Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Het is zaterdagochtend. Met een tas vol tekenmateriaal, woonbladen en kleurstalen kom ik bij De Ruijtermeubel aan. Wie zal ik vandaag aan mijn tafel hebben en wat zullen de vragen en ‘interieurproblemen’ zijn? Ieder uur een nieuw gezicht, een andere woning en daarbij ook weer nieuwe vragen. Zal ik vandaag helpen met keuzes maken, inspireren of volledig verrassen? Ik ben benieuwd! 

Goed voorbereid

Ik kijk op de klok en zie dat het 9.50 uur is. Mooi op tijd, alles ligt klaar en ik heb er zin in! Daar komen mijn klanten aangelopen. Ze brengen hun 5-jarige zoontje naar de kinderopvang in de showroom, waar hij lekker kan spelen en kinderleidster Manon een oogje in het zeil houdt. Met een tas vol informatie en papieren starten wij het uurtje interieuradvies op maat.

“Zo fijn dat wij nu ontspannen en rustig de winkel door kunnen, wetende dat hij zich vermaakt. Echt een uitkomst!” 

Voor ik begin met tekenen, wil ik altijd weten wat voor mensen ik voor mij heb, waar zij van houden en hoe zij het liefst wonen. Zo ook deze ochtend. Ik stel het paar een aantal vragen en zij vertellen alles. Zij wonen op dit moment 10 jaar in Nieuw-Vennep. Toch zijn zij al langere tijd op zoek naar hun droomhuis, dat zij eindelijk hebben gevonden. Dit huis van hun dromen staat in een straat in Heemstede, waar de vrouw praktisch om de hoek is opgegroeid. Samen met haar man (vroegere schoolliefde) en hun zoontje van 5 jaar gaat zij hier wonen.

Vooronderzoek gedaan

Met veel enthousiasme vertelde zij dat ze een week eerder ter oriëntatie bij De Ruijtermeubel waren geweest en al duidelijk een voorkeur hadden voor meubels, merk, kleur en grootte. Toen ik vroeg wanneer zij de sleutel zouden krijgen, moesten ze beiden lachen: “Met een maandje al!” Oef!! Met een gangbare levertijd gemiddeld 12 weken voor nieuwe meubels moesten zij toch wel even wachten, tot deze in hun huis zouden staan. Gelukkig hadden zij daar rekening mee gehouden en gaf het geen problemen. “Het is zoals het is”, zei hij.

Indeling

De plattegrond en foto’s van de nieuwe woning kwamen erbij. Met de tv-aansluiting op de ene wand en een open haard er tegenover op de andere wand vonden zij het moeilijk om de connectie met beide te hebben. Ze hadden zelf al wel wat ideeën en zochten naar een modulaire bank die ze eventueel zouden kunnen veranderen om zo te kunnen schuiven. “Wij willen je niet beperken en zijn benieuwd naar jouw ideeën, zonder dat wij onze voorkeuren geven. Dus ga je gang!” zei hij. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon met het tekenen van de plattegrond in de juiste schaal en ging met mijn meubeltjes schuiven. Al snel had ik een indeling waarvan ik dacht dat dit bij het huis, maar vooral bij hun als gezin, zou passen. Door in dit geval te kiezen voor een elementenbank kun je zelf de opstelling van je bank bepalen. Je schakelt als het ware de elementen aan elkaar en kiest daarbij voor individuele elementen met of zonder rug- en/of armleuning. En met een wat lagere rugleuning houd je de link naar zowel de open haard als de televisie. Als voorbeeld van zo’n elementenbank stelde ik de Aikon van Design On Stock voor. Deze designbank is met de hoogte en tal van modulaire mogelijkheden perfect voor dit interieur. Erg blij en verrast waren ze met dit voorstel. Ik schreef alle maten in centimeters erbij, zodat zij met het uitzoeken van de meubels hiermee rekening konden houden.

Kleuradvies

Het uur was bijna voorbij. Met alleen de maten en de indeling waren ze al een heel eind. En zo blij met dit resultaat, dat ze eigenlijk nog wel meer advies wilden. Nu ik precies wist wat hun smaak is, wilden ze ook graag tips over de kleuren en materialen. Dus ik pakte meteen de kleurenwaaier erbij en schoof alle kleuren tevoorschijn. Met het oog op de plavuizenvloer en de houten balken aan het plafond wilde ik warmte en eenheid toevoegen. Daarom wees ik direct naar staal 43: de vergrijsde groentinten. In mijn ooghoek zag ik bij haar meteen een grote glimlach. Ze knikte, keek mij zo blij als een kind aan en keek daarna naar hem. Zijn blik was hilarisch. Een combinatie van verbazing en lichte angst: “Groen?? En dat dan als bank of op de muren?” Helaas was het uur voorbij. Mijn volgende klant was er al en wij moesten echt gaan afronden. Met een grote lach op mijn gezicht en vraagtekens bij hem in zijn ogen, namen het stel en ik afscheid van elkaar. Hij was nog maar net weg en ik al bezig met de volgende klant, toen hij weer terugkwam en mij aantikte. “We hebben je volgende week weer een uurtje ingepland, want dat groen… Daar moeten wij het nog maar even over hebben”, zei hij lachend.

Terug bij Lisa aan tafel

En inderdaad, de zaterdag daarna waren ze er weer. Hun zoontje ging weer naar Manon in de speelruimte. Wat zijn ze blij met deze mogelijkheid. Met een gerust hart lieten ze hem bij de kinderleidster achter: “Zo fijn dat wij nu ontspannen en rustig de winkel door kunnen, wetende dat hij zich vermaakt. Echt een uitkomst!” Tijdens de eerdere afspraak hadden wij al veel opties besproken. In de tussentijd waren zij nog een keer bij De Ruijtermeubel geweest om keuzes te maken. Hij is heel lang en zij is klein, wat de zoektocht naar de juiste bank best een opgave maakte. Een opgave die zij, op mijn advies, zelf moesten ondervinden. Ik kan heel mooie banken adviseren, maar de klant moet er wel lekker op kunnen zitten. Die zoektocht hadden zij afgelopen week gemaakt en met alle bevindingen kwamen ze bij mij aan. Ze begroetten mij met: “Zijn we weer! We hebben ondertussen een heus abonnement bij De Ruijtermeubel, zo vaak zijn we er te vinden!” Met mijn adviezen tijdens het eerste gesprek en de ideeën die zij afgelopen week daaraan hadden toegevoegd, was het aan mij om in dit uur de puntjes op de i te zetten. Bij de kleur groen gaf ik een toelichting en wat tips en wij keken naar de bekledingsmogelijkheden voor de meubels, waarnaar hun voorkeur uitging. In mijn tekening stelde ik een lichte bank voor. Maar doordat ik mij goed kan verplaatsen in het gezin, besefte ik ook dat we daar (helemaal met een 5-jarige in huis) een meer geschikte optie voor moesten kiezen. Met alle voorkeuren qua kleuren, stijlen en materialen heb ik geholpen een mooi uitgebalanceerd geheel te vormen. Een interieur dat niet alleen prachtig is, maar ook zeker praktisch. We maakten alles definitief en nu hoefden ze alleen nog maar te wachten tot alles in hun nieuwe huis zou worden afgeleverd.

Het eindresultaat

Na tweemaal interieuradvies en alle keuzes definitief te hebben, stelde ik voor bij ze langs te gaan als alles zou staan. Dit vonden ook zij een goed idee. Enkele maanden later kreeg ik een telefoontje: “Alle meubels zijn er! We zijn zo blij!” Met een prachtige bos bloemen ging ik richting Heemstede om het geheel te bewonderen. “We zijn nog lang niet klaar, hoor”, kreeg ik bij binnenkomst te horen. Gevolgd door een opsomming van waar ik allemaal niet op mocht letten. Ik moest daar erg om lachen, want dat is in ieder huis hetzelfde. Maar wauw, wauw, en nog meer wauw. Wat is het een schitterend huis en wat komen alle meubels hier prachtig tot hun recht! Zoals ze zelf al zeiden, is nog niet alles klaar. De schilderijen moeten nog worden opgehangen, een mooi warm vloerkleed en overige aankleding moet er nog komen. 

Maar ondanks dat… Wat ziet het er goed uit en wat hebben jullie een prachtig huis, lieve klanten uit Heemstede! In jullie zoektocht naar het perfecte interieur kwamen er veel vragen voorbij. Wat ben ik blij dat ik jullie met mijn visie en kijk op het interieurvak hierbij heb mogen inspireren, verrassen en helpen. Ik wens jullie veel geluk in jullie droomhuis!

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.