.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Sierlijsten aan de muur, ronde vormen en barok achtige patronen, ze lijken allemaal steeds terug te komen. “Als je maar lang genoeg wacht komt alles weer terug” hoor ik ook wel eens. Daar ben ik het zeker mee eens, maar gelukkig kan ik vertellen dat het dan in een iets andere uitvoering is. Neem bijvoorbeeld de heerlijke fauteuil, een meubelstuk in je interieur die echt niet mag ontbreken.

Moderne of klassieke fauteuil

Wat maakt een fauteuil klassiek of modern en wie bepaalt dat eigenlijk? Als ik aan een klassieke fauteuil denk, denk ik direct aan de stoel bij mijn oma die in de kamer stond. Een grote houten fauteuil met een gebloemde bekleding, een houten frame met sierlijke krullen en delen webbing. “De Belle & het Beest fauteuil” noemde ik hem altijd en ik vond hem geweldig. Klassieker dan dat kan bijna niet als ik erop terugkijk. Toch zijn er veel fauteuils die een klassieke uitstraling hebben, denk bijvoorbeeld aan een echte oorfauteuil of gecapitonneerde details. Het leuke aan de woonstijlen anno 2023, het kan en mag allemaal weer. Als je goed kijkt, zie het ook allemaal weer. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat de Caruzzo van Leolux een waanzinnige populaire fauteuil is. Een ontwerp van Frans Schrofer waar klassieke elementen vertaald zijn naar een tijdloos ontwerp. Het verfijnde ontwerp en de luxe details in combinatie met het ergonomisch comfort. Een oorfauteuil van grote klasse en een goed voorbeeld van ‘klassiek in een modern jasje’.

Een video vol vakmanschap en details, net als de fauteuil waar het in deze video om draait.

Voorbeelden klassieke fauteuils

Natuurlijk is een klassieke fauteuil veel meer dan een specifieke vorm of bekleding. Zo worden klassieke fauteuils vaak beschreven als ‘relaxfauteuils’. Laat je daardoor niet afschrikken, want ook wij hebben onder de categorie ‘klassieke fauteuils’ veel relaxfauteuils staan. Ideaal als je behoefte hebt aan een bepaald comfort tijdens het zitten. Ben je nog te jong voor een typische relaxstoel maar wil je wel kunnen ontspannen? En hou je toch van dat tikkeltje klassiek stoeltje? Kijk dan eens bij deze kleine selectie. Het gaat immers niet om wat wel of geen ‘klassieke stoel’ genoemd wordt, het gaat erom dat jij jouw fauteuil klassiek genoeg vindt om er verliefd op te worden.

Design klassieker fauteuil

Design klassiekers fauteuils in verschillende kleuren en modellen
Een designliefhebber herkent alle bovenstaande fauteuils. Het leuke, ze zijn allemaal van Nederlandse bodem. Door de kenmerkende lijnen en vormen zijn deze echte klassiekers.

Moderne fauteuils

moderne fauteuils grijs en beige
Zachte rondingen en een subtiele vorm. Deze fauteuils passen perfect in een hedendaags interieur.

Klassiek meets industrieel

Klassiek meets industrieel bruin leer beige
Heerlijke fauteuils met een stoer karakter. Zichtbare stiknaden, duidelijke gebaren en vooral de keuze in leder past perfect bij deze stoere fauteuils.

Eigentijdse klassieke (relax)fauteuil

Eigentijdse klassieke (relax) fauteuil oker geel, leer, grijs, stof
Wat zou een fauteuil zijn als je er niet lekker in kan relaxen. Klassieke relaxfauteuils in een modern jasje.

Jouw fauteuil in stof of leder?

Welke bekleding voor jouw klassieke fauteuil het mooiste is hangt af van een aantal factoren. Welke sfeer wil je in je interieur? Zijn er al veel materialen in je woonkamer te vinden? En vooral, uit welke bekleding kan je kiezen? Want heb je je ideale fauteuil gevonden dan is de volgende de stap dat je (wellicht met behulp van een verkoopadviseur) alle stof en/of leder keuzes bekijkt. Staar je dus van tevoren nog niet blind aan een bepaalde bekleding, structuur of kleur, maar kijk eerst wat er mogelijk is en pas je voorkeuren op een andere manier (indien nodig) toe.

Eigentijdse klassieke (relax) fauteuil leer detail
Elektrische of handmatige bediening in je relaxfauteuil? Aan alles is gedacht bij de fauteuils anno 2023.

Klassieke fauteuils bij De Ruijtermeubel

Gelukkig is Klassiek Wonen al lang niet meer wat het vroeger was. Ook bij ons in de showroom. Het is dan alweer even geleden dat de klassieke afdeling plaats heeft mogen maken voor onze gloednieuwe afdeling Baenks. Een afdeling waar prachtig ontworpen zitmeubilair te vinden is met oog voor detail. Kom een kijkje nemen in onze showroom, want met 12.000 m2 weet ik zeker dat ook jouw perfecte fauteuil bij ons te vinden is.

fauteuils pode grijs en wit