Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Het is alweer een aantal seizoenen geleden dat deze woontrend zijn intreden deed. Maar hij behoort inmiddels echt tot een van mijn favorieten: de botanische trend! Een huis vol planten, veel gebruik van de kleur groen, natuurlijke materialen als hout en diverse botanische prints. Allemaal maken ze er deel van uit. Nu de lente is begonnen, vind ik de botanische trend nog mooier tot zijn recht komen. Het frisse groen dat in de natuur tevoorschijn komt, wordt ineens een verlengstuk van je interieur. Ben je ook net als ik verliefd op deze woonstijl maar lukt het je niet, er een geheel van te maken? Ik geef je tips!

Basis

Net zoals bij ieder interieur begint het met een goede basis qua meubels en indeling. Dat klinkt natuurlijk heel simpel. Maar als deze factoren niet goed met elkaar in harmonie zijn, zal het moeilijker zijn hier een totaalsfeer bij neer te zetten. Als je voor de botanische trend wilt gaan, is de kleur van deze ‘basis’ uiteraard belangrijk. Toch zit hier ook heel veel marge in. Er zijn talloze kleuren en prints mogelijk. De naam Botanisch zegt het al: planten en natuur staan hier centraal. Dus alle varianten groen en aardetinten kunnen prima met elkaar worden gecombineerd. Zelfs als je interieur bestaat uit een grijze basis, is het heel mooi om de botanische trend hiermee te combineren.

Keuzes maken, of niet?

Dat groen de perfecte kleur is voor deze trend is inmiddels wel bekend. Maar welke kleur groen moet dat zijn? Goed nieuws, helemaal als je niet kunt en wilt kiezen: alle groentinten, zowel verzadigde als vergrijsde tinten kunnen worden gematcht! Het enige belangrijke daarbij is contrast. Door te spelen met diverse tinten en veel materialen, zorg je dat je interieur spannend blijft en alles gaat leven. Ga dus voor licht- en donkergroen, verzadigde en vergrijsde tinten en kies verschillende stoffen en materialen. Het mooie aan deze trend is, dat je echt niet altijd hoeft te kiezen!

Prints

Met de komst van de botanische trend zijn er heel veel producten op de markt gekomen, waarmee je deze stijl letterlijk van buiten naar binnen kunt halen. Misschien wel het beste voorbeeld hiervan is de grote hoeveelheid producten met een botanische print, zoals kussens, posters en behang. Wat is er veel keus! Vooral de laatste is heel erg in opmars. Behang met (palm)bomen, prints van bladeren en de mooiste groene structuren voor op je wand. Je kunt het niet bedenken, of het bestaat! Deze opmars snap ik heel erg goed. Wat is er mooier, dan een prachtige eyecatcher van een wand te hebben, waarmee deze trend helemaal tot zijn recht komt?!

Gewoon doen!

Ook in dit geval: ga je voor een print op je muur? Kies dan gerust ook kussens met een print voor op de bank. Combineer dit met diverse groen- of bruintinten en je interieur is in één klap ineens botanisch! Niets is vreemd, niets is te gek. Het belangrijkste is, het vooral dichtbij jezelf te houden. Want of je er nu van droomt om in de Hortus Botanicus omringd door planten en groen te wonen, of dat je groen vooral als een accent in je huidige interieur ziet; alles is goed bij deze geweldige trend. Dus wees niet bang en doe het gewoon!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: De Ruijtermeubel, BN Wallcoverings, Brinker Carpets, 123kamerplanten.nl, Coco Maison

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.