12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 4 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Een keuken is tegenwoordig het middelpunt van het huis.
Een keuken is tegenwoordig het middelpunt van het huis.

“Ik hou van koken én van lekker eten én van gezellig bij elkaar zitten in de keuken. Ik wil lekker veel opbergruimte en genoeg apparaten om voor veel mensen te kunnen koken. Een grote ijskast, een wijnkoeler, een Quooker, een kookeiland en natuurlijk een vaatwasser.
Maar de uitstraling van de keuken moet ook aansluiten bij mijn interieur. Het liefst lees ik in de keuken en kijk ik er televisie, terwijl ik Nespresso koffie drink uit Instagram-waardige kopjes. O ja, mijn vriezer is ook zelfreinigend en mijn stoomoven komt op ooghoogte.
Wat voor keuken zou u adviseren? Ben ik nog iets vergeten? Geeft u als keukenverkoper alstublieft verlichting in de ongrijpbare wereld van de keukens!”

afbeelding van keuken
Bron: Pinterest VT Wonen Louis Lemaire | styling: Femke Pastijn.

De keuken: steeds geavanceerder

Deze bovenstaande foto van de eenvoudige keuken is wat gedateerd, toch verbindt het houten eiland de keuken en kamer met elkaar.
De huidige apparatuur is door de populariteit van de kookboeken en kookprogramma’s en de voortschrijdende techniek steeds geavanceerder geworden. De toepassing van wand-tot-wandoplossingen zorgt voor veel opbergruimte. Een trend, die al langer erg gewild is in keukenland.

grote keuken wit hou bartafel

De Keuken als één geheel of juist niet?

Het repeterend gebruik van hout in het keukeneiland van de foto hierboven en de wandkasten in combinatie met de witte kubistische vormgeving geven de keuken iets futuristisch.
De ergonomie van de keuken is redelijk bewaard gebleven. De meeste handelingen bevinden zich in een driehoek; koken, spoelbak, koelkast. De overgang naar wonen is geaccentueerd door de vloerbedekking in het woongedeelte, dit is een nieuwe trend genaamd “Zoning”.
Het is niet per se noodzakelijk om die scheiding te maken. Eén ruimte, die is ingericht met verschillende functies uitgevoerd in een gelijkwaardige afwerking of materiaalgebruik, zorgt weer voor een verbindend effect.

Keuken Zwarte kraan en spoelbak in een zwart eiland.

Zwarte kraan en spoelbak in een zwart eiland.

Kies je het kookeiland in één kleur, samen met de spoelbak en kraan? Het blad is of heel dik of juist flinterdun. Keukens in één kleur zijn makkelijk te combineren met trendy kleuren. Maar ook vasthouden aan de minimalistisch look is mogelijk. Deze uitstraling is rustgevend, werkt ook weer ruimte gevend en versterkt bovendien het loftgevoel.

next 125 keukens. Zwarte keuken met bruine details.
Next 125 keukens bron: Pinterest

Tafel als keukenblok

De nieuwste trend zijn de keukentafels; lekker ruimtelijk, speels en vernieuwend. De apparatuur wordt In de tafelbladen verwerkt en de onderkast is zo klein mogelijk. Om de tafelvormgeving niet te verstoren, is er een ruimte tussen de onderkast en onderzijde van het tafelblad gecreëerd.

next keukens. Witte moderne keuken
Next 125 keukens bron: Pinterest

Als je de woonkamer en keukenruimte met elkaar laat samenwerken ontstaat een mooie gezellige ruimte waar werken, samen eten, samen ontspannen en naadloos in elkaar overgaan.

drie foto's van mensen aan het koken in de keuken keukenprins(es)

Gezellig koken

In de nieuwe keukens, die onderdeel zijn van de woon- en werkruimte, is het geen straf om te koken. De geavanceerde apparatuur zorgt voor snellere kooktijden. De gesprekken met gezinsleden of vrienden laten de tijd voorbijvliegen tijdens het voorbereiden van de maaltijden. Het samen nuttigen van de bereide gerechten gaat in een vloeiende beweging over in het samen opruimen van de lege borden. En als afsluiting blijf je gezellig samen hangen aan het keukeneiland of de eettafel.

Je gedroomde nieuwbouwkeuken bij De Ruijtermeubel

Herken jij jezelf in de wensen, waarmee ik deze blog begon? En zoek je de ultieme keuken van je dromen voor bijvoorbeeld je nieuwbouwwoning? Al deze trends en mogelijkheden vind je terug in de Superkeukens collectie van De Ruijtermeubel. Met de uiteenlopende stijlen en combinaties van Superkeukens is er altijd een opstelling, die precies bij jou past. Bovendien profiteer je als toekomstige bewoner van een nieuwbouwproject van een aantrekkelijke korting. Je leest er alles over op Nieuwbouw Haarlemmermeer.

Bronnen
Tekst: Conny Gruijters, inkoper/styliste
Beeldmateriaal: Superkeukens, VT Wonen, The Art of Living, Pinterest