12000m2 wooninspiratie Gratis parkeren Interieuradvies Restaurant 8.3/10 op basis van 610 reviews

Leestijd: 3 minuten

Wooninspiratie

Conny Gruijters

Conny Gruijters

Conny Gruijters werkt als inkoper en interieurdesigner bij de Ruijtermeubel. Ze heeft een grote passie voor wonen en een creatieve kijk op het interieur.

Zwart in je interieur zorgt voor een absolute wow-factor. De kleur zwart deed ongeveer twee jaar geleden langzaam zijn intrede in het interieur. Zwarte keukens, soms helemaal zwart en soms gecombineerd met licht eikenhout, en zwart industrieel metaal gaven met deze opkomende trend een voorzet. Nu zie je zwart in verschillende meubels bij diverse merken verschijnen. Bijvoorbeeld bij tafelbladen, gecombineerd met zwart ijzeren gepoedercoat poten, en boekenkasten in zwart verweerd gerecycled hout.

zwart in je interieur
Bergkast Beam large is een meubel uit de collectie van DTP Home Timeless Black.

Zwart in je interieur – Hout

Zwart hout wordt niet alleen in je interieur gebruikt, maar ook als tuinhout of als gevelbekleding. Kwalitatief zwart hout met een duurzaam karakter in de woningbouw grijpt terug naar technieken uit Japan. Shou Sugi Ban is een traditionele Japanse behandeling om de oppervlakte van hout te verbranden. Hierdoor ligt er een verkoolde laag op het hout. Het hout krijgt op deze manier niet alleen een mooi uiterlijk, maar maakt het hout ook zeer duurzaam.

DTP Home Timeless Black, 5 cm dikte Gerecycled teakhout, zwarte beits

Zwart in je interieur – De details

Vaak denkt men dat zwarte muren een ruimte kleiner maken. Maar wanneer je dit goed toepast, geeft het de ruimte juist een rijke uitstraling, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien.

Het gebruiken van zwart in je interieur kun je natuurlijk ook op onderstaande manier toepassen. De combinatie van zwart met diverse grijs- en wittinten gemixt, geeft je interieur een Scandinavisch uiterlijk.

Ook zwart behang is een manier om deze kleur in je interieur te verwerken. Dit kan met of zonder effect. Het zwart in je interieur geeft een modern effect een leuke twist.

zwart in je interieur

Een andere manier om je wandbekleding in het zwart te doen, is om te kiezen voor zwarte huiden.

Bron: behang Origin Raw Elegance 347326

Kom langs voor tips en trucs!

Zoals je ziet heeft zwart vele mogelijkheden in het interieur. Ben je benieuwd naar hoe je zwart in je interieur kan toepassen in huis? Kom dan langs bij ons in de showroom. Hier kan je inspiratie opdoen, maar ook kan je hier een afspraak maken voor interieuradvies. Zo weet je straks zeker hoe je zwart het best kan verwerken bij jou thuis!

Tekst: Conny Gruijters
Afbeeldingen: DTP Interiors, IN.HOUSE, Bodilson, Arte, Origin Raw Elegance


Conny Gruijters

Master of Interiordesign

Conny Gruijters is als creative designer en inkoper al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de inspirerende afdelingen bij De Ruijtermeubel.