Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Keurig op tijd kwamen mijn klanten deze zaterdag aangelopen. Dat het mijn klanten waren was niet te missen. Ik hoorde ze tegen elkaar zeggen: “Daar is Lisa, daar moeten we heen.” Grappig altijd; klanten kennen mij, maar ik hen nog totaal niet. Na een uur bij mij aan tafel is dit altijd wel anders. Ik had enorm veel zin in dit adviesgesprek. Direct was er van beide kanten een goede klik. Dus ik kon niet wachten om dit leuke stel te helpen met hun interieurproblemen en vragen.

Nieuwe start met dubbel gevoel

Tijdens dit adviesuurtje ging ik mij focussen op een nieuwbouwwoning, zo werd mij direct verteld. Het stel bij mij aan tafel was energiek en vertelde alles over hun plannen, ideeën en ook veranderingen. Vooral dat laatste bleef erg bij mij hangen. Want toen ze de plattegrond van hun nieuwe woning lieten zien, merkte ik gemengde gevoelens bij beiden. Ze waren reuzeblij dat ze zo’n prachtig huis konden laten bouwen. Voorzien van alle eigenschappen waar zij grote waarde aan hechten. Het is een prachtige vrijstaande woning met veel ramen, een heerlijke ligging en een ruime tuin. Wat wil je nog meer?! Toch ving ik een bepaalde terughoudendheid in hun uiting van geluk op. En dat bleek te kloppen. Het huis waar zij nu woonden had veel mooie herinneren waaronder de geboorte van hun twee dochters, verjaardagen, feestjes en voor de twee meiden een superfijne buurt met veel vriendjes en vriendinnetjes. Het was een fijn huis, met een moderne inrichting. Maar in deze woning misten ze toch wat sfeer en warmte. Met de stap naar een veel grotere woning was de angst voor nog meer leegte en kilheid aanwezig. Er was dan ook een sterke drang om met deze woning een compleet nieuwe start te maken, zowel qua interieur als voor het gezin zelf. “En waar kunnen wij beter beginnen dan bij jou aan tafel?!”, zeiden ze beiden.

Schuiven met de indeling

Bij het bekijken van de plattegrond werd ik erg blij: wat een ruimte heeft deze woning! Dit zorgt vaak voor veel leegte, maar daar hoefden deze bewoners niet bang voor te zijn. Doordat de kamer heel symmetrisch in een U verdeeld was, was er al een duidelijke verdeling tussen een zitkamer aan de ene kant en een eetkamer aan de andere kant van de ruimte aanwezig. De keuken was al uitgekozen en lag zo goed als vast. Dit vind ik in veel gevallen jammer, omdat ik soms tijdens zo’n gesprek op andere ideeën kom. Maar nu was het prima. Het gaf houvast en bovendien was het een erg logische indeling, die goed aanvoelde.
Terwijl ik aan het schuiven was met de indeling had ik ondanks de U-vorm toch wel de behoefte om de kamers nog meer van elkaar te scheiden. Er kwamen ingrepen als een extra muur, roomdividers of maatwerkkasten aan bod. Omdat de woning al dermate ver was met de bouw was er eigenlijk niet veel meer om te schuiven. “Ik heb er nu al spijt van, dat we je niet eerder bij ons proces hebben betrokken”, zei de vrouw van het stel. Dit vond ik ergens ook wel erg jammer. Maar wat niet kan, dat gaat niet. En ik stelde ze al snel gerust: “Er zijn genoeg andere opties, maak je geen zorgen.”

Groene tinten (Flexa Tijm)

Vergrijsde groen tinten (Flexa Hardsteen)

Geen zwart-wit-grijs geheel meer

In tegenstelling tot hun bestaande huis wilden ze ook meer kleur in huis. Daar waar hun huidige woonkamer vooral bestond uit wit, zwart en diverse grijstinten was er behoefte aan kleur en warmte. Die kon ik zeker geven! Ik legde verschillende muurverfstalen op tafel en keek goed naar zowel haar als zijn reactie op deze kleuren. Op de diverse zandtinten werd niet reuze enthousiast gereageerd. Op de blauwtinten al helemaal niet. “Nééééhh”, zeiden ze in koor. Bij de groentinten werd het leuk. Zij was heel enthousiast en wilde maar wat graag de kleur groen in huis. En hij? Hij was tot mijn verbazing stil. Dit maakte ons alle drie erg aan het lachen. Want daar waar hij normaal direct een mening over alles had, was hij nu stil. Met de kleuren groen had hij geen moeite. Maar de combinatie en welke tint groen zag hij nog niet voor zich. “Daarom zitten wij ook hier aan tafel, wij zouden anders voor deze tint gaan,” zei hij een grijstint pakkend. “En dat gaan we nou juist niet doen,” dacht en zei ik direct. Om toch een zachte uitstraling te krijgen, zijn we voor vergrijsde groentinten gegaan. Dit maakt het geheel zacht en passend bij de smaak van beiden. Een lichte kleur, kiezelgroen, die je de hele woning door meeneemt. En een sterke, donkere kleur die voor contrast en een krachtig geheel zorgt aan de kant van de open haard.

En weg was het uurtje

Voor ik het door had, was het uurtje adviseren alweer voorbij. Ik tekende de laatste onderdelen in de plattegrond en kleurde deze gelijk in, zodat het warme en goede gevoel ook daadwerkelijk zichtbaar was. Compleet verrast en blij waren ze toen ik hen de plattegrond overhandigde. “Hoe gaan wij nu verder?” was meteen de vraag van beiden. Omdat het uurtje al voorbij was, maar ze nog veel meer tips en hulp nodig hadden bij het zoeken van de meubels maakten wij een tweede afspraak. Ze hadden namelijk al aardig wat meubels in de showroom gezien, waar ze erg enthousiast over waren. Ik stelde voor dat ze eerst de meubelselectie concreet moesten krijgen. “Ga kijken welke bank, stoelen en tafels bij jullie passen en noteer die voor de volgende afspraak. Dan help ik met het selecteren van de juiste stoffen en kleuren.” Ze waren het volledig met dit advies eens en gingen aan de slag. “Voordat we bij jou aan tafel waren geweest zag ik erg op tegen dit alles. Maar nu jij ons de mogelijkheden hebt laten zien, heb ik er zo veel zin in!” Met een mooier compliment kan je je dag niet beginnen, toch?

Op naar stap twee

En zo kwamen ze een paar weken later weer gezellig bij mij aan tafel. Ze gaven mij een update van alle meubels die zij hadden gezien en samen met een van de verkoopadviseurs gingen wij het lijstje af. Alle opties werden zorgvuldig bekeken en afgewogen. Het moest natuurlijk passend zijn in het geheel, maar ook zeker praktisch met de twee jonge meiden. Zodra het één besloten was gingen wij door naar het volgende. Met telkens een terugkoppeling, om er zeker van te zijn, dat alles bij elkaar paste. Na nog een laatste check met wat meer daglicht, was alles rond en kon het wachten op de levering beginnen.

De finishing touch

Ook na het bestellen van de meubels hebben wij nog regelmatig contact gehouden. Niet alleen omdat ik reuze benieuwd was naar alle vorderingen, maar ook omdat ze zo’n goed vertrouwen in mij als interieurarchitect hadden dat ik nog meer voor ze kon betekenen. Zo ben ik meerdere keren bij dit leuke stel langs geweest om de raamdecoratie te bespreken en keuzes hiervoor te maken. Maar ook met de laatste ‘puntjes op de i’ op stylinggebied heb ik ze kunnen helpen. Auto’s vol met mooie spullen gingen die kant op. En wat vonden ze het leuk om alles uit te pakken; het een vonden ze nog mooier dan het ander. Aan mij de taak al deze mooie spullen een plekje te geven. Een eenvoudige taak, want die plekjes had ik natuurlijk allang in gedachte. 

Een eindresultaat om trots op te zijn

Nu zo goed als alles klaar is en alle meubels en accessoires op hun plek staan, zou je zeggen dat dit project afgerond is. Tot op zekere hoogte is dat ook zo, maar juist dit soort projecten maakt mijn werk zo leuk. Een prachtige woning met een interieur dat perfect bij de bewoners past. Telkens als ik aan dit project denk, de foto’s bekijk of in deze woning binnenkom, ben ik supertrots op het resultaat. Wat wens ik dit lieve gezin veel liefde en geluk toe!

Tekst: Interieur architect Lisa Voet
Beeldmateriaal: De Ruijtermeubel, Foto’s door Lisa Voet

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.