12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Of je het een saaie keuze vindt of niet, een grijze bank staat overal mooi. Dit is ook één van de redenen dat grijs nog steeds één van de meest verkochte kleur is voor een bank. Dit is al jaren het geval en zelfs nu de kleuren van je woonkamer mogen spatten, is ook in 2020 een grijze bank nog steeds een hele goede keuze.

50 tinten grijs

Leer of stof, grijs is er in zo veel soorten. Denk bij het kiezen van een materiaal altijd goed na over wat voor gevoel de gekozen bank moet krijgen. Wil je bijvoorbeeld dat hij stoer en industrieel gaat ogen in je woonkamer? Dan kan je beter kiezen voor leer of micro leder. Afhankelijk van het materiaal, het model en de grootte van de bank kan het ene grijze materiaal een totaal ander effect geven dan het andere grijs. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande stoffen.

Slechts een kleine selectie, maar nu al duidelijk dat het ene grijs het andere niet is

Deze prachtige grijze stoffen zijn verschillend van elkaar. Vind je het lastig zo’n kleine stof op een volledige bank voor te stellen? Kom dan de stoffen van de banken in de winkel vergelijken.

Een fijne stof op een stoere, moderne bank in combinatie met de stoere muur, zorgt voor een prachtig geheel

Balans in kleuren

Dat een grijze bank niet saai hoeft te zijn, haalde ik net al even aan. Ga je namelijk voor een Scandinavisch interieur, dan is de combinatie van witte (of lichte) muren en een lichtgrijze bank prachtig. Hou je meer van industrieel? Combineer dan een grijze bank met donkere tinten en materialen als hout en staal. Zelfs als je een botanische sfeer in huis wilt, hoef je niet meteen te gaan voor een groene bank. Een moderne grijze bank is dan al goed te plaatsen in een ruimte met groene wanden en veel planten. In een fijn interieur gaat het erom dat de bank een balans vormt met de ruimte waar deze in staat, ongeacht de kleur. Een grijze bank is dus de perfecte basis voor ieder interieur.

Modern
Landelijk
Botanisch / Industrieel
Design

Mijn favoriete grijze banken

Of een bank licht grijs is of donkergrijs, bekleed is met leer of juist met stof; grijze banken vind ik fijn! Kijkend naar balans in materiaal en grootte, zijn dit mijn favoriete grijze banken.

Zien, voelen en ga zitten

Heb jij, online of in dit artikel, een grijze bank gezien die jou enorm aanspreekt? Kom dan eens een kijkje nemen in de showroom. Behalve de bovenstaande banken zijn vrijwel alle banken, zowel online als in de showroom, verkrijgbaar in een grijstint. Kom dus naar de showroom en bekijk alle modellen en mogelijkheden. Effen van stof en speels door te combineren, kom het bekijken in de showroom!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beelden: Moome, Bert Plantagie, In.House, Design on Stock, Bodilson, Leolux


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.