12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Rustgevend, licht en vol met natuurlijke materialen. Dat is de basic woonstijl. Deze woonstijl ligt heel dicht bij de Scandinavische interieurtrend. Het grote verschil is dat de materialen, de kleuren en de kleinste details nog sterker doorgevoerd worden. In ieder interieur kan je de basic woonstijl met een gerust hart toepassen.

De materialen en kleuren in een basic woonstijl

Veel warme wittinten en naturellen vormen de basis voor de basic woonstijl. Gecombineerd met aarde- en grijstinten gaat dit palet meer leven. Hierdoor vormt het al snel een warm thuis. Het speelse en creatieve in deze iets wat sobere woonstijl krijg je door het combineren van materialen en structuren. Denk hierbij aan blank eikenhout tafels, rijke stoffen op de het zitgedeelte, warme wollen vloerkleden en linnen(look) raamdecoratie. Voor extra body kan je nog voor zwarte of donkerbruine accenten gaan. Denk hierbij aan tafelpoten of bijvoorbeeld in verlichting.

Deze combinatie aan materialen ademt één en al ‘Basic’

Is de basic woonstijl duurzaam?

Echt zo’n woord wat je al zo vaak gehoord hebt dat je er niets meer over wilt horen. Toch is duurzaamheid een andere weg in geslagen. Het zit hem nu vooral in de kleine dingen die groots bijdragen aan het milieu. Want zeg nou zelf, in deze tijd moeten zowel fabrikanten als wij hierbij stilstaan. Het is niet voor niets dat juist in de basic woonstijl duurzaamheid zo’n belangrijke factor is. Zo zijn er steeds meer merken die het hergebruik van petflessen naar een hoger niveau tillen. De merken verwerken het in bijvoorbeeld stoelbekleding, raamdecoratie en vloerkleden. Dit duurzame materiaal is zacht, oersterk en heel gemakkelijk in onderhoudt.

Vloerkleden gemaakt van petflessen hebben dezelfde uitstraling als de wollen varianten

Voeg groen toe

Net zoals in ieder interieur zijn ook hier planten onmisbaar. In de basic woonstijl is veel groen een must. Met de hoeveelheid keuze vandaag de dag is er altijd een geschikte plant te vinden. Van grote exemplaren op de grond, tot de kleinste hangend aan het plafond. Voeg ze met liefde toe aan je basic interieur. Twijfel je over de juiste plant? In deze blog kun je tips lezen over welke plant past in jouw interieur.

Basic meets De Ruijtermeubel

In een woonwinkel van maar liefst 12.000 m2 zou je toch denken dat je ook voor de basic woonstijl kunt slagen. Goed nieuws, dat kan! Met een grote keuze aan materialen en uitvoeringen kon je aan de bestaande collectie al je eigen draai geven. Door te kiezen voor ranke meubels, een lichte stof op een bank en tafels in (white wash) eiken kom je perfect in het sfeertje van basic wonen. Voor liefhebbers van deze basic woonstijl wordt shoppen nog leuker bij De Ruijtermeubel. Met de komst van Studio Henk, Bodilson en vele andere nieuwe merken creëer je binnen no time dit fantastische sfeertje bij jou thuis.

Onderstaande afbeeldingen geven een goed beeld van Studio Henk. Dit merk is krachtig in eenvoud, ontwerp en materiaal

Basic bij je thuis

Wil jij basic wonen bij jou thuis creëren? Ga dan voor een goede basis en vul deze aan met de juiste kleuren en accessoires. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande combinatie. De materialen sluiten perfect aan bij deze woonstijl. Ben je bang voor een klinisch geheel? Door gebruik te maken van diverse aardetinten creëer je een warm en huiselijke sfeer.

Tekst: interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: Design on stock, By Boo, Pixabay, Hülsta, Studio Henk, Plantsome


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.