.

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Samira Huibregtse

Met een goed gevoel voor taal en een groeiende interesse in interieur, schrijft Samira over alles wat ze ziet gebeuren in de wereld van wonen.

Een huiskamer is pas compleet wanneer er een bank in staat. Bij het kopen van een nieuwe bank, kun je natuurlijk voor een veilige optie gaan. Een rechte hoek en strakke lijnen, de meeste banken passen binnen dit ontwerp. In deze blog laat ik zien welke andere opties er nog zijn. Durf jij het aan om te kiezen voor een van onze bijzondere banken?

Wissel van interieur met elementenbank Shark

Een van onze bekende bijzondere banken is de Shark van Bodilson. De kubistische vorm en het bouclé stofje laten deze bank opvallen. Shark is ook een van mijn favoriete meubels. Waarom? Nou, omdat je met deze bank vaak van interieur kunt wisselen. De opstelling van de elementenbank kun je namelijk verwisselen. Zo kun je de ene week kiezen voor een hoekbank en de volgende week voor 2 losse bankstellen. Tel daar de kubistische vorm en het populaire stofje bij op en je hebt een echte bijzondere bank in huis!

Bijzondere banken met ronde vormen

Nieuw in de winkel en nu al een van mijn favorieten, dat is de Pulla van Leolux. Lisa noemde de bank al in een van haar blogs. Pulla sluit aan bij de nieuwe woontrend met organische en ronde vormen. Hierdoor past dit item van Leolux perfect in het lijstje met bijzondere banken. Maar de organische en ronde vormen zijn niet de enige reden waarom ik Pulla nu noem. Ook de stof waar deze bank mee in de winkel staat, maakt van Pulla een bijzondere bank. Ik ben namelijk gek op deze dieprode kleur. Al met al is dit een meubel die zijn plekje tussen de bijzondere banken verdient.

Bijzondere banken met een houten tussenstuk

Heb jij ze al gezien? De banken met een houten tussenstuk erin? Je ziet dit steeds vaker voorbijkomen in de interieurwereld. In onze winkel hebben we verschillende merken staan met deze optie. Het houten tussenstuk bij deze bijzondere banken dient als bijzettafeltje en is geschikt voor mooie accessoires, jouw kopje thee of jouw favoriete boeken. Wil jij ook zo’n houten tussenstuk in de bank? Dan moet je zijn bij een volgende banken: De Bloom van Bodilson, de Bellice van Leolux of, mijn favoriet, Chueca van Baenks.

Beige hoekbank met tafel ertussen

Het houten tussenstuk bij deze bijzondere bank heeft veel mogelijkheden. Weet jij al waar je het voor gaat gebruiken?

Extra ontspannen met Fox Trot

Als ik ooit een huis heb met twee woonkamers, dan maak ik een grote bioscoopkamer met deze bank van Calia Italia. Een grote witte muur, met daar tegenover de elementen van Fox Trot. Dat is mijn droom. Deze bijzondere bank kan, net als de Shark, wisselen van opstelling. Hierdoor is de elementenbank ideaal voor een woonkamer met een relaxte sfeer. Of ik nou met een grote groep vrienden een spannende film kijk of in mijn eentje geniet van een comedy, de film wordt leuker wanneer ik deze bank daar heb staan.

Laat jouw bank opvallen

Ik zie steeds vaker hoekbanken met een schuine hoek voorbijkomen. Verschillende woonmerken in verschillende prijsklassen hebben deze bijzondere banken in hun assortiment zitten. Mijn favoriet is de bank Bergen van Henders & Hazel. De schuine hoek laat de bank opvallen. Dat niet alleen, ook de groengrijze stof in combinatie met de donkere accenten maakt van Bergen een meubel die je bij blijft staan.

Bijzondere banken bij jou thuis

Heb jij een van deze bijzondere banken bij jou thuis staan? Deel die dan met ons met de hashtag #deruijtermeubelbijmijthuis. Wij zijn ontzettend benieuwd naar hoe onze meubels stralen bij jou in huis. Ben je nog op zoek naar een bijzondere bank? Kom dan langs in de showroom of boek een interieuradvies en laat je inspireren!  

Tekst: Samira Huibregtse
Afbeeldingen: Bodilson, Leolux, Furninova, Calia Italia, Henders & Hazel, Samira Huibregtse

• T H U I S B I J @alice.in.her.wonder.home •⁣⁣⁣
⁣
Van deze woonkamer word je toch blij? 😍❤️⁣
⁣
De House of Dutch bank wordt nog mooier in combinatie met het gave wanddoek van @urbancottonamsterdam. Wij zijn verliefd op dit mooie interieur. Jij ook? 🥰⁣
⁣
✨ Heb je onlangs ook een aankoop bij De Ruijtermeubel gedaan en verdienen jouw nieuwe meubels ook een plekje in de spotlight? Tag ons dan in jouw foto of gebruik #deruijtermeubelbijmijthuis. Je mag jouw nieuwe interieur natuurlijk ook in een DM aan ons showen!