12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Lisa Voet

Lisa Voet

Lisa is interieurarchitect. Haar doel is om bewoners met hun woning te verbinden. Iedere woning is namelijk anders en er is niets zo persoonlijk als een interieur.

Wooninspiratie opdoen is nooit een slecht idee, helemaal niet als je een woonwinkel in gaat waar maar liefst 12.000 m2 aan inspiratie te vinden is. Maar wat als dat juist het punt is waar het mis gaat? Je raakt verdwaald in al die verschillende stijlen, keuzes en inspiratie. Als je eenmaal besloten hebt dat je je inboedel gaat veranderen, is het lastig te bepalen waar je gaat beginnen. Zelfs als je een start gemaakt hebt kunnen vragen als ‘welke meubels, de grootte en welke materialen en hoe staat dit bij elkaar’ je flink doen vastlopen. Zit jij ook zo met deze dilemma’s? Dan is een 3D interieuradvies bij De Ruijtermeubel een goed idee!

Meer dan alleen 3D interieuradvies

Een 3D impressie van je woonkamer is erg leuk, maar hoe helpt dit jou met het maken van de juiste beslissingen? Het is vooral de combinatie van 3D impressies en een meubelplan waarmee je knopen door kunt hakken. Want behalve fijne plaatjes is het natuurlijk nog veel leuker, en vooral handiger, te weten welke meubels en in welke materialen en kleuren ik dit adviseer. Aan de hand van een aantal belangrijke voorkeuren stel ik een moodboard met sferen en materialen samen. Een materialen moodboard wil je natuurlijk voelen en de kleuren in het echt zien. In het plan is dit moodboard in eerste instantie digitaal. De selectie zijn een aantal materialen die mijn uitgangspunt zijn voor het plan. Samen met het meubelplan selecteer ik uit de stalen de juiste kleuren en materialen die perfect aansluiten bij jouw/jullie wensen.

Een materialen moodboard geeft een goed houvast bij het ontwikkelen van een interieurplan

Impressies met gevoel

3D impressies van je nieuwe woonkamer zijn niet alleen handig om te zien hoe de juiste afmeting van de meubels en de indeling in de ruimte tot zijn recht komt, maar je krijgt ook een goed beeld van wat dit met de ruimte doet. Kleuren, behang en woonaccessoires maken het geheel af. Het is dus extra leuk om dit in diverse impressies aangekleed te zien. Vergelijkbare meubels en styling zorgen voor het huiselijke gevoel.

  Van een bouwtekening met afmetingen en aansluitingen…
…naar een volledig ingericht woonkamer waar aan alles is gedacht.

Inzichtelijk maken

Voordat er een afspraak gemaakt kan worden voor 3D interieuradvies, is het handig zo veel mogelijk informatie te geven. Denk hierbij aan wensen, woonstijl en budget. De basis kan ingevuld worden via het online intake formulier van De Ruijtermeubel. Daarnaast is het natuurlijk handig te weten welke meubels jullie al gezien hebben en naar welke kleuren en materialen jullie voorkeur gaan. Dit hoeven niet de meubels te zijn die uiteindelijk gekozen worden, maar het is een handig uitgangspunt om meubels te selecteren die zowel bij jou als bij het totaalbeeld passen.

Een meubelplan werkt verhelderend als het gaat om een selectie meubels voor de gehele ruimte

3D animatie voor het echte gevoel

Een bovenaanzicht geeft al een goed beeld als het gaat om indeling en de grootte van meubels. Maar voor sfeer en gevoel moet je zakken naar ooghoogte. Het bewegen door de ruimte, zoals in onderstaande video, helpt inzicht geven in de ruimtelijkheid maar geeft ook een goed beeld van de sfeer. Kleuren van de meubels en wanden helpen hier uiteraard bij.

Een animatie die het gevoel geeft alsof je zelf in de ruimte staat

3D interieuradvies op maat

Kan jij ook wel interieuradvies gebruiken? Maak dan een afspraak bij De Ruijtermeubel. Wil jij net zo’n 3D en meubelplan als wat je in dit artikel gezien hebt? Vraag dan in de winkel naar de mogelijkheden en wie weet presenteer ik dan binnenkort mijn adviezen en ideeën aan jou!

Tekst: Interieurarchitect Lisa Voet
Beeldmateriaal:
Alle ontwerpen door Interieurarchitect Lisa Voet


Lisa Voet

Interieurarchitect

Interieurarchitect Lisa Voet heeft als professioneel adviseur een frisse kijk op interieurs en woontrends.