Klantbeoordelingen★★★★★★★★★★8,4 van 10505 beoordelingen
Feedback Company

op basis van 12000 m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies kinderspeelruimte

Wooninspiratie

Heb ik een butler nodig in mijn leven?

Van Landelijk naar Luxe wonen

Riviéra Maison stond lang bekend om het landelijk wonen. Iedereen heeft wel accessoires van dit merk in huis gehad met de overbekende zwarte letters erop. De manden van rotan brachten de landelijke sfeer in huis. Riviéra heeft inmiddels wat veranderingen doorgemaakt en de stijlrichting gebracht naar het Luxe wonen.

Burgundy Bliss foto: Riviera Maison

Richmond Interiors is een firma die zich in de beginjaren onder de naam De Spieghel net als Riviéra Maison richtte op de landelijke meubelen.

Blackbone silver foto: Richmond Interiors

Inmiddels heeft ook Richmond diverse meubelprogramma’s waaraan de Luxe en rijke levensstijl herkenbaar is. Ik toon je hieronder graag een aantal kenmerken en stromingen binnen deze stijl van glamoureus en luxe wonen.

De eigentijdse of luxueuze lifestyle heeft een rijke uitstraling door het gebruik van grote gebaren, zoals grote schilderijen, grote vazen, grote spiegels en grote banken/sofa’s. De afwerking van de banken is in rijke glanzende stoffen of stof met een natuurlijke samenstelling.

Deze stijl uit zich o.a. in comfortabele grote banken
Velvet luxueuze stoffen en XL-afbeeldingen

Er zijn in deze zogenaamde luxurious lifestyle verschillende combinaties in materiaal, maar ook in stijlrichtingen mogelijk. Het afstijlen kan bijvoorbeeld nieuw landelijk zijn. Bij deze combinatie wordt meer gebruik gemaakt van natuurlijke stofsamenstellingen zoals katoen en linnen. Of hoge nieuw landelijke kasten afgewerkt met een krijtverf. Als accessoires zie je glazen XL-windlichten en XL-vazen.


De souvenirs mogen worden gezien

De geraffineerde grote afbeeldingen zijn stijlvol en minder uitdagend dan in de Eric Kuster woonstijl, die ik in een van mijn eerdere blogs heb besproken. Deze stijl valt ook onder eigentijds of luxueus.

De eigentijdse lifestyle, ook wel contemporary genoemd, die wordt afgestijld met Afrikaanse details en etnische afbeeldingen, heeft ook weer een ander uiterlijk door de vormen van de meubels en het kleurgebruik. Deze is warm en gebruikt veel zwart/wit combinaties samen met donker afgewerkt hout. Souvenirs van verre reizen mogen als pronkstuk gezien worden.

Mooie vazen en vondsten van buitenlandse reizen pronken in de kasten

De stroming Central Park high class heeft veel overeenkomsten maar ziet er toch weer totaal anders uit. De luxe van de jetset vind je terug in het gebruik van veel glas, chroom, grote spiegels, mooie kroonluchters en wederom grote uitnodigende banken. Echter, het glanzende karakter heeft zowel in stoffen als metalen en glas een grote hoofdrol.

De firma Eichholz is gespecialiseerd in Central Park high class

Er zijn op dit moment zoveel verschillende woonstijlen mogelijk. Alle stijlen overlappen elkaar wel met kleur, vormgeving en gebruik van materialen. Het belangrijkste blijft nog steeds dat alles persoonlijk is. Het zoeken naar je persoonlijke smaak die bij jouw woning past en waarbij jij je thuis voelt is de belangrijkste drijfveer. Ook dat is luxe wonen. Binnen elk budget is een woonstijl te evenaren. Al zal laatstgenoemde stijl met een kleiner budget wel een uitdaging zijn.

Een luxueus gevoel kan je ook bereiken met andere zaken.

Tekst: inkoper/styliste Conny Gruijters
Beeldmateriaal: Conny Gruijters en Unsplash

INKOPER EN STYLISTE CONNY

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel. Zij weet als geen ander, wat de nieuwe trends en stromingen op het gebied van vormen, kleuren en materialen worden en richt daar de diverse toonzalen in onze showroom op in. Vanuit haar passie voor wonen bezoekt zij regelmatig de belangrijke nationale en internationale beurzen voor de woonbranche en geeft zij met de daar opgedane inspiratie graag advies voor het inrichten van nieuwe en bestaande woningen.