Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Oh december, wat was je fijn! Lekkere drukte, warmte, gezelligheid en een prachtige kerstsfeer in huis. Nu de eerste dagen van januari er alweer opzitten, is het tijd voor een frisse nieuwe start. Drie Koningen is geweest dus eruit met de kerstboom en alle kerstspullen. Zonder al die kerstversiering oogt het meteen leeg in huis. Een ideaal moment om eens goed naar je interieur te kijken! Want er is geen beter moment, dan het begin van het nieuwe jaar om je interieur een lekkere opfrisbeurt te geven. Met deze 5 tips heb je binnen no time weer een huis, waarin je deze donkere dagen met veel plezier verblijft.

1. Vervang groen voor iets groens

De kerstboom, groot of klein, is er nu echt uit. Een kale en lege plek blijft over en je gevoel zegt dat je iets mist. Vervang dit groen door een mooie plant en je raakt niet alleen het ‘kale’ gevoel kwijt, maar haalt gelijk meer leven in huis. Ga voor een grote eyecatcher of voor meerdere kleinere exemplaren bij elkaar. Wil je meer weten over planten en mijn favoriete top 5 zien? Lees dan mijn eerdere blog:

Planten, planten en nog meer planten

2. Ruimte voor vernieuwing

Maak ook in dit geval gebruik van het feit dat je interieur leger is en wat meer lucht heeft door vernieuwing van accessoires. Haal andere kussens (van zolder of bij je favoriete woonwinkel), kijk eens naar een nieuwe foto of kunst boven je bank of ga op zoek naar mooie nieuwe verlichting. Want het is de komende maanden nog steeds laat licht en vroeg donker, dus een goed lichtplan met de daarbij behorende verlichting is geen overbodige luxe. Mijn tip: kijk vooral kritisch naar alle accessoires die je wilt terugplaatsen. Zijn ze nog mooi maar mist het net de finishing touch? Zoek dan naar goede aanvullingen om ze te versterken. Hebben ze hun beste tijd gehad? Ga lekker vernieuwen. Je kan tegenwoordig zowel met een klein als groot budget overal terecht. Dus kijk goed om je heen en doe overal inspiratie op.

3. Kleur bekennen

Al diverse keren is deze tip voorbijgekomen, maar ik blijf hem herhalen. Kleur, in welke vorm dan ook, is zo belangrijk voor een warm en fijn interieur. Omdat er niets persoonlijkers is dan kleur, is het belangrijk dat je een kleur kiest die dicht bij jezelf staat. Dit betekent overigens niet dat je voor de veilige weg hoeft te gaan. Net een tint donkerder, lichter of van de kleur af zal al een verrassend effect geven. Ga voor ton-sur-ton*, zoek contrasten op of ga voor een kleurenpalet waar je complementaire** kleuren mixt. Zoek kleur in kussens en accessoires, schilder een muur, of 2 muren, of 3… Ga voor een eyecatcher in de vorm van een bank of een ander meubel. Hoe gek je het ook bedenkt; het kan allemaal!

4. Ga schuiven

In veel interieurs komen meubels binnen, die eenmaal een positie krijgen en nooit meer van die plek af gaan. Dat is zonde, want in sommige gevallen kan verandering zorgen voor een heel speels en vooral verfrissend effect. Trek je eetkamertafel los van de muur en zet hem vrij in de kamer of plaats die buffetkast eens tegen een andere muur. Het zijn soms kleine veranderingen die kunnen zorgen voor meer ruimtelijkheid, of juist het tegenovergestelde. Toe aan grote veranderingen? Zet je meubels op zogenaamde hondjes en je kan de boel eenvoudig verschuiven. Wie weet, kom je tot de conclusie dat een nieuwe indeling ook nieuwe meubels nodig heeft. Ook niet verkeerd om zo nu en dan lekker te vernieuwen.

5. Orde in de chaos

Zonder dat we het doorhebben liggen er zoveel spullen in ons huis. Een stapeltje met papieren hier, een hoekje met losse rommeltjes daar. Hoog tijd om alles te ordenen en op te ruimen. Ze zeggen niet voor niets: “Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd”. Dus pak een vuilniszak en ga ordenen, sorteren en weggooien. Mijn voorkeur is vooral dat laatste, want wat is er heerlijker dan ruimte maken en je te ontdoen van onnodige spullen. 
Alles wat overblijft mag natuurlijk een mooi vast plekje krijgen. In een open kast of veilig achter een deurtje. Zijn de onderstaande exemplaren geen juweeltjes? Ze zijn niet alleen functioneel maar staan ook prachtig in je interieur. Meer weten over de diverse kasten, mogelijkheden en trends? Hou mijn blogs goed in de gaten, in één van de volgende blogposts zal ik hier uitgebreider op in gaan.

Reserveer een gratis uur interieuradvies

Wil je graag je interieur vernieuwen maar kom je er ondanks deze tips niet uit? Als interieurarchitect besef ik meer dan anderen, dat elk interieur anders is. Net als zijn bewoners. Een interieur is heel persoonlijk en het interieuradvies daarbij ook. Voor een uur persoonlijk en onafhankelijk interieuradvies kun je iedere zaterdag bij mij terecht. Maak een afspraak via de online agenda en wie weet help ik je aan het begin van 2018 met het opfrissen van je interieur. Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal: 123kamerplanten.nl, Coco Maison, De Ruijtermeubel en tekeningen van Lisa

* Ton-sur-ton: Meerdere verschillende tinten van één kleur
** Complementair: 2 kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurcirkel

Heb je na het lezen van deze blog vragen aan interieurarchitect Lisa? Of wil je graag professioneel en onafhankelijk woonadvies op maat? Reserveer via onze online afspraakmodule een gratis en geheel vrijblijvend adviesuurtje van Lisa. Zij is elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig.

INTERIEURARCHITECT LISA

Lisa Voet is een professioneel en onafhankelijk interieurarchitect, die klanten van De Ruijtermeubel helpt met gratis tips en woonadvies op maat. Met haar blogs deelt zij regelmatig haar kennis over het inrichten van je huis en de laatste woontrends.

Meer over Lisa vind je hier Maak nu online een afspraak

GEEN ACTIE MEER MISLOPEN

Nooit meer inspirerende woontips, de laatste woontrends of mooie acties missen? Meld je dan snel aan voor onze digitale nieuwsbrief.