Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Je ziet ze weleens in (woon)tijdschriften of op tv voorbijkomen; interieurs waarin een nonchalante sfeer hangt, maar waar alles lijkt te kloppen. Terwijl toch alles wordt gemixt. Kleuren, stijlen, patronen en vooral unieke vondsten van over de hele wereld. De contrasten die hierdoor ontstaan, geven een unieke en persoonlijke touch. Deze Bohemian woonstijl is perfect, als je graag je eigen draai geeft aan je interieur!

De hele wereld over

De Bohemian woonstijl kenmerkt zich door het typische, kleurrijke en vooral ongedwongen sfeertje. In sommige gevallen kan deze sfeer iets oosters oproepen, maar denk bijvoorbeeld ook aan een relaxte Ibiza of hippie-achtig gevoel. Deze stijlen lopen nogal uit één, dat klopt. En dat is juist het leuke van de Bohemian woonstijl, de verschillende invloeden wereldwijd en jouw persoonlijke voorkeur en smaak maken dit geheel uniek.

Ontstaan vanuit bijzondere verhalen

Een belangrijke factor die een woonkamer altijd al uniek maakt, zijn de souvenirs van vakanties, erfstukken of andere meubels of accessoires met een voor jou bijzonder verhaal. In iedere woonstijl en in elk interieur zorgen dit soort items voor een persoonlijke touch. Ze krijgen vaak een speciaal plekje in huis. In het geval van een Bohemain stijl is er altijd en overal plek voor dit soort bijzondere items. In sommige gevallen kun je zelfs zeggen, dat het interieur is ontstaan uit verhalen en herinneringen. 

Een prachtig kleurrijk geheel

Bij een interieur met een Bohemian woonstijl zie je voornamelijk grote meubels en verfijnde styling. Het kiezen voor één kleur is bij deze woonstijl niet nodig. Het is juist de mix die het tot een geheel maakt. Veelal gaat het om een lichte basis met een lekkere combinatie van kleuren. Kenmerkende kleuren bij deze stijl zijn tinten rood, oranje en geel. Maar ook roze doet het hier altijd goed. Ook diverse soorten blauw, mintgroen of warm turquoise misstaan hier niet. Of je gaat voor een kleur op de muur of kleur in de meubels, het kan allemaal. En zelfs als je hier niet kunt kiezen, ga je gewoon voor een leuke mix van beide! 


Mengverf collectie – Flexa

Mixen met materialen

Misschien niet geheel verrassend: ook als het gaat over materialen kan ik een hele lijst benoemen die goed bij deze stijl passen. Materialen die je heel veel terug ziet komen, zijn onder andere diverse soorten textiel, rotan, riet, glas, hout en wol. En zelfs met het gebruik van metallic kun je een totaal eigen sfeer neerzetten. Gouden, zilveren of bronzen items zorgen voor een warm en sfeervol geheel. Of je nou één lantaarn plaatst, of de hele woonkamer vol zet met deze materialen; de hoeveelheid bepaal je helemaal zelf. 

Prints en patronen 

Een bonte print op de muur, kleurrijke kussens en een grafisch patroon als vloerkleed. Het kan allemaal, als het maar bij jou past. Hou je van bonte kleuren en mag het van jou wel gewaagd zijn? Ga dan voor diverse prints en patronen door elkaar heen. Zie je het liever iets rustiger? Kies dan een accentkleur, die in beide terugkomt. Omdat je op deze manier de materialen naar elkaar toe haalt, is het minder uitgesproken maar creëer je wel dat typische speelse effect. 

Eijffinger – collectie Carmen


Inspiratie voor jouw interieur

Heb jij na het lezen van deze tips ook zin om jouw (woon)kamer te veranderen in een echt ‘Boho’ sfeertje? Speciaal voor jou heb ik een selectie samengesteld van hierbij passende meubels en accessoires, die allemaal verkrijgbaar zijn bij De Ruijtermeubel. Veel succes met stylen!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet