.

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Samira Huibregtse

Met een goed gevoel voor taal en een groeiende interesse in interieur, schrijft Samira over alles wat ze ziet gebeuren in de wereld van wonen.

Als ik aan interieurkleuren denk, dan denk ik niet meteen aan lila. Toch ben ik ontzettend fan van een lila interieur. De kleur maakt bovendien steeds vaker zijn intrede in de interieurwereld. Het is namelijk goed te matchen met trendkleuren zoals Brave Ground, de Flexa kleur van het jaar 2021. In deze blog vertel ik jou alles over een lila interieur.

Een machtige kleur

Lila wordt vaak geassocieerd met bloemen. Het is een zachte, bijna schattige kleur. Dit was vroeger wel anders. Lila was een moeilijke kleur om samen te stellen. In de oudheid werd deze kleur gehaald uit zeeslakken. Dit was een lastig en delicaat proces, waardoor dit een kleur voor de elite werd. Sterker nog, wanneer je paarse of lila kleding droeg, dan kon je rekenen op een zware straf. Hierdoor stond de paarse kleur voor macht, een eigenschap die nog steeds een beetje in deze kleur zit.

lila interieur
Met lila in jouw interieur creëer je een luxe uitstraling

De bijzondere werking van een lila interieur

Pasteltinten, zoals lila, zijn al een tijdje niet meer weg te denken in het interieur. Een lila interieur heeft een bijzondere uitwerking. De kleur heeft een koele ondertoon en waait als een frisse wind door je interieur. Bovendien zorgt de koele ondertoon voor een rustgevende en ontspannen sfeer. Wonen is daardoor extra fijn met een beetje lila in je interieur.

lila interieur - wand
Niet alleen de lila kleur op de wand, maar ook de comfortabel fauteuil draagt bij aan de comfortabele sfeer

Hoe maak je van jouw interieur een lila interieur?

Je verwacht het misschien niet, maar het is heel makkelijk om van jouw interieur een lila interieur te maken. De kleur lift namelijk mee op de bruine woontrend, waardoor het goed combineert met de Flexa kleur van het jaar 2021. De neutrale tint Brave Ground, maar ook andere aardetinten, gaan meer spreken wanneer deze gecombineerd worden met lila. Omdat lila in veel tinten te gebruiken is, past het ook goed bij veel andere kleuren. Zoek je een warme combinatie? Combineer de paarse kleur dan met veel hout. Houd je van een beetje pit? Dan is lila heel mooi wanneer je er zwarte accenten aan toevoegt. Hierdoor krijg je een hele stoere uitstraling. Heb je liever een lichte uitstraling? Combineer de lila kleur dan met pastelkleuren. Hierdoor wordt jouw interieur ruimtelijker.

Van lila accessoires tot lila banken

De makkelijkste manier om een lila interieur te krijgen, is door een likje verf op de wanden. Dit is wel een redelijke grote aanpassing in je interieur en ik kan mij voorstellen dat niet iedereen hier zin in heeft. Gelukkig kan je deze kleur laten terugkomen met woonaccessoires. Kies voor verschillende lila kussentjes op de bank, neem een poef in deze paarse kleur of ga voor lila wandversiering. Wil je de kleur sterk door laten komen in jouw interieur, dan kan je ook kiezen om de fauteuil, bank of eetstoel te bekleden in lila.

lila interieur met bloemen
Je kan een lila interieur ook creëren door te kiezen voor paarse bloemen

Kom inspiratie opdoen

Ben je na het lezen van deze blog ook verliefd geworden op een lila interieur, maar weet je nog niet helemaal hoe je deze kleur bij jou thuis krijgt? Maak dan een afspraak voor interieuradvies of laat je inspireren op onze Pinterest, Facebook en Instagram.

Tekst: Samira Huibregtse
Foto’s: Design on Stock, Label, Henders & Hazel