Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10592 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Eerder konden jullie al kennismaken met de nieuwste kleur van het jaar van Flexa. En Histor zou Histor niet zijn, als ook zij niet met een prachtige Histor Kleur van het jaar 2020 zouden komen. Met een eigen visie, een eigen kleur en helemaal van nu presenteren zij ‘Chinese Porcelain’. 

In een wereld waarin iedereen het druk heeft, vindt Histor de behoefte aan rust in huis belangrijker dan ooit. Volgens Annette Høj Vraa, dé kleurstylist van Histor, is het verlangen naar echtheid en een levensstijl die rust geeft belangrijk anno 2020. De drang naar eenvoud is de reden waarom we met z’n allen meer behoefte hebben aan blauwtinten. Zij linkt deze blauwe tinten direct aan de natuur, denk aan de lucht en de zee. De Histor Kleur van het jaar 2020 sluit perfect aan bij deze trend. “Het is een serene tint in iedere omgeving,” aldus Annette. Chinese Porcelain is een mix van kobalt- en inktblauw en straalt kalmte, balans en rust uit.


3 keer Histor Chinese Porcelain in kleurpaletten

Speciaal voor deze kleur van het jaar 2020 ontwikkelde Histor drie trendpaletten, waarin Chinese Porcelain telkens een heel andere rol speelt. Ook de stijl van deze paletten verschilt nogal van elkaar. ‘On the Move’ is een vrolijk, speels en kleurrijk palet, terwijl ‘At the Core’ een nostalgisch gevoel oproept met het kleurgebruik wat je in botanische tuinen ziet. ‘In the Know’ is een palet waar een balans wordt gezocht tussen natuur en techniek. Denk aan rauwe natuurtinten en geoxideerde blauw-groen tinten. Welk van deze paletten past het best bij jou?

Flow ‘On the move’

Levendige kleuren vormen een expressief, creatief en vooral speels palet van kleuren. Geïnspireerd op de dynamiek in ons leven. We staan niet stil, geen weg wordt overgeslagen. De mix van deze kleuren en toepassingen, zoals Histor dat hier doet, laat ons frisse en unieke combinaties zien die enigszins retro maar zeker eigentijds aanvoelen.


Flow ‘At the Core’

Met zowel donkere als lichtere tinten is dit palet elegant maar fris tegelijk.
De kleuren versterken elkaar, zorgen voor rust en vormen een goed gevoel van harmonie in je huis. Een perfecte mix voor degene die niet ieder seizoen iets anders wil, maar op zoek is naar een combinatie voor de lange termijn.

foto roze kleurpalet
foto flow in the core


Flow ‘In the Know’

Dit palet heeft donkere, warme kleuren gecombineerd met aardetinten. Deze mysterieuze donkere kleuren zorgen voor een gezellige sfeer, terwijl de lichtere tonen wat contrast brengen. Geïnspireerd door kennis, zelfreflectie en innovatie is dit palet perfect voor doorzetters en zoals Histor zelf zegt: “mensen die positieve verandering teweegbrengen zonder het verleden uit het oog te verliezen”.

keuken flow in the know
blauwe kleur chinese porselain


Zelf aan de slag met de Histor Kleur van het Jaar 2020

Na alle inspiratie is het nu aan jou om zelf aan de slag te gaan en deze kleur van het jaar 2020 in je huis toe te passen. Of je hem puur gebruikt of hem combineert met één van de paletten, groots of juist subtiel; gebruik hem zoals jij dat wilt!

Tekst: Interieurarchitect Lisa
Bron en beeld: Histor

[lisa_block]