.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie Binnenkijkers

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Het is alweer even geleden dat ik de bewoners van een eengezinswoning in Volendam bij mij aan tafel had voor een eerste interieuradvies van hun nieuwe huis. Dit leuke stel kende ik al van een eerder advies voor hun toenmalige woning. Zij waren zo enthousiast over de tips die ik toentertijd gegeven had, dat ze zeker wisten wat ze gingen doen zodra ze hun nieuwe woning kochten: “We gaan weer naar Lisa!”

Tijd voor een goede basis

Een nieuwe woning kopen is al een ding. Laat staan als daar ook nog een verbouwing bij komt kijken. Welke materialen kies je? Wat wordt de indeling? Hoe groot kunnen de meubels en welke kleuren komen op de muur? Allemaal vragen die tijdens dit interieuradvies ter sprake kwamen. Dit fijne gezin kwam voor een tweede keer bij mij aan tafel en ik mocht weer met ze meedenken. Met de plattegrond van de bestaande woning gingen wij aan de slag. De bank ging mee, al het overige mocht vernieuwd worden. Samen kwamen we op een hele mooie indeling waar de bewoners blij van werden. Een knusse zithoek met een ruim kleed en genoeg speelruimte voor de kids. Ook gingen wij voor een ronde eettafel midden in de kamer. Dit moest zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

interieuradvies - plattegrond
BEELD: In een 2d plattegrond zijn verhoudingen goed zichtbaar

Volgende stap: kleuren en materialen kiezen

Zodra de keuze voor de indeling en grootte van meubels gemaakt is, wordt het tijd om te kijken naar kleuren en materialen. Vanwege de stenen vloer, vond ik het belangrijk om te zorgen voor warmte in meubels. Daarom kozen wij om diverse kleuren hout te gebruiken: een neutrale eiken voor de salontafel en een tv-meubel in een tint donkerder. De eettafel mocht iets meer power hebben, dus kozen wij voor zwart hout. De zwarte, opengewerkte lamp zou het geheel afmaken.

De combinatie van hout, groentinten en lichte kleuren sprak de bewoners direct aan. Op de wanden gingen we voor een combinatie van verf en behang. In de vorige woning van de bewoners hadden zij het wel bekende Arte “Monsoon” behang: het groene bananenblad. Het gezin wilde daar geen afscheid van nemen. Tijdens het interieuradvies besloten wij daarom dit in de gang terug te laten komen. Op de muur achter de tv werd wel voor een nieuw behang gekozen. Dit had een speels patroon en door de diverse kleuren groen paste dit perfect in het totaalplaatje.

arte behang
‘Selva’ van Arte heeft alles wat de basis vormt voor dit kleurpalet


Meubels selecteren tijdens het interieuradvies

Tijdens het interieuradvies werd het gezin verliefd op de kasten van Saunaco. Helemaal verliefd waren zij op de kasten van Saunaco. Het was al snel duidelijk dat deze kast een plekje moest krijgen in het interieur. De ronde eettafel moest een houten worden, dit zou met de combinatie van de plavuizen vloer een warm geheel zorgen. We kozen voor een zwarte tafel met industriële, maar toch ranke eetkamerstoelen. Ook de salontafel kreeg een ronde vorm, maar wel met een eikenhouten tafelblad. Bovendien kozen wij voor een stalen onderstel, zodat dit toch het stoere karakter zou behouden.

Een advies met een gouden randje

Nadat alle meubels bezorgd waren en de bewoners hun intreden hadden gedaan in hun nieuwe interieur, kreeg ik de eer om de laatste styling in huis te verzorgen. Naast groentinten, ging ik hier ook aan de slag met gouden accenten. Van keuken, woonkamer, eetkamer en zelfs de gang, alles kreeg evenveel aandacht. “Het resultaat is warm, modern en echt ons. Wij voelen ons zo thuis in dit huis en zijn blij met iedere keuze die wij met Lisa gemaakt hebben”, aldus de bewoners. En voor mij? Dit was niet alleen niet alleen woning die ik mocht stylen, maar ook een prachtig interieuradvies met een gouden randje.

Interieuradvies van Lisa

Wil je ook advies van Lisa of een van onze andere interieuradviseurs? Plan dan hier een interieuradvies in!

Beeldmateriaal: Arte Wallcovering, Plattegrond + foto’s Lisa Voet
Tekst: Lisa Voet