interieur: “Mensen hebben er weer zin in, trekken erop uit, nemen zelf het initiatief en denken na over de toekomst. We zijn met elkaar, zijn aardig en vergevingsgezind. We doen dingen en als het mislukt, dan is dat oké! Die instelling vraagt om een ruimte die daarop aansluit. Een ruimte die een positieve benadering aanmoedigt. We hebben een huis nodig waarin we onze ideeën en dromen kunnen omzetten in daden, waar we anderen kunnen uitnodigen om mee te doen, waar alles mogelijk is. Oftewel: we laten het licht weer binnen!”

De Kleur van het Jaar 2019 is Spiced Honey

Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie zijn mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019. De Kleur van het Jaar 2019 is veelzijdig en eigentijds en goed te combineren met vele kleuren. Het licht en omringende kleuren hebben effect op de kleur waardoor deze nog meer tot zijn recht komt.

Vier paletten met Spiced Honey als hoofdrolspeler

In totaal zijn er voor 2019 vier kleurpaletten: Think, Dream, Love en Act. De Kleur van het Jaar en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Ieder palet is speciaal ontworpen, zorgt voor een compleet andere sfeer en is makkelijk te combineren in elke woonstijl.

THINK-Palet

Het wereldwijde kleurpalet ‘Think’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2019 ‘Let the light in’-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Spiced Honey. Met de kleuren van het THINK-palet ben je in een sfeer van complete rust, in een ruimte waar je jezelf kunt zijn. De basis achter dit palet bestaat uit een mix van rijke natureltinten, hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Het complete palet voelt als helend, voedzaam, rustgevend en omarmend. Net als honing! Deze look wordt nog meer benadrukt door het gebruik van gepolijst hout, grafische vloerkleden en veel verschillende stoffen.

DREAM-Palet

Met het DREAM-palet creëer je een rustige ruimte waar je stil kunt zijn, je in het moment kunt verliezen en oneindig fantaseren. Het palet is sereen en volwassen maar vooral zacht en warm. De mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl Spiced Honey hier diepte aan toevoegt. Onbehandeld hout, aardewerk en mooie stoffen dragen bij aan deze uitgebalanceerde sfeer in huis.

LOVE-Palet

Het LOVE-palet vormt een thuis waar bewoners zich omringen met wie en wat ze maar belangrijk vinden. De bewoners in dit palet hechten veel waarde aan de specifieke voorwerpen die hier staan. Unieke voorwerpen, houten meubels, botanische prints en een diversiteit aan planten komen hier prachtig tot hun recht. Dit palet is de warmste van de vier en zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en terracottarood. Spiced Honey zorgt samen met lichte houttinten voor een fris geheel.

ACT-Palet

Als je energie van je huis wilt krijgen is dit palet perfect voor jou. Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. Spiced Honey zorgt voor een gouden ondertoon die garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft. Opgeknapt vintage meubilair, grafische vormen en eenvoudige materialen als kurk en multiplex geven het ACT-palet nog meer karakter.

Past Spiced Honey bij jou?

Twijfel je of deze Kleur van het Jaar daadwerkelijk goed staat op de muur van je keuze? Ga dan eerst aan de slag met een Flexa kleurtester. Dit zijn kleine testertjes met een minirollertje, voorzien van de echte Flexa verftint van jouw keuze. Flexa adviseert: “Schilder een vierkantje op je muur zodat je direct ziet, wat deze kleur op jouw muur doet.” Dit is een goed idee, maar toch adviseer ik mijn klanten anders. Mijn advies is: pak liever een stuk karton of dik papier. Ga niet voor normaal (90 grams) papier. dit gaat namelijk erg bobbelen als het nat wordt en geeft een vertekend beeld. Schilder vervolgens op het stuk papier of karton een vlak van ongeveer 20 x 20 cm. Laat dit goed drogen en hou het daarna tegen de muur die je wilt schilderen. Zet het geschilderde stuk papier of karton op je vloer en ga voor het beste effect ook beide hoeken in. Doe dit zowel in de ochtend als overdag en in de avond. De warmte van het binnenkomende licht is op deze tijdstippen verschillend, wat invloed heeft op de kleuren in je interieur. Ben je tevreden? Ga dan zeker deze verf in de x aantal liters halen die je nodig hebt op je muur. Is het hem toch nog niet helemaal? Haal dan een aantal (ik zeg bewust meerdere) tinten in huis en volg dezelfde stappen, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt en je vanzelf op de kleur komt die echt bij je past.

Ik wens je heel veel plezier met Spiced Honey. Terecht dé Kleur van het nieuwe Jaar.!

Bron: Flexa 
Tekst & opmaak : interieur architect Lisa Voet

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.