Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10592 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

witte relaxfauteuil
Air fauteuil: zou deze ergonomisch voldoen?

Do- re- mi is een logische volgorde bij de zangles; laag beginnen en hoog eindigen in de juiste volgorde van de toonladder. Bij het uitzoeken van een relaxfauteuil zijn er ook logische stappen te doorlopen, om uiteindelijk het voor jou beste comfort te bereiken. Deze logische stappen noemen wij de Ergonomie. Oftewel een logische conclusie.

Ergonomie: het belang van goed zitten

Hoewel zitten tegenwoordig het nieuwe roken wordt genoemd, is het toch echt prettig om na een dag hard werken in een goed zittende stoel neer te vlijen.
En misschien ben je wat minder goed ter been, omdat de leeftijd je parten speelt of mankeer je lichamelijk iets, waardoor goed en comfortabel zitten heel belangrijk wordt.

Een gezond jong lichaam heeft nog niet de eisen, die je op een oudere leeftijd wel aan het zitten stelt

Tegenwoordig is het uitzoeken van een relaxfauteuil een ware kruistocht. Niet voor iedereen, hoor. Er zijn mensen, die een stoel al gauw lekker vinden zitten. Maar voor iemand met rugklachten, kan dat best lastig zijn. Het ligt natuurlijk ook aan de plek, waar de rugpijn zich bevindt. Soms moet je van het idee afstappen om een relaxstoel te kiezen. Een normale fauteuil zou namelijk best eens een betere ondersteuning kunnen bieden.

Pantoffels mee voor het proefzitten

Wat zijn nou de punten waar je op zou kunnen letten, om de voor jou geschikte relaxfauteuil te kunnen aanschaffen? Ik raad je aan om relaxed met deze punten om te gaan. Soms zijn er een paar punten die misschien minder zwaar voor jou persoonlijk wegen. Neem in ieder geval de tijd, doe je jas uit bij het proefzitten en trek een paar schoenen aan met een lage hak. Heb je alleen maar schoenen met een hak? Je kunt in de winkel natuurlijk altijd je schoenen even uit doen. Of neem gewoon gezellig je pantoffels mee. En volg dan onderstaande punten:

blije vrouw in ergonomie fauteuil
Tip: op je sokken in een relaxfauteuil met je jas uit

Wij beginnen met de zithoogte en zitdiepte.
Wanneer je met je billen goed naar achteren zit in de fauteuil en de voeten staan stevig op de grond, dan heb je de juiste maat qua zitdiepte en hoogte gevonden.

Vervolgens de ondersteuning van je armen.
Wanneer je armen op de armsteunen rusten, moeten je schouders ontspannen aanvoelen.

Wordt je bekken ondersteund bij de relax-stand van de fauteuil?
Lig je in een soort kom, wanneer de fauteuil in de relax-stand staat, dan voel je geen druk op je onderrug.

Nek- en rugwervels worden op de juiste wijze ondersteund.
Als je hoofd niet boven de rugleuning uitsteekt, maar deze door de verstelbare hoofdsteun (topswing) wordt ondersteund en je schouders ondersteuning van de juiste rughoogte krijgen, dan kan het grote relaxen beginnen.

De hart- en wagenstand; hoofd en benen op dezelfde hoogte zorgt ervoor dat je hart minder hard bloed moet rondpompen in je lichaam. Door de lagere hartslag word je rustiger en ervaar je een ontspannende werking.

stressless fauteuil ergonomie foto
Stressless genieten van het moment

Vergeet ook niet de juiste bekleding te kiezen. Voor meer informatie daarover kun je mijn blogverhaal ‘leer of stof kiezen’ lezen. Het comfort en de juiste bekleding gekozen in de kleurstelling passend bij je interieur, zorgen ervoor dat je relaxed en zorgeloos op de levering van je ideale fauteuil kunt wachten. 

Tekst: Inkoper/Styliste Conny Gruijters
Beeldmateriaal: IN.House, Conform, Pode, Stressless