Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Groen: een prachtige kleur die staat voor vertrouwen, vrede en balans. Groen in een interieur zorgt voor warmte, energie en harmonie. Meer groen in je eigen interieur klinkt natuurlijk heel erg mooi, maar wordt toch vaak als lastig beschouwd. Allereerst wordt vaak de eerste link naar planten gelegd. Dit is logisch en zeker een goede keuze. Echter, het is absoluut niet de enige en mooiste optie. In deze blog laat ik je zien, hoe je deze kleur op verschillende manieren in je interieur kan toepassen. Moeite met kiezen? Geen probleem! Door te mixen met materialen en tinten krijg je een verrassend en warm geheel.

1. Groen behang

Steeds mooier en mooier worden deze exemplaren. Kijk maar eens naar dit prachtige fotobehang. Of je nu gaat voor een echte wandvullende foto, een patroon of meer een schetsmatige variant, met dit behang ben je helemaal voorzien van een flinke dosis groen. Zelfs als je de zwart/wit getekende versie van de selectie hieronder zou kiezen! 

2. Groene meubels

De tijd dat meubels verkrijgbaar waren in een beperkt aantal kleuren en uitvoeringen, zijn wij allang gepasseerd. Sterker nog; er komen steeds weer nieuwe materialen en kleuren beschikbaar, zodat je je interieur nog sfeervoller en naar eigen voorkeur kunt samenstellen. Hieronder een verzameling van diverse groene meubels. Uiteraard alle te vinden in de collectie van De Ruijtermeubel. 

3. Groen verf

Donker, licht, pastel of toch intens van kleur. Er zijn ontelbare mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een verfkleur. Voordat je door de bomen het groene bos niet meer ziet, is het handig te weten wat je absoluut niet wilt. Zo kan je deze kleuren al laten voor wat ze zijn en blijft er een steeds kleinere selectie over. Kijk ook eens naar de geselecteerde kleuren, die veel merken al gekozen hebben. Dit zijn niet alleen de kleuren groen van nu, maar doen het vooral heel erg mooi in ieder interieur.

4. Groene kunst

Er is niets zo persoonlijk als kunst. Dit kan een mooi beeldhouwwerk, een schilderij of een prachtig antiek meubel of object zijn. Dat kunst oud of kostbaar moet zijn, is overigens allang niet meer het geval. Zo werkt het Nederlandse wanddecoratiebedrijf IXXI samen met diverse musea, waardoor ‘Het Melkmeisje’ van Vermeer of de Mona Lisa een prachtige hedendaagse uitstraling in je eigen interieur kan krijgen. Met deze en nog vele andere voorbeelden uit hun collectie kan je je eigen kunst op elke manier naar je persoonlijke wens aanpassen. 

5: Planten

Uiteraard niet te missen in dit rijtje. Naast gezond voor je leefomgeving ook heel decoratief. Van heel klein of tot plafondhoog, smal of breed, er zijn veel mogelijkheden. Eén grote of meerdere gegroepeerd bij elkaar, alles kan en alles mag. Kies een plant die niet alleen bij jou past, maar ook bij de standplaats in de kamer. 

Tekst: Interieur Architect Lisa
Beeldmateriaal: Rebel Walls, De Ruijtermeubel, IXXIyourworld.com, Bert Plantagie, 123kamerplanten

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Bezoek ons

Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
T: 023 5481000
KvK: 34078862