Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Het is zo ver: de onthulling van Flexa’s Kleur van het Jaar 2018! Nadat vorig jaar de prachtige en zeer succesvolle kleur Denim Drift werd gekozen, is het nu tijd voor een nieuwe favoriet. Ik, en ik denk heel interieur-liefhebbend Nederland met mij, wachtte met smart tot deze kleur werd onthuld. Spannend, wat zou het worden?

Flexa ColorLab bepaalt Kleur van het Jaar

Dit jaar is het de 15e keer dat Flexa de ColourFuturesTM, het jaarlijkse wereldwijde trendonderzoek naar de belangrijkste verfkleuren in de interieurbranche, uitvoert. Hiervoor nodigt het verfmerk internationale experts en trendwatchers uit om naar het Global Aesthetic Center te komen, waar samen met kleurexperts wordt bepaald wat de nieuwe kleur van het jaar gaat worden. Zij kijken daarbij naar trends in de wereld van Top-Designers en wat er in de rest van de branche gebeurt. 

En de winnaar van dit jaar is…… Heart Wood! Een prachtige warme grijs-roze kleur, die is gekozen door specialisten van het Flexa ColorLab. Wat is het een mooie, zachte, warme en volwassen kleur. Ik ben meteen verliefd en kan niet wachten tot het moment, dat Heart Wood in Nederlandse interieurs zijn intrede gaat maken. 

Heart Wood is geïnspireerd op warmte van natuurlijk hout en op het fijne, comfortabele gevoel dat leer kan geven. Mensen willen een plek creëren, om te schuilen van de buitenwereld. Waar de maatschappij steeds meer verstedelijkt, men meer in afzondering van elkaar leeft en technologie alom aanwezig is. Een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en zich fijn voelen. Genieten van stilte en comfort, dat hun huis en interieur hen kan bieden. Met de keuze voor deze Kleur van het Jaar wil Flexa de mensen weer in contact laten komen met de kalmerende, serene kleuren uit de natuur.

Flexibel als een kameleon

Net als afgelopen jaar met Denim Drift is ook dit jaar de keuze gevallen op een kleur, die zich als een heuse kameleon aanpast aan zijn omgeving. Hij verandert van tint en toon als je hem combineert met andere kleuren. Van pittige groentinten tot koele blauwtinten; Heart Wood kan zowel een geruststellende, levendige als juist rustgevende kleur zijn. Om de warmte van de kleur goed tot zijn recht te laten komen, combineer je hem bijvoorbeeld met tinten als Cacao en Zachtroze. Wanneer je voor een combinatie met groentinten gaat, zal het roze er meer uitspringen en je kamer nog zachter en frisser maken. Met de kleur Heart Wood creëer je de stemming die bij jou past, wat je smaak ook is.

Kleurenpalet voor elke stijl

Deze nieuwe Kleur van het Jaar is enorm veelzijdig en zorgt voor een verfijnde of gezellige sfeer, al naar gelang het palet waarmee je hem combineert. Het palet dat de kleurspecialisten van Flexa ColorLab hebben samengesteld, is gezellig, rustig en verwelkomend. Het creëert een thuis waar je je gemakkelijk kunt terugtrekken en ontspannen. Rustig en ontspannen, hoe persoonlijk dat voor iedereen ook is. Flexa heeft 4 kleurenpaletten samengesteld waarbij de kleur Heart Wood het beste tot zijn recht komt: A Welcome Home, Moderne Stijl, Elegant Comfortabel en Speels & Dynamisch. Elk palet beschikt over soortgelijke kleuren, waarbij de tint (licht of donker) en de hoeveelheid kleurvarianten telkens bepalend is voor het effect van de kleur Heart Wood. Welk palet past het best bij jou?

A Welcome Home

Moderne stijl

Elegant Comfortabel

Speels en Dynamisch

Kleuren testen

Weet je niet welke kleurenpalet je moet kiezen of hoe Heart Wood bij jou in huis zal staan? Kies dan eerst voor een Flexa kleurtester in huis. Zoals Flexa zelf adviseert: maak een vierkantje op de te schilderen muur, zodat je ziet wat deze kleur doet. Zelf zou ik je een iets andere tip mee willen geven. Schilder de kleur op een stuk karton of hout. Hou hem tegen de muur aan en verplaats het daarbij vooral ook naar de hoeken, zodat je op verschillende plaatsen van de muur kunt zien, hoe de kleur overkomt. Doe dit zowel in de ochtend, overdag als in de avond. Kijk ook eens naar een andere muur; hoe komt deze kleur daar uit? En test zo, voor een optimaal effect, ook de andere kleuren uit het gekozen pallet. Wil je alleen Heart Wood gebruiken? Kies dan voor de juiste kleur wit. Ga je voor een warme of koude variant of net van het wit af? Al deze wit-tinten hebben invloed op, hoe de kleur Heart Wood bij jou in huis staat.

De Kleur van het Jaar 2018, het prachtige Heart Wood, is vanaf nu bij iedere bouwmarkt of verfspecialist verkrijgbaar!

Tekst: Interieurarchitect Lisa
Bronnen: Flexa 
Afbeeldingen: Flexa

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.