Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Inspiratie

Het is weer zaterdag. Tijd om klanten te helpen met woonvragen, advies te geven en ze vooral te verrassen met mijn kijk op hun woning. Vandaag staat er weer een dag vol afspraken in de agenda en ik heb er weer zin in. Welke leuke klanten kan ik vandaag blij maken met mijn advies? Van verre zag ik de klanten van mijn volgende afspraak al komen aanlopen. Zij, bepakt en bezakt met tassen en mappen met stalen. En hij had een enorme tegel van de vloer in zijn handen. Met een plof legde ze alle spullen op de tafel neer. Het startsein van mijn adviesuurtje met deze klanten.

Zonder dat ik ook maar iets vroeg kwamen de plattegronden, de stalen van verfkleuren, rollen behang en gordijnstoffen tevoorschijn. Vol enthousiasme vertelde zij wat ze allemaal hadden gevonden en gekocht. Een compleet kleurpalet was er geselecteerd en aan alles was gedacht. De kleur groen stond centraal, dit was eigenlijk begonnen nadat haar oog viel op behang. Een prachtige staal van zeer exclusief behang uit de collectie van het merk Zoffany kwam tevoorschijn. Goud met groen, prachtig! Van dit behang had ze al rollen besteld, dus dat ze het wilde gebruiken was zeker. Maar waar? Heel grappig te zien, dat het in de praktijk eigenlijk meestal andersom is. Men kiest eerst een kleurpalet met favoriete tinten en zoekt daar de verf, stoffen en dus ook behang bij uit. Toch gebeurt het mij ook wel dat ik zo verliefd wordt op een behang, dat ik daar kleuren en andere stoffen bij zoek.

Keuzes maken voor het perfecte huis

“Wat kan ik eigenlijk nog voor je betekenen?”, vroeg ik na alles te hebben gezien. Wat ik zag was een hele duidelijke stijl en een goed gevoel voor smaak. Maar het was veel, heel erg veel. Ik gokte dat daar ook het probleem zat. Dat was inderdaad de spijker op zijn figuurlijke kop. Met haar werk als professioneel verhuurmakelaar komt zij in veel huizen en ziet ze dus ook allerlei interieurs en stijlen voorbijkomen. Juist hierdoor heeft ze (zonder dat dit haar vak is) een heel duidelijke eigen stijl gecreëerd. Dit wilde zij in hun nieuwe huis gaan gebruiken. Ik leg de nadruk op hun huis, want dit stel woont sinds 8,5 jaar samen. 9 jaar geleden leerden zij elkaar kennen. Er was zo’n goede klik en alles voelde zo goed, dat zij een half jaar later al bij hem introk. “Het was een typisch mannenhuis. Hier moest ik als vrouw des huizes echt iets aan veranderen”, vertelde ze. Met het toevoegen van wat kleur en de nodige accessoires heeft zij er met minimale middelen een warmer huis van kunnen maken. Dit was echter nog niet wat ze beiden wilden, als ze samen een huis zouden kopen. Daar moest het helemaal anders worden. Een geheel waar ze beiden hun plek kunnen vinden.

Al enige tijd waren zij op zoek naar het voor hun perfecte huis. En opeens was het er! Een prachtig nieuwbouwproject waarbij zij dus vanaf nieuw konden beginnen. Het huis was precies wat ze wilden, van alle gemakken en hoeveelheid ruimte voorzien. Dit moest het worden! Vanaf het moment dat ze ingeloot werden, deed zij niets anders meer dan om zich heen kijken voor kleuren, meubels en alles wat er bij komt kijken. Eenmaal alles verzameld, kwamen ze dus bij mij aan tafel met een grote vraag: “Help! Hoe gaat dit allemaal samenkomen?”

Eetkamerbank als oplossing

Met het gekozen kleurpalet in mijn achterhoofd, begon ik aan de indeling. Ik pakte de plattegrond erbij en begon te schetsen. Vanwege de smallere doorloop van de keuken naar de woonkamer vroegen zij zich af of ze hier hun eetkamertafel kwijt zouden kunnen. Dit was niet het geval, in combinatie met losse stoelen aan beide kanten heb ik ze dit afgeraden. Maar de positie van de tafel was daar eigenlijk wel ideaal. Ik liet ze daarom zien wat een eetkamerbank in deze situatie voor voordelen zou geven. Dit was de oplossing en ze waren meteen enthousiast. Ook over de indeling van de woonkamer en grootte van de meubels waren wij er vrij snel uit. Een mooie robuuste hoekbank was haar voorkeur en een lang strak tv-meubel die van hem. Omdat de kamer zo groot is, zou het zonde zijn om kleine meubels neer te zetten. De bank en het tv-meubel waren goed in balans, dus dit was een mooi compromis voor beiden. Om ze direct op weg te helpen zijn wij een rondje door de winkel gaan doen om de meubels te bekijken, die ik gelijk al voor ze in gedachten had. We gingen proefzitten op de eetkamerbank, kozen een kleur uit en hij werd meteen goedgekeurd. Ook keken we naar een mooi tv-meubel, zochten de juiste afmeting en kleuren uit en jawel: goedgekeurd. De hoekbank was precies hetzelfde verhaal. Dit was een mooie House of Dutchz bank, perfect qua stijl en maat. Ook goedgekeurd!

Verliefd op een salontafel

Het uurtje interieuradvies vloog voorbij. Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat we dit alles niet binnen een uur konden doen. Ze waren heel toevallig mijn laatste klant en ik had wat speling om uit te lopen. Dit komt eigenlijk nooit voor, maar wat waren wij hier blij mee. Deze klanten kwamen binnen met allerlei vragen en verlieten De Ruijtermeubel met een duidelijk plan en nieuwe meubels. Grappig genoeg bleef het shoppen voor meubels niet bij deze ene dag. Een paar zaterdagen later liep ik door de winkel en kwam ik haar weer tegen. Ze vertelde dat ze verliefd was op een salontafel van Leolux, dus die ging ze toch ook maar bestellen. Toen ik vroeg of ze blij waren met de beslissingen die ze met mijn hulp hadden genomen, kreeg ik een enthousiaste reactie te horen: “Je bent super, Lisa! Je hebt zo’n goede kijk op je vakgebied en je kan je zo goed verplaatsen in ons en onze wensen. We hadden geen betere kunnen hebben!” Dat is nog eens een fijn compliment om je dag mee te beginnen.

Prachtig resultaat

Wat vond ik het leuk om deze klanten te helpen met het inspireren, het creëren van overzicht en het maken van keuzes. Een aantal maanden na hun bezoek aan De Ruijtermeubel kreeg ik een belletje dat alle meubels er waren en of ik een kijkje in hun paleisje wilde nemen. Er ontbraken nog enkele elementen als een prachtige schuifdeur van de hal naar de woonkamer, een houten landkaart boven de bank en wellicht in de toekomst een nieuw vloerkleed. Maar het resultaat was er niet minder om. Wat hadden jullie gelijk over de mooie woning en wat ziet alles er sfeervol uit. Dank jullie wel voor de gastvrijheid, heel veel geluk en liefde in jullie prachtige nieuwe woning! En ik kom uiteraard graag nog eens kijken als de finishing touch is ook gedaan.

Tekst, foto’s en tekeningen door interieurarchitect Lisa Voet