.

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Met de slimme verlichting van Philips Hue heb je zelf de touwtjes in handen. Zo kan je de verlichting zo instellen dat je alleen je stem hoeft te gebruiken, al je lampen op afstand aanzetten en met 1 druk op de knop alles weer uitschakelen. Het klinkt nog onwerkelijk, maar het kan. Sterker nog, jij kan dit!

Sfeer verlichting met de slimme Philips Hue

Een lichtplan, wat voor vele geen prioriteit heeft, is voor mij als ontwerper één van de belangrijkste punten bij het ontwerpen van een interieur. Zo zorgt een goed lichtplan ervoor dat er overal in de woonkamer de juiste verlichting is. Of het gaat om basislicht, functionele verlichting of juist sfeerlicht, in een fijn interieur is er in iedere ruimte een goed balans. Met Philips Hue slimme verlichting kan je (zelfs vanuit je luie bank) de hanglampen boven de eettafel dimmen. Zo wordt een basislichtpunt tijdens het eten met gemak omgezet in een sfeerlicht tijdens een avondje bankhangen.

Hoe werkt de slimme verlichting van Philips Hue?

De nieuwste generatie lampen van Philips Hue beschikken over een ingebouwd bluetooth sensor waardoor je gemakkelijk connectie kunt maken met de speciale app. Dit kan je heel eenvoudig via de bluetooth op je telefoon of iPad besturen. Op die manier kan je makkelijk 10 lampen in een kamer bedienen. Wil je alle verlichting in huis kunnen bedienen en gebruik maken van alle opties die Hue met zich meebrengt? Dan kan je gebruik maken een Bridge. Dit verbind je dan met een andere app op je smartphone of tablet. Door dit te doen kan je tot wel 50 lampen bedienen, verdeeld over verschillende kamers. Zodra je de app geïnstalleerd hebt is het testen, proberen en vooral spelen. 

Scenes toevoegen met de verlichting van Philips Hue

Van losse lampen harder of zachter laten branden, de kleur van de lichtbron aanpassen, of de volledige kamer met 1 druk op de knop film-proof maken. Het kan allemaal met de slimme verlichting van Philips Hue. Afhankelijk van het type lamp die je in het armatuur hebt kan je kiezen uit vele keuren en wittinten. Koppel meerdere lampen als gebied, bijvoorbeeld ‘woonkamer’ of ‘keuken’ en voeg scènes toe. Deze scènes zijn heel handig om bijvoorbeeld de complete hoek in voorgeprogrammeerde standen te zetten. Bij het houden van een filmavond verlang je tenslotte ander licht dan tijdens een avondje borrelen. Wat de Philips Hue app zo makkelijk maakt, is dat je alles van tevoren in kan stellen. Met een druk op de knop verander je van sfeer.

Uitbreiden met Philips Hue

Behalve diverse lampen met diverse fittingen, (E27, GU10, E14) beschikt dit slimme systeem over vele accessoires die het gebruik van je licht nog makkelijker maakt. Hierbij kan je denken aan bewegingssensoren en losse dimmers. Maar ook een Sync box waar je je thuisbioscoop aan kunt sluiten. Zo kan je de lampen synchroon laten lopen met je film. Een film kijken is nog nooit zo leuk geweest. Ook is er een oplossing voor de verlichting die niet voorzien kan worden van Hue lichtbronnen. Hiervoor kan je gebruik maken van de Smart stekker.

Kan jij nog wat hulp gebruiken met het creëren van een goed lichtplan, lees dan hier de eerder blog over dit onderwerp of maak een afspraak voor advies en ik vertel je alles over het gebruik van de slimme verlichting van Philips Hue.

Bron: Philips Hue
Tekst en ervaring: interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: Henders & Hazel, Lucide, Expo Trading

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862